Šta je novo?

Cime hladite [email protected]

Marti Misterija je napisao(la):
...
Pa Care ... dont cry... pitam samo, mozda se nasao neski srecnik koji ga je doneo iz "inostranstava" pa da pitam da podeli neka iskustva sa nama!
Ma, kako da ne placem, kad tako nesto mogu da gledam samo na slikama :(

Eh, taj zapad...

CAR je napisao(la):
...Naravno da hocu... pa znam ja valjda sta valja! :d
Nego... hoces da napravimo neku kombinaciju, pa da porucimo "iz inozemstva"? Mislim da samo tako mozemo da se dokopamo ovog parceta hardvera...

Hoću, nego šta !!!
Ja imam brata u Norveškoj ali tamo je malo preskupo (sve). A i pitanje koliko bi čekali da nam to donese neko ili bi se možda odlučili za slanje poštom uz plaćanje carine ?!

Predlaži !
Jer imaš možda već neku varijantu u vidu :?:

Možda bi mogli da se ovde sa foruma lepo organizujemo pa da jedna poveća grupa naruči to ... i da lepo platimo i carinu i sve nam stigne poštom preko DHL'a ili sl.

Navali Narode :!:

Znas li ti koliko DHL klepece po ushima???

maxer je napisao(la):
...

Hoću, nego šta !!!
Ja imam brata u Norveškoj ali tamo je malo preskupo (sve). A i pitanje koliko bi čekali da nam to donese neko ili bi se možda odlučili za slanje poštom uz plaćanje carine ?!

Predlaži !
Jer imaš možda već neku varijantu u vidu :?:

Možda bi mogli da se ovde sa foruma lepo organizujemo pa da jedna poveća grupa naruči to ... i da lepo platimo i carinu i sve nam stigne poštom preko DHL'a ili sl.

Navali Narode :!:
Hmmm, pa i nemam kombinaciju (nazalost), ali sam i mislio na ovo narucivanje... ipak, to cekanje da ti neko donese moze i da se oduzi.
Inace, jos bolje bi bilo kad bi uzimali vise nekih stvari, upravo zbog carine i ostalih dazbina.

Falcone, ma neka nas i klepne DHL, samo neka nam to donese u nekom normalnom roku, a ne da cekam mesecima, a pored toga i strahujem od indijanaca sa carine...

Ako dodjete do bilo kakve kombinacije za nabavku doticnog kulera TTV12 javite mi, veoma sam zainteresovan! Mozda bi bilo pametno (a mozda ne) da otvorimo topic o ovome pa da vidimo koliko ima zainteresovanih pa da predlozimo nekoj firmi ili sl. da uveze iste. A zainteresovani bi ostavili kaparu itd.
Sta mislite jel bi ovo bilo izvodljivo?

Blade je napisao(la):
Ako dodjete do bilo kakve kombinacije za nabavku doticnog kulera TTV12 javite mi, veoma sam zainteresovan! Mozda bi bilo pametno (a mozda ne) da otvorimo topic o ovome pa da vidimo koliko ima zainteresovanih pa da predlozimo nekoj firmi ili sl. da uveze iste. A zainteresovani bi ostavili kaparu itd.
Sta mislite jel bi ovo bilo izvodljivo?
I ja sam veoma jako puno zainteresovan(cak mi je ona slicica pozadina na desktopu),a ideja je odlicna.

Wait a minute... naleteo sam na ovaj thread danas, dok sam snjuvao po "Domacem trzistu". Mislim da ce vam svima biti jaaaaako interesantan ;) :

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=43176

CAR je napisao(la):
Wait a minute... naleteo sam na ovaj thread danas, dok sam snjuvao po "Domacem trzistu". Mislim da ce vam svima biti jaaaaako interesantan ;) :

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=43176

TOOOOO !!!
Baš si CAR cheers

Daj boze samo da stigne nesto od toga a videcemo posle sta ce "budzet" da kaze.

Kokos je napisao(la):
Ima i kosta oko 35 evra.
Gde kosta 35 evra ? MP cena u Comp Landu je oko 20 evra, ako ne i manje.

DADE je napisao(la):
Bolje onda razmisli o 7+, a sa tim kulerom bi i bilo cudo da ga mozes ohladiti ako radi na tako visokom naponu... Trebalo bi da radi na oko 1.6v na 2.2g (prosecan primerak).
A tih 0.1v i nije tako mala razlika na fload....

Pozdrav :wave;
7+ odavno vise ne moze da se nabavi. Umesto njega imas 11+ ili jos bolje 12+. Sto se tice 11+ kuler veoma lepo hladi, narocito kada se ispolira i kada se skine zastitna resetka koja smanjuje protok vazduha za nekih 40%. AthlonXP-M 2500+ na 2200 Mhz sa 1.65v naponom ima oko 35 stepeni na 2600-2800 rpm, na ploci Abit AN7. TT7+ daje oko 42-43 stepena, na 3000 rpm.
TT-11+ na 2.43 Ghz, na 1.82V ima oko 43-44 stepeni, na 3300 rpm. Sa TT-12+ nisu mnogo bolji rezultati. Mozda je 2 stepena niza temperatura, mada je to diskutabilno.
TT-12+ ima vecu masu i gusca rebarca, ali ventilator ima nesto manji protok nego na 11+, a sitna rebarca se veoma brzo napune prasinom, pa je onda protocnost dosta smanjena. Takodje i TT-12+ trazi poliranje.

Ma ljudi. Obican Speeze Owl Stream, 10€, 2300rpm, tishina, Barton radi na 40C u idle, pod max opterecenjem na 55C u zatvorenom kucistu. Default voltage, stim sto KT600 overvoltuje, pa je negde oko 1.68V-1.7V.
Proban i na 2.3GHz sa nesto vecim naponom, slicni rezultati za temperaturu. Ako otvorim kuciste, ne prelazi 48C.
A buka TT-a i ostalih, uh. Posle dve godine maltretiranja usiju, dosta mi ih je.

Ko izvuce ovaj thread iz mrtvih?? :D

Kod mene je sledeca situacija:
Barton @ 2200MHz (220 x 10) @ 1.65V
TT7+ ispoliran @ low (~3200RPM) + skinut grill (manje se cuje bez njega)
ne prelazi 49 stepeni ni kada igram zahtevnije igre...

Ne vidim razlog da menjam kuler

auuu bre ! :D Kostao 35e u janauru, kad je i napisano da je kostao toliko :d

Marti Misterija je napisao(la):
Ima li neko na Benchu TT Silent Boost cooler?
Imam ja.
Kupljen u Computer Land-u zimus za 25 evra.Montiran je (sa prilozenom pastom) na Barton [email protected] u Chieftec Big tower Dragon kucistu.
Nije bucan i solidno hladi. :)

Ja svog wannabe 3200 hladim sa Aero 7+, ali mislim da bi i Aero 7 Lite odradio posao na podjednako fleksibilan nacin.

Poslednja izmena:
Ako napravite kombinaciju: telo od Speeze OwlStream i fan od titana TTC5(3100rpm), rezultat je da temperatura ne dostize ni 50C pri full load, a buka je i dalje podnosljiva.
Jednostavno: glomazno telo i adekvatan shiroki fan = tisina i efikasno hladjenje. Naravno, mora da postoji bar 1 dodatni fan otpozadi da izvlaci topao vazuh iz kucista, inace temperatura globalno raste za 8-10C.

Sto toliko petljate oko tih kulera (TT, Spire, Aero...) kad meni sa box-om i OTVORENIM kucistem hladi super (35 IDLE, 53 pod opterecenjem) naravno bartona@2,2 GHz @1.65V.
Moj je savet da, ako vam ne smeta, otvorite kuciste i dobicete temperaturu manju za 5-10 C!

ja sam ovde izgleda jedini koji je bolje rezultate dobio sa dva fana koji guraju vazduh u kuciste, kad ih stavim da vade dobije 3C vecu temperaturu...

Tt 11 kosta 17e u Piramidi!!!
Meni na Bartonu 2500+ @ 2200MHz Idle na 43c sa zatvorenim kucistem, kad ga mucim onda 48. Ne preko 50.
Doduse danas sam malo modovao kuciste tako da sad imam 2 vent. ali tek sam poceo. Takodje je veoma bitna razlika ako sa njega skinete aluminijumsku resetku koja ide preko vent. Tako povecavate protok vazduha a i buka je manja. Ja prob`o.
I da, nisam rekao, drzim ga na 2500 Rpm a moze do 4800 ali i ovako ga ne cujem. Do 2000 Rpm je necujan. Mislim da je mnogo dati 35e za Tt 12 kad je moze i ovako. Ima jos par sitnica kako mozete da popravite protok ali necu da davim. Sitnice.
Znaci, mod za dz. tih i odlicno hladi a ne kosta previse.
POZ :wave:
P.S. Ako neko skine resetku s coolera (Tt 11) a ne treba mu vise neka me kontaktira PM da se dogovorimo (imam ideju) :type:

[SAJ]ber Kurajber je napisao(la):
Mislim da je mnogo dati 35e za Tt 12 kad je moze i ovako.
Kako bre 35, majku mu... kada sam ga ja platio 29 evra, i to cim se pojavio kod nas, u prvoj turi?!!

E pa kad sam ja hteo da ga kupim... U stvari moguce je, sad mi ta cifra zvuci mnogo poznato. U pravu si. Ma hteo sam da ga uzmem i otme mi ga alavi kum ispred nosa a bio poslednji i ja puknem i uzmem Tt11+ i savrseno sam zadovoljan.
Moja greska, 29e!!! Al dzaba kad ga nema :p

Vrh Dno