Da. S'tim sto procesori mogu da istovremeno izvrsavaju 32 i 64-bit code.
NTVDM je emulator. WoW64 nije.
Wow64.dll je interfejs prema kernelu koji prosledjuje 32-bitne pozive i konvertuje ih (sto ti kazes "thunking") u 64-bitno okruzenje.
Wow64win.dll obezbedjuje odgovarajuce ulazne tacke za 32-bitne programe, a Wow64cpu.dll omogucuje prebacivanje procesora iz legacy u long mod.
alfaunits je napisao(la):
Ne mozhe real mode, Windows x64 ne dozvoljava izvrsavanje 16-bit aplikacije.
Da, to sam prevideo, razmisljao sam o procesorskim modovima. U Compatibility modu je moguce izvrsavanje 16-bitnih programa.
Hmmm, samo na driver nivou. Posto driveri moraju biti 64-bit.
User mode code samo ima razlicit odgovor na neka pitanja (tipa: System directory pokazuje na SysWoW64 za 32-bit apps).
Samo se sistemski pozivi "emuliraju" (tzv. thunking) jer moraju 32-bit adrese da se prebace u 64-bit.
Ko je spominjao drivere. Naravno oni su 64-bitni.
Kod hardkodovanih programa da bi se zadrzala kompatibilnost sistem koristi %SystemRoot%\system32 direktorijum za 64-bitne biblioteke.
Pri izvrsavanju 32-bitnih programa sistem redirektuje pozive biblioteka sa ovog direktorijuma na %SystemRoot%\sysWOW64 u kojoj se nalaze legacy biblioteke.
Slazem se. Ili je sam Mac optimizovaniji po pitanu memory allocation algoritma, posto Cine podosta koristi memorije.
Jeste, verovatno da je to tacno, ali Cinebench nije preterano zahtevan po pitanju koriscenja malloc-a.

Pre bih rekao da alocira odjednom veliki blok memorije i onda odradjuje sta treba.
]
Samo da dodam: VMWare ljudi su rekli da ako treba da se pokrene 64-bit aplikacija pod 32-bit sistemom MORA da se koristi VT - a nesto ne verujem da Mac to radi. (tj. mora biti 64-bit OS)
Apsolutno.
Gore si rekao da je koriscen 32-bitni OS X, sto, kao sto sam ti skrenuo paznju, ne postoji - nema kao kod Windows-a 32-bitnog i 64-bitnog OS X-a, sve je jedan OS.
Koriscena je, opet ponavljam, 32-bitna aplikacija, pod OS X.
Ne znam cemu sada opet svo ovo elaboriranje, osim ako nisi ni samog sebe skapirao, da je OS X 64-bitni OS, kada to niko nije ni doveo u sumnju.
Pazljivije citaj na sta udaras reply.
Lapsus, desava se sta ces !

Cinebench je 32-bitni, a OS X za x86 je svakako 64-bitni, s' obzirom da je nastao posle PPC verzije koja je odavno 64-bitna. Ne bi bilo razloga da sad prave 32-bitni OS X za x86.
delimir je napisao(la):
Mislim da si ovde pobrkao loncice... 10.4.7? Postuj link, posto se ne secam da je 10.4.7, jedan od 10 updateova za Tiger, doneo podrsku za ovo... Moguce, ali se ne secam. Ako moze, link.
Vise ni sam ne znam odakle sam to iskopao, u svakom slucaju 10.4 je doneo podrsku za x86.
Koliko sam video 10.4.1 - 10.4.8 donose kojekakve updateove po pitanju kompatibilnosti sa hardverom.
Ovo je sa
http://en.wikipedia.org/wiki/Mac_OS_X
On January 10th, 2006, Apple released the first Intel-based Macs along with the 10.4.4 update to Tiger. This operating system functioned identically on the PowerPC-based Macs and the new Intel-based machines.[29] Because the implementation of the OS is built separately for the two processors, in implementation the PowerPC version and Intel versions are two separate installers (one cannot use the PowerPC installer to install the OS onto an Intel-based Mac).