Šta je novo?

Cime otvoriti *.ODF ?

Jurke

Čuven
Učlanjen(a)
01.03.2005
Poena
650
Ne nadjoh nista sa pretragom, a bas mi je hica ....
Dobih dva fajla sa extenzijom *.ODF
To bi trebalo da bude Openoffice extenzija, ali nema sanse da ga u njemu otvorim.
Posto nisam korisnik Openoffice-a, moze li mi neko kratko reci na koju foru da otvorim te fajlove?

Hvala Sikili, ali ili to nece sa time ili ja ne znam kako sa njime :)

@Marcedjani & @Sasa022

Necete verovati, ali ni to ne pije vodu..ono sasino022 uopste ne prepoznaje tu extenziju, a ovo sto sam probao sa linkovima od @marcedjani je ne ide nikako...
U svakom slucaju hvala nam na pomoci, valjda cu nekako uspeti da to resim.

Koliko vidim, posle znatno vise od nekoliko sati akanja sa ovim fajlovima, naj**cu se majaka onima sto mi to poslashe.

Poslednja izmena:
Sasvim je moguce da je i to u pitanju, ali bi neki od gore navedenih programa morao bar da ih vidi taman i da su corupt. Stvar je u tome sto ih ni jedan od preporucenih mi programa uopste ne vidi ...a sigurno su *.ODF.

ODF jeste opšte ime formata koji koristi Open-ofis od verzije 2.0, ali same datoteke imaju razne .od* nastavke. Npr. .odt je za tekst, .odp za prezentacije, itd., a .odf bi bila matematička formula. Sad, one su obično ugnježdene u ovim drugim dokumentima, tako da je pitanje da li je Jurke stvarno dobio nekakve formule.

Drugo, ODF datoteke su samo zipovane arhive IksML datoteka. Znači, da li je neka datoteka zaista Open-ofisov ODF, može se lako proveriti tako što joj se promeni nastavak u .zip pa pokuša da se otpakuje.

Vrh Dno