Šta je novo?

Cime cistite monitor?

einstein

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
660
Dakle izjasnite se. Cime skidate fleke od pipanja sa monitora? Da li vredi kupovati neke od onih sprejeva za ciscenje i koji kupiti?

isto kao i sumanut, a ponekad sa mokrom krpom

vlazna magicna krpa.

e sad moj ortak za vrhunske rezultate koristi (kupuje) jonizovanu vodu koja ne ostavlja ni kapljice ni nikakav trag kad se osusi...

meni i ova iz cesme zavrsava posao... osim kad mi je cale kinuo u monitor :( e to je bio smor.... :( :( :(

sredstvo za pranje prozora.naprskas i obrises.

Neki univerzalni sprej za prozore i ostale povrshine...

Neku krpicu finu, ne znam od cega je, ali je bas materijal kao stvoren, ne haba se :)

neku makedonsku tecnost (ima je i u metro-u) i staru mag krpu i mogu reci da otkad to radim dobio sam nove boje na ekranu :)

a da i shmirgl papir kao i ostali :S:

einstein je napisao(la):
Dakle izjasnite se. Cime skidate fleke od pipanja sa monitora? Da li vredi kupovati neke od onih sprejeva za ciscenje i koji kupiti?

Ne primamo u goste ljude koji pipaju prstima monitor. Ako neko pokaze takve afinitete na 2m od monitora preventivno mu odsecamo prste svetlosnim macem :D :D :D

Salu na stranu, kako cistite fleke sa TFT-a?

Bilo je, a verujem da jos uvek ima u Savremenoj, maramica upravo ove namene. Jedna je vlazna i blago peni kada se brise, a druga je suva za "poliranje". U pitanju su setovi (vlazna i suva maramica). Nije mi pri ruci ni jedna, ali je na pakovanju preovladjuju zuta i crna boja.

Kad dvoje-troje njih stvarno obrisu monitor smirglom moracete da im placate stetu ;)

Btw. TFT monitori se definitivno teze brisu i imate li neki tip i za njih.

Poslednja izmena:
ljudi a cime da brisem TFT monitor???
po njima nemogu bash da pritiskam i brisem kojekakvim glupostima,ekran mi deluje jako osetljiv.

:wave: Pa svakako magicna krpa i neka specijalna tecnost za monitor koju sma jos odavno kupio ali mi je otpala etiketa..
A najvaznija je preventiva (kako uvek kazu cike i tete u belim mantilima) tj. sto manje pipanja monitora, manje brisanja i smirglanja....pogotovo za TFT monitore !!! ;)

Jedva vlazna mikrofiber krpa... a za TFT, pa ne pritiskaj k'o manijak. A te antistatik anitdust mamipare zaje*ite, ko da je teshko jednom nedeljno prebrisati monitor...

100% alkohol je univerzalno sredstvo za sve zivo...i mikro krpa naravno...
voda ostavlja tragove...

ja se brinem od 20-tak tft monitora, tako da imam puno iskustva...

za brisanje ekrana monitora koristim glass i magicnu krpu (iz inostranstva) a probao sam i sa jelenskom kozom (vileda) i odlicno odradjuje posao, a za plastiku cif (sa limunom) i sunjder sa onim ribacim delom zelenim :)

TEP3A je napisao(la):
vlazna magicna krpa.

moj ortak za vrhunske rezultate koristi (kupuje) jonizovanu vodu koja ne ostavlja ni kapljice ni nikakav trag kad se osusi...

Verovatno ortak kupuje dejonizaovanu vodu (tzv. DI water), jer ovdasnja cesmovaca, obicna destilata&redestilata, mineralna, kisela!, izvorska, bunarska, morska i sl. su vec vrlo jonizovane. Vise&manje

Ako imate u familiji nekog ko radi u dobro opremljenoj hemijskoj/biohemijskoj/medicinskoj/bioloskoj laboratoriji, onda bi mogao da vam dobaci par stotina ml. za pranje. Pod uslovom da su skoro cistili/regenerisali filter aparata za dobijanje di vode.

Poslednja izmena:
Vrh Dno