Šta je novo?

Cime ispolirati kuler

• Začetnik teme Začetnik teme Dekara
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dekara

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2003
Poena
649
Dobro, naravno nekom finom smirglom(koja tacno?), ali me interesuje da li treba koristiti i neku polir pastu ili je to to. Ako nesto znaci telo kulera je od bakra.

Pozdrav!

Po redu, neka 300-400, pa 1000 i na kraju 2000. Uz ovu poslednju se koristi i voda.

Kuler se smirglom smirgla, a ne polira... ja sam radio sa 400 ppa 600 pa 1200, sve vodene... korisno je imati polir pastu... udjes u farbaru i kazes molim vas pastu za poliranje bakra/aluminijuma...

Jedna od najboljih , najpoznatijihi a usto i jeftina, je "Purol" pasta.

ne znam odakle si! posto ti pise location:filmski grad (holywood ? 🙂 )
sto ne probas kod nekog zlatara ili srebrenjara! dodjes i pitas da ti ispoliraju, to im je mnogo lakse jer je ravna povrsina , nego da poliraju neko iskrivljeno prstenje!! das im lepo 100-200 dinara i miran si!! mislim da bi ti to svaki zlatar uradio jer im je to posao da poliraju zlatni nakit 🙂

Vodena šmirgla tipa 400 - 600 (BTW. ne koristi vodu dok poliraš sa ovim tipom, ja sam tako zamazao hladnjak da je to bilo strašno)

ToxiC je napisao(la):
ne znam odakle si! posto ti pise location:filmski grad (holywood ? )

Nije taj filmski grad... :smash:

U svakom slucaju hvala na savetima, interesantan predlog za zlatara, raspitacu se malo, a ako ne tako onda smirglu u ruke, napravicu ogledalo od njega! 😀 !

ja sam smirglao TT7+ skoro sat vremena i dobio sledece rezultate:

1. musav sto
2. zuljeve na rukama
3. 2 do 3 stepena nizu temperaturu (ili se bar tesim da je tako)

pa ti vidi da li ti se isplati tako nesto.
koji je kuler uopste u pitanju??

Kad smirglate hladnjake, NE RADITI to tako sto ga okrenes i smirglom prelaziti slobodnim pokretima ruke.

Ako zelite da bude bas ravan, a treba da bude ravan 🙂 onda naci neku ravnu povrsinu, najbolje staklenu, staviti smirglu preko nje i onda kulerom prelaziti, dakle pomerati kuler preko smirgle.

Pozdrav!

Probajte sa Panol pastama (odredjene vrste koje nemaju pesak u sebi), najbrze odrade posao.

Sta mislite imaaju li te paste da se kupuju kod likova koji prodaju farbu, sprejeve, lakove itd...Lakse mi je ovako jer mi je crnjak da izlazim iz kuce , hladno je 😀
Poz...

M3 je napisao(la):
Sta mislite imaaju li te paste da se kupuju kod likova koji prodaju farbu, sprejeve, lakove itd...Lakse mi je ovako jer mi je crnjak da izlazim iz kuce , hladno je 😀
Poz...
Sad svi znamo koju robu valjas 😀

ToxiC je napisao(la):
ne znam odakle si! posto ti pise location:filmski grad (holywood ? 🙂 )
sto ne probas kod nekog zlatara ili srebrenjara! dodjes i pitas da ti ispoliraju, to im je mnogo lakse jer je ravna povrsina , nego da poliraju neko iskrivljeno prstenje!! das im lepo 100-200 dinara i miran si!! mislim da bi ti to svaki zlatar uradio jer im je to posao da poliraju zlatni nakit 🙂

ne bih ja to radio kod zlatara jer njihove pufne (struchan izraz) za poliranje nisu ravne vec "valjci" prechnika oko 7 cm i postoji verovatnoca da ne dobijesh idealno ravnu povrshinu, znachi staklo, kuhinjski element (htede zena da me ubije kakav sam svinjac napravio), samo da je ravno i teraj...

inache savet je da idete prvo sa grubljim shmirglama ka finijim, jer ne mozete velike zareze da skinete finim shmirglama, znachi ne moze odmah (u vecini sluchajeva) da se ide sa shmirglom 1500-2000 ili polir pastom

Ako se koriste vodene shirgle, da li je potrebno shmirglati pod mlazom vode (ustvari da li je potrebno da shmirgla bude mokra) ili u imenu "vodena" nema veze sa vodom?

Vodena itekako ima veze sa vodom. Pre nego shto pochnesh da trljash nakvasi i shmirglu i povrshinu, ne mora da bude pod konstantnim mlazom. Posle svakih 20-30-50 poteza (proceni sam) isperi shmirglu od mikro opiljaka kako bi mogla da ponovo "radi". Ovo i jeste poenta vodene shmirgle jer bi inache kao veoma fina brzo bila puna djubreta i ne bi mogla da skida slojeve. Voda to reshava...

Naravno ni vodena shmirgla nije vechna zato shto se ispira. Ali videcesh vec. Inache za 200 kinti mozete da uzmete po list shmirgli svih potrebnih finoca i da sa tim listovima ispolirate bar 2-3 kulera.

Ja bih ti preporucio isoprpyl-alcohol, parce sudjeraste krpe, stapic sa vatom na vrhu (za usi) i kompresovani vazduh (tzv.dezodorans za kompjutere).Mislim da i sam kapirash kako sve to kombinujes i koristis. :smoke:

Nazad
Vrh Dno