Šta je novo?

Cime uraditi bekap MySQL baze sa Lycosa?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
845
Dakle kako i cime, ali da bude sigurno (da se nesto ne osteti ili sl.)?

U principu to bi trebalo da izgleda ovako:
U okviru Administration Panel-a ides na "Backup Database", izaberes "Full backup" i kliknes na "Start Backup". Na drugoj strani, import baze radis preko opcije "Restore database".

Roy Jones Jr. je napisao(la):
U principu to bi trebalo da izgleda ovako:
U okviru Administration Panel-a ides na "Backup Database", izaberes "Full backup" i kliknes na "Start Backup". Na drugoj strani, import baze radis preko opcije "Restore database".

Jel se ovo odnosi na Invision PB CP ili Lycos CP?

BTW hvala za uputstva za postavljanje sajta na Lycos (pre par meseci u ovoj sobi).

Jos jedno pitanje, po iskustvu da li je D/l baze po brzini blizi skidanju txt isl. ili kompresovanih formata?

Mare je napisao(la):
Jel se ovo odnosi na Invision PB CP ili Lycos CP?

BTW hvala za uputstva za postavljanje sajta na Lycos (pre par meseci u ovoj sobi).
Odgovor koji sam dao je za phpBB :), a ti u stvari imas IPB (ne mogu da pristupim tvom sajtu i da proverim jer sam trenutno na Sezamovom @home rezimu). Bez obzira, i za IPB je slican postupak. Dakle ulogujes se na "Admin CP", a zatim prosiris grupu "SQL Management" (poslednja grupa u nizu sa leve strane). Zatim kliknes na "mySQL Back Up" i na desnoj strani ekrana ces dobiti opcije za kompletan ili delimican backup.
Inace za uputstva nema na cemu :) Nego upravo gledam pomenuti IPB kod mene na lokalnom serveru i nikako ne mogu da pronadjem opciju za import baze. Nigde ne vidim neku opciju tipa "Restore database" kao kod phpBB-a :confused:

Isao sam ja prvo sa PHPbb ali se glupirao tako da sam ga obrisao i stavio IPB koji super radi... sad cu da vidim ovo.

Nema restore opcije ni kod mene?

Na Lycos-u treba da imate mogućnost upotrebe PHPMyAdmina bez posebne instalacije, sa hosta. Sa njime se lako radi backup svih tabela u bazi i slično.

Ne znam za Lycos, ali za IPB: potrazite malo bolje, nemam sad vremena...

Ok to za Lycos stoji, ali zanimljivo da IPB u sebi ne sadrzi opciju za import baze (ili ja ne mogu da je nadjem, mada sam sve pretrazio). Btw Matrixe da li si uspeo da uradis nesto po pitanju IPB-a na Veratu? Pozdrav

I mene zanima kako restore, pominje se da postoje alati za tu namenu ali sam IPB izgleda nema tu opciju.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Ok to za Lycos stoji, ali zanimljivo da IPB u sebi ne sadrzi opciju za import baze (ili ja ne mogu da je nadjem, mada sam sve pretrazio). Btw Matrixe da li si uspeo da uradis nesto po pitanju IPB-a na Veratu? Pozdrav

I'll be damned! :eek: :?: Ne mogu da verujem da nema. :eek:

Mora onda da se to odradi putem SQL bekap fajla i SQL komandi...
Ili preko phpMyadmin-a... ali verat to nema. :x

Vredi za ovo pogledati na IPB forumima...

A ja sam batalio IPB na veratu.... Kad nece ni IPB za pare da instalira, onda batali :mrgreen:
Ako preselim forum na drugi hosting (ili porkenem neki novi projekat) onda cu da se pozabavim ozbiljnije IPB-om u production envorimentu.. Do tada.. phpBB sljaka. type;

Pozdrav :wave;

Ma instaliraj phpAdmin na Verat - peace of cake...

Mada u principu može se i napisati skripta, koje će skidati sve tabele od PhpBB... I to je dosta lako.

Pa to, SQL skripta koja moze da radi bekap i vracanje bekapovanih tabela....
A moze i to sto kazes, da se instalira sam phpMyadmin, ali onda dzaba jede dragoceni prostor, i cini mi se da Verat ima neku zackoljicu po tom pitanju.... nisam siguran sta to bese, ali mi se vrzma po aritmetickom delu mozga :)

Imam ja to instalirano na Veratu, i radi dobro. A ne zauzima mnogo - oko 1 MB, samo nemoj da instaliraš sve jezike bez potrebe.

Nazad
Vrh Dno