Šta je novo?

cirilcne aplikacije u win98 sa VC++ 6

nikoladsp

Čuven
Učlanjen(a)
10.08.2003
Poena
604
:oops:
da li neko moze da mi kaze kako da napravim aplikaciju za win98 koja ce biti lokalizovana na cirilicu?
probao sam sa _UNICODE i wWinMainCRTStartup,program se kompajlira i linkuje,ali ne pokrene se:javi da ne moze UNICODE pod win3.11 i win95
(iako sam koristio win98).
hvala unapred

nikoladsp je napisao(la):
:oops:
da li neko moze da mi kaze kako da napravim aplikaciju za win98 koja ce biti lokalizovana na cirilicu?
probao sam sa _UNICODE i wWinMainCRTStartup,program se kompajlira i linkuje,ali ne pokrene se:javi da ne moze UNICODE pod win3.11 i win95
(iako sam koristio win98).
hvala unapred
Nikako unicode, samo ansi, a za to sistemska kodna strana mora biti 1251 (što skoro niko nema).
Nijedan w9x (uključujući ME) na podržava unicode

I ja sam imao svojevremeno sličan problem. Kod Win9x u toku instalacije biraš kodnu stranu i to ti je što ti je. Onaj ko je izabrao nešto drugo sem 1251 neće videti tvoja UNICODE slova, nemoj badava da se mučiš.
Ali ako startuje iz Win 2000 ili XP neće biti problema (pod uslovom da je instalirana odgovarajuća kodna strana iz Control Panela).

3MaJ je napisao(la):
Ali ako startuje iz Win 2000 ili XP neće biti problema (pod uslovom da je instalirana odgovarajuća kodna strana iz Control Panela).
Samo nemoj da pravi ansi aplikaciju za 2k/xp. Neka pogleda http://msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/mslu/winprog/about_the_microsoft_layer_for_unicode.asp da bi poterao unicode aplikaciju na win9x

Nazad
Vrh Dno