Šta je novo?

cime ili kako se zove ............

chowa

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2003
Poena
619
ona mast za podmazivanje , ili neso drugo , i gdje se moze nabaviti

pa ne znam sta podmazujes... chuo sam da se vazelin koristi za neko podmazivanje... ima ga u apoteci, sigurno....

mada... storage soba...

:d

Svaka mast može da posluži za podmazivanje i može se nabaviti skoro svugde...

Ako hoćeš tačan odgovor, i pitanje mora da ti bude tačno.

Verovatno mislis na pastu termalnu za procesore i sl.? Pogledak oglase,searchuj i ac 5 ces naci.

Guščija mast ???? - Pitaj Bila gde je nabavlja :D :D :D :D

Izmedju procesora i kulera ide termo pasta,a ona "bela obicna" moze da sluzi i za podmazivanje ventilatora :)

cime ili kako se zove ............
ona mast za podmazivanje , ili neso drugo , i gdje se moze nabaviti
Postoji objasnjenje kako se postavlja thread...a ovo svakako nije nachin.
Nije u pitanju mast nego pasta ako si mislio na cooler pastu za cpu.
Vidim neki zlobnici :d su vec poceli sa provokacijama...tako ti je to kad nisi precizirao...

Da ne mislis mozda na grafitnu mast?

:S: Covek je ladno pustio zbun i sad mi kao nagadjamo na sta je mislio, a od njega ni traga ni glasa. :wall:

Poslednja izmena:
Sobzirom da je storage soba, mozda mast za DVD?

Ili za hard, namazes lepo hard i onda je namazan... :d

Poslednja izmena:
pardon

mislio sam na mast u optickim uredjajima , tacnije ona na (mehanici)zupcanicima

Moze grafitna za to brez problema.

grafitna ima osobinu koja nije pogodna za plastiku.....

Nisam to znao ... koristio sam je uglavnom za ventilatore. Reci mi, sta se desi kada se prostorno-vremenske koordinate grafitne masti i plastike poklope?

Grafitna mast nije "blaga" tj u sebi ima supstance koje na plastiku deluju kao "smirgla".Naravno-ovo vazi za duzi vremenski period eksploatacije.Zato se i stavlja ona masna,bela pasta(znao sam nekad i naziv).Grafitna pasta je recimo neshto kao polir pasta za auta i pogodna je samo za metalne delove tj.sklopove.

Ok, dovoljno "dobar" odgovor. Nisam to znao ... Covek se uci dok je ziv. Negro, ja sam u nekim plasticnim sklopovima nalazio i zelenkastu pastu .. ili je to ta bela posle perioda eksploatacije :-D Znas li nesto o njoj?

DARK SIDE je napisao(la):
grafitna ima osobinu koja nije pogodna za plastiku.....

off, a kako stoji u kombinaciji sa metalnim zupcanicima, konkretno menjao sam planetarni zupcanik na alanseru (sklop 3 trkaca koji su od metala i koji kruze unutar planetarnog zupcanika koji je od plastike) stavio sam grafitnu, za ubuduce da znam dal je bolje grafitna ili tovatna? ili neka treca?

Obzirom da mi je otac automehanicar naucio sam od njega da tovatna mast ide na metalne grube delove kao npr.lezajevi,zglobovi i sl.
Grafitna mast moze da ide na finije metalne delove jer je postojanija od tovatne masti koja se vremenom gubi ukoliko nije u lekom lezistu(npr.zglob)....
Sa tovatnom masti neces u svakom slucaju pogresiti ukoliko se radi o zatvorenom sklopu.....evo sad sam bash pitao struchnije ljude....izvinjavam se za iskakanje iz teme ali chovek je lepo pitao pa sam hteo da odgovorim a obzirom da sam iskljuchio privatne poruke morao sam ovako...pozdrav!

Ok, dovoljno "dobar" odgovor. Nisam to znao ... Covek se uci dok je ziv. Negro, ja sam u nekim plasticnim sklopovima nalazio i zelenkastu pastu .. ili je to ta bela posle perioda eksploatacije :-D Znas li nesto o njoj?
I ja sam nailazio na isto ali zaista neznam prirodu te masti..znam samo da nije bela pasta posle eksploatacije..to je posebna pasta a njenu prirodu neznam....pokusacu da pronadjem na netu...ovo bi ipak trebalo da znaju mashinski inzenjeri a ne pravnik:D.Ima li takvih?

Poslednja izmena:
Kakav je WD40 u kombinaciji sa plastikom?

Losh,jer nema osobinu prijanjanja,vec curi tokom exploatacije i vrlo brzo pokriveni deo(WD-om) postaje suv.

Koristi se BOR VAZELIN (nije parfimisan i sl.) za podmazivanje plastike ima ga u apotekama

Nazad
Vrh Dno