Šta je novo?

cime da utisam hdd?

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
u pitanju je Maxtor 6E040L0, nalazio sam po forumu da se spominju neki programi, medjutim nisam mogao ni jedan da nadjem na Netu i probam. Da li neko moze da mi posalje ili ostavi link?

hvala

u pitanju je Maxtor 6E040L0, nalazio sam po forumu da se spominju neki programi, medjutim nisam mogao ni jedan da nadjem na Netu i probam. Da li neko moze da mi posalje ili ostavi link?

hvala

Taj model diska ne bi trebao da je bucan...
mozda se to cuje motor...
a u tom slucaju disk moze vrlo brzo da otkaze.....

cuje se, ima neki cudan zvuk kao zujanje struje ali jako i intenzivno,... fitnes i performanse su full e sada mozda je pred crkavanjem ne znam,....
edit ustvari zvuk vise podseca na zvuk zamrzivaca, sto i nije tako lose da tako i hladi :-D
mozda je i do ovog WD-a WD800BB-00JHC0 jer su blizu jedan drugome, mada se meni cini da je Maxtor. Da li postoji ineki prog za WD?

pozz

Poslednja izmena:
cuje se, ima neki cudan zvuk kao zujanje struje ali jako i intenzivno,... fitnes i performanse su full e sada mozda je pred crkavanjem ne znam,....
edit ustvari zvuk vise podseca na zvuk zamrzivaca, sto i nije tako lose da tako i hladi :-D
mozda je i do ovog WD-a WD800BB-00JHC0 jer su blizu jedan drugome, mada se meni cini da je Maxtor. Da li postoji ineki prog za WD?
Ja sam svog WDa i Maxtora utišao pomoću Hitachi Feature Tool-a, tako da pretpostavljam da svaki od tih programčića radi na svim diskovima (koji podržavaju acoustic management). Jedino ako su namerno onemogućili rad sa diskovima drugih proizvođača...

Poslednja izmena:
....

potpuno ispravni diskovi se utisavaju odredjenim sw-om...

ovo o cemu govorimo "mozda" i nije sasvim ispravan disk.....

Mozda je off topic ali mislim da je najbolji nacin za utisavanje DOBRO (skupo) kuciste sa svim srafovima i spojevima oblozenim gumom. Dosta se moze uraditi i bez novcanog ulaganja. Ja sam svoj komp utisao za 40%

gsimon, da li su gore spomenuti program ti "odredjeni" ili postoje neki drugi?

da li taj zvuk "kao zamrzivac" simptom ispravnog ili neispravnog hdd-a? i da to je kvar cega? recimo maxtor powermax kaze da je sve ok, e sad da li mu verovati,...

svakako cu i ja uraditi nesto po tom pitanju, postavljanje nekakvih gumenih podlozaka, mada je malo tesno sa ovim sinama u chieftec kucistu...

Poslednja izmena od urednika:
pa proveri disk van kucista....
ako se i tad cuju neuobicajeni zvuci
onda je to do diska....
mozda se malo glasnije cuje motor
ali i tako disk moze dugo da radi....

Imam isti HD koji se isto tako cuje. Testirao sam ga raznim programima i nije prijavio nikakvu gresku....U sustini cim ukljucis racunar tj HD dobije napajanje pocne tako da zuji nezavisno od toga da li nesto radis sa njim. Probao sam da smanjim acoustic management ali mi je prijavljivao da taj model ne podrzava isto. Inace primetio sam da se dosta greje...

pozz

POBOGU, pa izvadi diskove iz kucista,
prikljuci prvo jedan, pa drugi, pa utvrdi koji zuji
i da li uopste zuji disk ili limarija,
pa onda postavi pitanja!!

da, prilicno se greje, i ja sam to primetio. zato moram imati dobro hladjenje.
cudno, ne znam da li je bas tvoj hdd isti kao moj, jer ja sam uspeo da uradim acoustic managment uspesno, mada neku razliku skoro da ne primecujem,...

ma, prilicno sam siguran da je maxtor

Poslednja izmena od urednika:
ok, i ako jeste wd, kako da resim problem? Znaci, postoje dva hdd-a i jedan problem, uveren sam da je do maxtora, no i ako je do wd-a kak da resim problem u jednom a kako u drugom slucjau?

da, prilicno se greje, i ja sam to primetio. zato moram imati dobro hladjenje.
cudno, ne znam da li je bas tvoj hdd isti kao moj, jer ja sam uspeo da uradim acoustic managment uspesno, mada neku razliku skoro da ne primecujem,...

Evo proverio sam nije isti, moj je D740X-6L.

Kod tvoga je uobicajno da je ima bucniji motor i da se malo vishe zagreva...

Poz:wave:

Poslednja izmena:
vadio hardove i maxtor je krivac za sve ;)

ma , teraj to dok radi.....
i ne cuvaj na njemu nista sto nemas u backup-u...

Lepo ti izvadi Maxtora i prodaj ga. Problem resen.

ma samo se system tu vrti sada, pa dok izdrzi

Nazad
Vrh Dno