Šta je novo?

Cinavia zastita i bluray ?

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Imam nekoliko blurays ( na primer Hotel Transylvania , Takers ... ) koje sam nabavio alternativnim nacinima :eyebrows::-devil-: .

Do sada nisam imao nikakvih problema sa blurays a proslo ih je podosta kroz ruke . Sada na nekoliko njih dobijam poruku u gornjem levom cosku :

“Audio outputs temporarily muted. Do not adjust the playback volume. The content being played is protected by Cinavia™
and is not authorized for playback on this device. For more information, see http://www.cinavia.com. Message Code 3.”

http://cinavia.com/languages/english/pages/message3.html

Pogledao sam na sajtu cinavia i kapiram...samo ne znam da li moze da se zaobidje ikako na ovim blurays koje vec imam ?

Nisam se susretao sa ovim problemom jer ne koristim originalne BD diskove ali brza pretraga po netu kaže da bi trebalo da koristiš plejer koji ne detektuje Cinavia zaštitu.
Sad, ako koristiš hardverski BD plejer ovo je malo neizvodljivo. Ali ako koristiš PC i softverski plejer probaj sa nekom starijom verzijom ili sa nekim drugim plejerom koji ne detektuje Cinavia zaštitu.

Stavio ATM 5 i sljaka ok. Thanks .

Sta je ATM5?

Arcsoft TotalMedia Theatre 5 (upd: 172 or higher)
Na zalost i oni su u Cinavia prici.

Postoje dva načina koja znam za rešavanje problema sa cineaviom.

Prvi i komplikovaniji je da koristite AnyDVD HD i da provučete film kroz njega.

Cineavia ne može da se izbaci nikako iz streama, ali AnyDVD HD može da zaobiđe tu zaštitu tako što će nešto da smandrlja i onda svi plejeri koji podržavaju cineaviu neće ni da je traže unutar puštenog filma.

Dakle, cineavia ostaje (pošto je to neki ključ koji se kodira direktno u audio stream i služi kao anti piracy alatka) i u svim ripovima koji su encodovani od izvora koji je sadrži, tako da to može da vam se desi i sa mkv-om ako ga gledate preko plejera koji podržava cineaviu.

Drugi i jednostavniji način je korišćenje poslednje verzije Arcsoft Total media Theatre-a (TMT), koja ne koristi cineaviu, a to je verzija v5.3.1.146. (Ima da se nađe kod privatnika, a čini mi se da sam negde video i u nekoj javnoj apoteci)

To je poslednja verzija u kojoj ne postoji cineavia, a radi i 3D i sve ostalo, tako da jedino nju valja koristiti.

Od sledeće verzije su uveli cineaviu i tako je sve do najnovijeg TMT-a.

Što se powerDVD-ja tiče, ne znam koja je verzija bez cineavie, pošto koristim TMT.

off topic: može li se nekako namestiti u tmt da prikazuje dva titla ili ta opcija ostaje samo kod powerdvd-a kada su u pitanju blu-ray filmovi?

Nazad
Vrh Dno