Šta je novo?

Cime ja da ozvucim auto

Show_Man

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2007
Poena
349
Elem pazario sam novu Daciu Sandero i prva sledeca investicija je da je ozvucim kako dolikuje.

Citao sam teme ovde al mi nista nije jasno.Da se razumemo totalni sam laik.

E sad meni treba kvalitetan cd player da cita mp3 kako treba i eventualno da poseduje usb ako uspem da uklopim u budzet.

Onda trebaju mi 2 zvucnika na prednja ,2 na zadnja vrata.

Opet cu napisati da sam laik i da pojma nemam predlozite mi konkretno koji model playera i koje zvucnike da uzmem.

Napominjem ne ludim za nekim bolesno mocnim sistemom nego nesto kvalitetno i da daje prilicno kvalitetan zvuk.

Poslednja izmena:
ha, a kvalitet je subjektivna stvar... moj neki minimum koji sam ja uložio da bi dobio zvuk kakav sam zamislio je; HU Pioneer DEH 5800, napred Ground Zero Titanium komponente (GZTC 16MK²) nazad na ploči Crunch CDS 693 CX trosistemci i sve povezano na Ground Zero Titanium GZTA 4000TX 4-kanalno pojačalo. Sa tim da su prednja vrata i zadnja ploča iznutra oblepljeni damping pločama. Sve me je to izašlo oko 45000 din (kad ovako napamet saberem), ne računajući ruke ako ne znaš sam ugraditi i kablove.

I tek sad sam otprilike zadovoljan kvalitetom zvuka.

Poslednja izmena:
dexx, ti si ocigledno malo zahtevniji korisnik. :) Iako Show Man nije precizirao na sta puca, mislim da je ta investicija mozda malo prejaka za prosecnog korisnika.
Imao sam prilike da cujem mnogo jeftinije sisteme koji zvuce sasvim dobro (napominjem da je "dobro" jako relativan pojam).

Bitno je da od prilike znas koliko planiras da investiras. Za 6-9.000din. imas sasvim dobre plejere. Solidne elipse kostaju oko 6.000din. pa i manje.

Puno mi je to dexx-e nemam potrebu bas za tolikim kvalitetom.
Ja sam planirao da dam 10ak crvenih za sve i ponavljam nisam nesto preterano zahtevan *** hocu samo pristojan zvuk.:)
Ajte konkretno neki model ...

Poslednja izmena:
ih bre dexx covek je kupio sandero sa tim u skladu i muzika.

Jel ti bitan usb?

Npr. ovako nesto:
plejer - 6099din.
zvucnici - 2990din.

a kad bude bilo para, uzmes jos 2 komada za zadnja vrata ili na policu.
To ti je neka low cost varijanta koja ce sasvim ok zvucati. Imao sam prilike da cujem slicne sisteme, tako da mislim da moze da prodje.

Poslednja izmena:
Svestan si da ces da izgubis garanciju ako ozvucenje ne odradis u Dacijinom servisu?

i za ozvucenje ukidaju garanciju ?? :zgran:

Normalno,pa to je uvek slucaj sa novim automobilima.
Zvanicni servisi to rade za dzabe tako da ne vidim sta bi mi bio problem da im odnesem da mi smeste muziku.
bitno je da ja nisam duzan da kupim od njih ozvucenje .

Lepo mi izgleda ovaj Panasonic CQ C1405N sto je pioneerko preporucio.
Jel ima nesto bolje u tom cenovnom rangu +/- 1000 dinara ?

Poslednja izmena:
Naravoucenije,oko 7000 za player oko 3000 za zvucnike.
Otprilike idem na pieneerovu varijantu.Ovo je neki aktuelniji model ?

Puno mi je to dexx-e nemam potrebu bas za tolikim kvalitetom.
Ja sam planirao da dam 10ak crvenih za sve i ponavljam nisam nesto preterano zahtevan *** hocu samo pristojan zvuk.:)
Ajte konkretno neki model ...

Predpostavio sam da bi ti to možda bilo previše ali poenta je da sam i ja isto dodavao pomalo dok nisam došao do tačke kad mogu reći da je to otprilike taj zvuk. Nisam ni ja mislio ići do te cifre ali ne vredi kad čujem prazan tup zvuk odmah me jeza hvata :).

Ti prednji sistemi GZTC 16MK² nisu skupi (negde oko 5000 din) a bolji su od konfekcijskih Pioneer-a, Sony-a, idt... kasnije ih slobodno ako budeš hteo možeš nakačiti na neko pojačalo, imaju dovoljno prostora. Jedino što ne znam gde bi ih tu kod tebe mogao nabaviti, i da li se još uopšte mogu nabaviti. :)

A za HU slobodno možeš poslušati Pioneerkoov savet...

Poslednja izmena:
Evo ti moja preporuka...

PIONEER DEH-3000MP
http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09035871

Ja imam slabiji model (2000MP) i prezadovoljan sam :)

Da sam na tvom mestu, ja bih ubacio zvucnike u prednja vrata i na zadnju tablu.

Magnat Edition 693
http://www.tehnomanija.rs/katalog/magnat-zvucnici-za-kola-edition-693.html

Imam ih u kolima i deru k`o blesavi povezani na head unit...Za prednja vrata uzmes Edition seriju odgovarajuce velicine i bices presrecan, a potreban budzet ti je nekih 12 000 dinara...

EDIT: nisam ni video da je pioneerko predlozio isti :) Problem je shto nema jeftinijih playera sa usb :( Bio je pre 2000UB cini mi se, za neku prihvatljivu cifru od 8500 dinara, al` to davno, u septembru...

Poslednja izmena:
svira ok za te pare :)

Vrh Dno