Šta je novo?

Chuwi Lapbook Pro Recenzija

HAD~

Slavan
Učlanjen(a)
20.03.2011
Poruke
1,441
Poena
245
Već nekoliko dana koristim ovaj laptop pa da podelim iskustva ako još neko planira da ga kupi.

Odlučio sam baš njega da kupim iz nekoliko razloga. Na njemu je uglavnom sve odlično sem procesora koji mu je slaba tačka. Za ovaj novac (330 evra) mogao sam možda da kupim laptop koji ima malo jači procesor, ali sve ostalo znatno lošije. Pošto su meni na prvom mestu bile dimenzije, ekran, baterija, legalan win 10 i dizajn, oprostio sam mu taj procesor i mislim da nisam pogrešio.

Laptop dolazi u skoro pa običnoj kartonskoj kutiji, nije nešto mnogo našminkana i u njoj pored laptopa imate samo punjač. Uređaj stvarno pemium izgleda i urađen je ceo od metala. Ostavlja utisak težine u ruci. Tanak je dosta i kompaktan. Tu imamo i jednu manu, a to je da se teško otvara. I sa dve ruke ga teško otvorim. Baš moraju da se zabodu nokti i nekako malo da se odvoji ekran od donjeg dela.
Ima samo 4 ulaza, 3.5 mm, usb 3.0, usb c za punjenje i micro hdmi.
Punjač je nešto po čemu se vidi da ovo nije uređaj od 1000 evra, lagan je, a kabl je nekako mekan... prosto se vidi.
Tačped je velik za njegove dimenzije, velika pohvala su gestovi kojima može dosta toga da se uradi, listanje, skrolovanje, zumiranje, napred/nazad u pregledaču, promena prozora... Na početku mi je delovalo da ponekad zna da zabljavi, da ne sluša kako treba, ali u poslednje vreme stvarno lepo radi tako da je to možda bila stvar navike.
Tastatura je standardna, niti je loša, niti je nešto posebno. Ima osvetljenje koje je sasvim dobro, ali se gasi posle oko minut nekuckanja i upali se kad se stisne neko dugme. To mi se ne sviđa, al ok.
Ekran izgleda odlično, ali neke sitnice isto odaju da nije premium uređaj. Prvo je to da boje nisu uvek baš tačne, a drugo da u gornjem delu na skroz crnoj pozadini probija osvetljnje, vrlo malo. Ovo ni malo ne smeta u radu, al da napomenem. Sve ostalo je odlično, dimenzije, uglovi gledanja, osvetljenje je ok, rezolucija. Sve u svemu lepo je raditi na njemu.
Za sada imam samo jednu realnu manu koja mi zaista smeta, a to je da je wifi signal slab čim je jedan zid između laptopa i rutera. Na nekoliko mesta sam probao i uvek isto. U istoj sobi sa ruterom 50mb po sekundi, a kada je jedan zid između u najboljem slučaju dobaci do 15 mb po sekundi.
Za divno čudo zvučnici su odlični za ove dimenzije, srednje su glasni, ali daju baš prijatan zvuk.
Baterija je kako sam i očekivao, za mene odlična. Nekog normalnog office rada i surfoanja izvuče oko 6 sati, a ako bi se prištedelo dobacio bi i do 7 ili 8 sati. Napuni se za oko 2.5h.
Što se performansi tiče, zadovoljan sam i to je to. Vidi se da mu fali snage za iole zahtevne stvari, stranice ne otvara baš u sekundi, zna nekad da zasecka, ali sve u svemu je ok. Za ono što meni treba lepo radi posao. Rama mu naravno ne fali, ovih 8 gb je taman.
Greje se vrlo malo. Nema kuler što je još jedna za mene odlična stvar, pa ako radim noću ništa se ne čuje.
Sve u svemu, kome treba za office i slične lagane stvari, mislim da nije loš izbor. Pogotovo što daje mnogo sem tog procesora. Za 330 evra ne verujem da je neki izbor laptopova.


Pozitivne stvari

Odlična baterija
Dizajn i kvalitet izrade
Ekran
Osvetljena tastatura
Kompaktnost


Negativne

Osrednje performanse
Slab prijem wifi signala


Valjda nisam preskočio ništa bitno. Ako jesam recite pa ću da dodam. I naravno za sva pitanja sam tu.
 
Nazad
Vrh Dno