Šta je novo?

Cime hladite [email protected]

Blade

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2002
Poena
619
Kod mene chieftec sa 4 ventilatora, i Raptor ne mogu da ohlade normalno Bartona @2.2GHz (11*200) Vcore 1.7 full load (prime95) posle 1 sata 61c. Cudno ali idle je 35c. Ajde neki predlog za dobar kuler. Razmisljam o TTVolcano 9.

Blade je napisao(la):
Kod mene chieftec sa 4 ventilatora, i Raptor ne mogu da ohlade normalno Bartona @2.2GHz (11*200) Vcore 1.7 full load (prime95) posle 1 sata 61c. Cudno ali idle je 35c. Ajde neki predlog za dobar kuler. Razmisljam o TTVolcano 9.

Bolje onda razmisli o 7+, a sa tim kulerom bi i bilo cudo da ga mozes ohladiti ako radi na tako visokom naponu... Trebalo bi da radi na oko 1.6v na 2.2g (prosecan primerak).
A tih 0.1v i nije tako mala razlika na fload....

Pozdrav :wave;

Default mu je 1.65 a trebalo bi da radi na 1.6v na 2.2GHz?! Nisam znao da je toliko los primerak ovaj moj (AQXFA 0333). Fazon ja sto na def naponu i taktu idle se spusta ispod 30c a opet je na fload preko 50c.

Zalman (7000) od 600-700grama, pod uslovom da pasuje na maticnu!

Inace Vulkan radi ko vulkan:))) Makar jedan primerak sto sam imao prilike da cujem. :eek:

cheers

Ako je neko uspeo da "uturpija" Zalmana 7000A na nf7-s molio bih da objasni postupak ili da posalje neke slike. Thx

Chieftec Scorpio, 4 dodatna fana + TT9. Hladi kako-tako...Ne bas sjajno, ali radi :)

Blade je napisao(la):
Ako je neko uspeo da "uturpija" Zalmana 7000A na nf7-s molio bih da objasni postupak ili da posalje neke slike. Thx

Evo ti najbitnija slika za montazu na NF7-S. Nazive slika menjaj od 04.jpg do 23.jpg da bi video sve komplet. cheers

Barton 2500+ @ 2.2 GHz (10.5x210 @ 1.675v )
Hladim sa TT Volcano 9 , s tim sto je na telo pored TT SmartFan-a
dodat jos i Speeze 8x8cm fan ...... U desktop radu je 36c u igrama ide
do 42-44c.... SmartFan radi na 3.500 rpm
Pozdrav

ajvonn je napisao(la):
Inace Vulkan radi ko vulkan:))) Makar jedan primerak sto sam imao prilike da cujem. :eek:

cheers
Taj "Vulkan" (pricam o 7+, naravno... mada tako nesto, cak jos i bolje, ima i V9) ima jednu malu stvarcicu koja se zove regulator broja obrtaja... pa ima tri moda: tiho, bucnije i bucno u PM!

Ti si najverovatnije cuo mod number 3 :mrgreen:

Malo da vam pomognem, prijatelj koji je testirao vulkano 11, mi je preneo sledece utiske da je odlican: npr tt7 mu je na 4000 obrtaja hladio cpu na 41 c dok je istu tt 11 uspeo da cpu ohladi na istu temperaturu ali sa 2500 obrtaja.

Hvala vam!
Jel ima kod nas TTVolcano 11 i koliko kosta?

Kokos je napisao(la):
Malo da vam pomognem, prijatelj koji je testirao vulkano 11, mi je preneo sledece utiske da je odlican: npr tt7 mu je na 4000 obrtaja hladio cpu na 41 c dok je istu tt 11 uspeo da cpu ohladi na istu temperaturu ali sa 2500 obrtaja.
Da ti nije taj prijatelj slucajno istestirao i Tt 12?

Ja hladim sa Thermalright SLK-800 + Arctic Silver 3 + Enermax 80mm adjustable 2500rpm.
Tbred B 1800+@2270MHz idle 35/ load 48. A na 2376MHz idle 41/ load 56 stepeni.
Pre sam imao TT 7+, koji je hladio 3-5 stepeni losije, ali za te pare TT 7+ je apsolutni Best Buy.
Ne znam kakvi su novi modeli Thermaltake-a...

Kada porediš sa TT7+, govoriš o LOW obrtajima?
Koji je napon u pitanju?

Vojkan je napisao(la):
Kada porediš sa TT7+, govoriš o LOW obrtajima?
Koji je napon u pitanju?

Da mislim na TT7+ na low (~3000 rpm). Napon je 1.675V na Abit NF7-S v2.0 (realno je nizi i iznosi oko 1.63V), odnosno 1.8V (1.75) na 2370MHz.

Ok sve to ali cime merite temperaturu??

vrobec je napisao(la):
...

Da mislim na TT7+ na low (~3000 rpm). Napon je 1.675V na Abit NF7-S v2.0 (realno je nizi i iznosi oko 1.63V), odnosno 1.8V (1.75) na 2370MHz.

Zanimljivo, i kod mene je isti slucaj sa naponom.Koje napajanje imas?

Probaj Spire Skive Stream II.

Relativno mali kuler, komplet bakar, 7-ica na ~3500 rpm, ne je bucan vise nego samo kuciste.

Sa njim dok sam imao NF-7S u TT XaserII, Barton 2500@2,32 (232x10,1.675V), temperature su bile: 30disc./38idle/48full; u vrlo lepo podgrejanoj sobi (oko 27C).

Inace ta niska temperatura kad procesor nista ne radi ti je CPU Disconnect opcija u BIOS-u (bar je ima kod NF-7 ploce) i sa nekim procesorima radi a sa nekim nece(kod tebe ocigledno radi :) ).

Ja imam maticmu Gigabyte 7VAXP ultra + Bartona 2500+ , koji je overclockovan na 3000+ sa kulerom neki DR. Thermal 7N(?) koji sljaka na 3660 rpm i pri naponu od 1.78 V ga ladi na 45 stepeni... napajanje je chieftec 300W scorpio ... (inace dali bi mogao da ga overclockujem jos ??
pozdrav svima.... cheers

Blade je napisao(la):
Razmisljam o TTVolcano 9.

Razmisljaj kako da ga izbegnes, bolji je raptor, kada su na istim brzinama, tj. raptorovo telo je bolje.

CAR je napisao(la):
...Da ti nije taj prijatelj slucajno istestirao i Tt 12?
Care, ako slucajno izleti kupovina ovog kulera odmah mi javi ... "i Tata bi Sine" :beat:
A1745.jpg
U ovom Testu imate dobre slicice (velike) da izbliza vidite ovu zverku. Pogotovo ova slicica :eye:
P.S.
Zaboravih reci da je test uradjen bas na XP 2800+ Barton overclocked to XP 3200+ 200x11 tj. 2200MHz. Taman za komparaciju sa spominjanim rezultatima ovde.

Marti Misterija je napisao(la):
Ima li neko na Benchu TT Silent Boost cooler?
Jooooj bre, Marti... pa odakle nam? :(

bs je napisao(la):
...
Zanimljivo, i kod mene je isti slucaj sa naponom.Koje napajanje imas?
Nema to veze sa napajanjem, sve NF7 ploce undervolt-uju (pa, sve osim Maxerove, koja jedina overvolt-uje! :beat: ), u manjoj ili vecoj meri. Moja bas podosta, na 1.725V u idle-u drzi nekih 1.68V, pod 100% opterecenjem spusta se na 1.65-1.66V.
Evo, sada na namestenih 1.85V u biosu, u idle-u stoji na 1.81V.

CAR je napisao(la):
...
Jooooj bre, Marti... pa odakle nam? :(
Pa Care ... dont cry... pitam samo, mozda se nasao neski srecnik koji ga je doneo iz "inostranstava" pa da pitam da podeli neka iskustva sa nama!

CAR je napisao(la):
...(pa, sve osim Maxerove, koja jedina overvolt-uje! :beat: ), u manjoj ili vecoj meri. Moja bas podosta, na 1.725V u idle-u drzi nekih 1.68V...
Jes, evo i slicke :D

CAR je napisao(la):
...

Nema to veze sa napajanjem, sve NF7 ploce undervolt-uju (pa, sve osim Maxerove, koja jedina overvolt-uje! :beat: ), u manjoj ili vecoj meri. Moja bas podosta, na 1.725V u idle-u drzi nekih 1.68V, pod 100% opterecenjem spusta se na 1.65-1.66V.
Evo, sada na namestenih 1.85V u biosu, u idle-u stoji na 1.81V.

I kod mene je veoma slicna situacija sa tim naponima, jos jedna stvar manje za razmisljanje(cool).

maxer je napisao(la):
...
Care, ako slucajno izleti kupovina ovog kulera odmah mi javi ... "i Tata bi Sine" :beat:
Naravno da hocu... pa znam ja valjda sta valja! :d

Nego... hoces da napravimo neku kombinaciju, pa da porucimo "iz inozemstva"? Mislim da samo tako mozemo da se dokopamo ovog parceta hardvera...

Nazad
Vrh Dno