Šta je novo?

Cijene 6800 sa testa na Benchu?

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
Može li neko(Max?) da napiše cijene grafičkih 6800 koje su bile na zadnjenm testu na Benchu.

Pa imaš na kraju testa koja firma ih je ustupila, odeš na njihov sajt i pogledaš u cenovniku.

Ozbiljno, ne znam zasto i vi sa Benchmarka nemate Digital!-ovu praksu pa da napisete TRENUTNE cene proizvoda koje opisujete. Vi sigurno kad uzimate deo na testiranje znate njegovu cenu.

Mislim, niko vam nece zameriti sto cene od pre 2 meseca nisu i sada tolike. Samo mali savet 🙂

Ja lichno mislim da je to gluposti smeta mi praksa dotichnog chasopisa...Znash li koliko bi se onda otvorilo tema tipa:"Shta pricha Max, ima ovde jeftinije i sl..."...

Razumite, Bench je tu da napravi review da bi vam pomogao pri kupovini, ne da bi vam prodao kartu

Tacno tako, a i koliko sam primetio, neki "komadi hardvera" nisu ustupljeni od strane distributera, vec direktno od proizvodjaca, a na nasem trzistu ih u trenutku pisanja testa jos uvek i nema.

Pored toga, uglavnom u vreme testiranje i pisanja nema formiranih cena jer su u pitanju semplovi...

a i max skoro uvek napishe precenu cenovnog ranga gde ce se karta naci tako da nije teshko pogoditi...

G!!! je napisao(la):
a i max skoro uvek napishe precenu cenovnog ranga gde ce se karta naci tako da nije teshko pogoditi...

Bolje da MAx ne pise cene karti,onoj Jasmina nece moci da spava od silnih poziva Benchmarkovaca koji bi da kupe 6800 za 185evra :d

Zadatak je Bencha da prikaze tehnicku stranu proizvoda, a koliko je sta kome jeftino ili skupo zavisi od dubine dzepa konkretnog citaoca.

Dzaba sva prica oko cena, kad nijedna od 6800 familije se trenutno ne moze kupiti u Beogradu. Nazoves MSI distributere, dobijas odgovor tipa" dolazi za nedelju, deset, petnaest dana"...

Kako to da ne znate cene grafickih kada ih ja znam!!! Ako ne znate cene u Srbiji proverite na newegg-u ili tako nekom sajtu! Znam da to mozemo i mi da proverimo, ali zasto kada je to vama pet minuta.

Opet ponavljam, nece se niko naljutiti sto cene od pre mesec-dva nisu tacne. Ne razumem uopste u cemu je problem. Mozda ce prvih mesec dana biti threadova o cenama, ali posle par raspravki vise ih nece biti. To je moje misljenje.

uNesc0 je napisao(la):
Kako to da ne znate cene grafickih kada ih ja znam!!! Ako ne znate cene u Srbiji proverite na newegg-u ili tako nekom sajtu! Znam da to mozemo i mi da proverimo, ali zasto kada je to vama pet minuta.

Opet ponavljam, nece se niko naljutiti sto cene od pre mesec-dva nisu tacne. Ne razumem uopste u cemu je problem. Mozda ce prvih mesec dana biti threadova o cenama, ali posle par raspravki vise ih nece biti. To je moje misljenje.

A cene na newegg-u su identične onima u Srbiji, tako da se mogu bez bojzni one koristiti kao reper. 😀😀

Mozda ne bi bilo lose da se stave okvirne cene,cisto radi poredjenja modela raznih proizvodjacamjer dzaba ako je neki Asus recimo brzi 2-3 % ako mu je cena 20% veca,zar ne?

[Mancha] je napisao(la):
Pocetkom sledece nedelje (+- koji dan zbog carine, jer se sa njima nikad ne zna koliko ce da razvlace)
I ja cekam jednu 😉

Koja muzika,gde i kol'ko para? 🙂

Poslednja izmena:
@notax: Uzmi lepo popij casu mleka pa u krevet, odmori.

Naravno da sam mislio na okvirne cene, a ne na cene tipa 189,5 €! Na recimo newegg-u mozes okvirno videti koja karta koliko kosta. Recimo: Asus je skuplji od MSI toliko (okvirno)...

ja nasao ovde i pitao i rekli da imaju:
Leadtek A400-TDH128, GeForce 6800, DVI, TV, 128MB, 256bit 319.00 Microsystems
011/32.83.007 !!! 🙂

I onda kad ja kritikujem domace casopise/sajtove zbog ne objavljivanja cene svakog opisanog proizvoda ispadam negativac, a u bugu lepo objave sve cene... upravo ono sto kaze kalibra... lepo je kad je neka kartica isl 3-4% brza, ali treba i naglasiti da ce biti 20-30% skuplja, sto se onda i ne isplati bas...
a kad je nesto stiglo od prozivodjaca, da se i to napisati, tj napisati cena nije formirana i gotovo...

uNesc0 je napisao(la):

Naravno da sam mislio na okvirne cene, a ne na cene tipa 189,5 €! Na recimo newegg-u mozes okvirno videti koja karta koliko kosta. Recimo: Asus je skuplji od MSI toliko (okvirno)...

pa hvala bogu! svetu kompjutera su ljudi sto puta pisali da ubace cene, a oni sve neke glupe izgovore "necemo da objavljujemo cenu koja ce vec sutra ujutru biti drugacija"... pa nece biti niza za 30 evra, zaboga! koliko puta su opisivali kojekakve mp3 diskmene i proglasavali ih za odlicnu kupovinu, a ja nemam predstavu da li to kosta 50 ili 250 evra...

Definitivno treba staviti najokvirnije cene i u tekstu napisati da su podlozne promeni,

mitnick je napisao(la):
Ja lichno mislim da je to gluposti smeta mi praksa dotichnog chasopisa...Znash li koliko bi se onda otvorilo tema tipa:"Shta pricha Max, ima ovde jeftinije i sl..."...

Razumite, Bench je tu da napravi review da bi vam pomogao pri kupovini, ne da bi vam prodao kartu

Hm...a ja sam uvek mislio da je praxa i da se ukljuci malo mozak (ne mali, vec onaj veliki) i da se poveze kontakt telefon sa cenom proizvoda, pa da se zakljuci da je ta cena vazeca kod firme koja je ustupila hardver na test. Znaci, ako pise da 'ardver kosta 200e i ispod toga kao kontakt npr. Pakom to znaci da kod Pakoma kosta 200e tj. u Pakom Shop-u. Mozda, kod Miladina iz Marinkove Bare ima i jeftinije, ali on ne ustupa robu na test...

Poslednja izmena:
A ja sam shvatio da se ti takodje nisi potrudio da upotrebish ni jedan od ta dva mozga koja si naveo...

Nije poenta u tome shto prichash uopshte, poenta je u tome da ce se onda favorizovati kupovina kod odredjenih firmi, za shta Bench uopshte nije predvidjen...

Delimire, razmisli pre nego shto me ispljujesh sledeci put...

uNesc0 je napisao(la):

Opet newegg!! Ti si se očigledno tek ispilio, kada su ti newegg toliko mili. Kada si poslednji put kupio nešto preko newegg-a?? 😀😀

Ajde bez svadjanja,mozemo da pricamo valjda bez prozivanja i teskih reci o ovakvoj temi!

JA sam rekao moje misljenje,mislim da bi bilo OK da neko od moderatora postavi poll o ovome pitanju,posto je odziv membera bio veliki a misljenja su podeljena

mitnick je napisao(la):
A ja sam shvatio da se ti takodje nisi potrudio da upotrebish ni jedan od ta dva mozga koja si naveo...

Nije poenta u tome shto prichash uopshte, poenta je u tome da ce se onda favorizovati kupovina kod odredjenih firmi, za shta Bench uopshte nije predvidjen...

Hm...opet nemam utisak da razumes. Ako hardver na test da Pakom ili CT ili neko treci, a kod neke polulegalne firme ima jeftinije i to se objavi u okviru tog texta sledeci put bi dobio shipak na test - niti sve firme u Srbiji saradjuju sa Benchmarkom. Zna se kada stigne određeni hardver od koga se uzima na test - od uvoznika, jer oni dobijaju novac od proizvodjaca da se bave promocijom tih proizvoda na domacem tržistu, oni placaju reklame itd...

Ne znam kako ti vidis svrhu Benchmark-a, ali to nije PC Berza ili IT Market, vec su kao sto Silver rece karakteristike samoh testiranog uređaja najbitniije. Ti na osnovu Maxinog texta procenis koja ti kartica najvise pasuje, a potom se iscimas da je nadjes sto jeftinije. Ne mozes ocekivati da se hardver uzima na test od firmi koje su najjeftinije, jer takve frime nemaju posebna marketinska odelenja koja bi se time bavila niti imaju hardver odmah posto stigne u zemlju.

Ako je neko dao nesto novo na test mora se ispostovati (jer mu taj hardver vatimo prakticno kao polovan, otvoren koriscen itd...) time sto ce se staviti kontkakt ka toj firmi i cena koja je kod nje. Ne vidim drugaciji nacin.

Poslednja izmena:
mitnick je napisao(la):

favorizovanje kupovine kod odredjenih firmi se zove reklamiranje - to reklamiranje placaju sponzori i od toga bench zivi. ono sto sajtovi ne bi trebalo da rade, jeste da pisu placene testove - naravno, ovde je bilo pokusaja da se neko od nas i za to optuzi, ali dokaza nije bilo ni od korova...

Nazad
Vrh Dno