Šta je novo?

ChromePlus - Google Chrome na steroidima

topuz

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.07.2004
Poena
650
Trazeci IE Tab ekstenziju za Google Chrome, naleteh slucajno na ChromePlus, browser baziran na Chrome-u (na Chromium-u tacnije): http://www.chromeplus.org/

Ima par prednosti u odnosu na Google Chrome:

1. Duplim klikom na tab se zatvara tab.
2. Integrisana podrska za IE Tab, radi savrseno.
3. Podrska za AdBlock (nije bas na nivou Adblock Plus-a za Firefox, ali radi zadovoljavajuce).
4. MouseGestures (takodje nije bas na nekom nivou)
5. SuperDrag
6. Podrska za najpoznatije download menadzere u Context Menu-ju.
7. Offline instalacija

Kako se ChromePlus bazira na najnovijim verzijama Chromium-a, takodje podrzava i sve opcije trenutno aktuelne u Dev build-u Google Chrome-a (Bookmarks Sync, Ekstenzije). Sve ekstenzije koje rade u Chrome-u rade i u ChromePlus-u, bar one koje sam probao.

Svim ljubiteljima Chrome-a toplo preporucujem da probaju.

Koristim Chrome vec nekoliko meseci i super je.Merio sam onako odokativno,stopericom razliku izmedju ucitavanja odredjenih stranica iz Chrome-a i Safari-a,Chrome ga dobija uvek ,nekada i za duplo.Postoji li neki nacin da se sto pribliznije izracuna brzina ucitavanja iz browser-a?

Kakve sad to veze ima sa ChromePlus-om? :)

Ovo ima veze sa bilo kojim Chromom (prilikom posete jednom od 'aware' sajtova :

http://www.sb-innovation.de/f105/

Please don't use Google Chrome and switch to another browser. Chrome gives you an unique User ID during install, which can be potentially used by Google to track your Internet browsing activities over extended periods of time. This constitutes a privacy invasion, so we'd rather keep you (and us) in the safe side.

We'd prefer FireFox, it's one of the best and safest browsers.

Best regards,

SB-Innovation

Uostalom,to sam i primetio,a i njihov Picasa 3.5 ima new feature koji se sastoji u tome da ti sve ljude sa tvojih privatnih fotografija isece face u formatu licne karte/pasos, bez obzira kako je faca okrenuta..i sve to Google uredno cuva u svojoj bazi.Uradio sam reintall sistema..i instaliram Picasu ponovo i reko,aj da vidim da li su stvarno SS-ovci..i nisam se prevario.Cim sam podigao Picasu, voila..sve face su tu,tacnije,kod njih..a bez da sam pravio ikakav blog na Net-u ili ne daj boze podizao slike na Net.
Toliko o Google-u.
Vracam se ja na Mozilu, ili eventualno Safari.

Pitaj me sad, kakve veze [bez steroida:] Safari ima sa tim :)

Poslednja izmena:
Prvi deo nema veze sa ChromePlus-om jer su iz ChromePlus-a uklonjeni svi delovi koji kompromituju privatnost.
Drugi deo nema veze sa ChromePlus-om jer Picasa nema veze sa ChromePlus-om.

A zamisli kad google goggles (pretraga prema poslatoj slici) bude na višem nivo a ne kao sad.

Slika te neko, pošalje na search, Google uporedi to sa svojim, odnosno tvojim :) Picasa albumima, i vraća kao rezultat search-a tvoj profil. Još ako u sličici bude i Geo tagging, znaju i gdje si bio u određeno vrijeme ;)

Nisam zaista paranoičan, ali u današenje vrijeme privatnost je zastrašujuće narušena. :crash:

Ljudi, dajte da pratimo temu malo stvarno. Lako se moze utvrditi da ChromePlus nema u sebi nikakav spyware jer se bazira na Chromium-u koji je open source. Zbog toga svako moze lako da proceslja kod i vidi tacno sta program radi.

Uostalom,to sam i primetio,a i njihov Picasa 3.5 ima new feature koji se sastoji u tome da ti sve ljude sa tvojih privatnih fotografija isece face u formatu licne karte/pasos, bez obzira kako je faca okrenuta..i sve to Google uredno cuva u svojoj bazi.Uradio sam reintall sistema..i instaliram Picasu ponovo i reko,aj da vidim da li su stvarno SS-ovci..i nisam se prevario.Cim sam podigao Picasu, voila..sve face su tu,tacnije,kod njih..a bez da sam pravio ikakav blog na Net-u ili ne daj boze podizao slike na Net.
Toliko o Google-u.
Vracam se ja na Mozilu, ili eventualno Safari.

Pitaj me sad, kakve veze [bez steroida:] Safari ima sa tim :)
cek, cek - ne razumem. gde su to face. kod tebe na kompjteru kao novi fajl? ne verujem da bio to proslo da ti se bilo sta salje iz kompa, a pogotovu fajl. tj. fotografija.

Poslednja izmena:
cek, cek - ne razumem. gde su to face. kod tebe na kompjteru kao novi fajl? ne verujem da bio to proslo da ti se bilo sta salje iz kompa, a pogotovu fajl. tj. fotografija.

Instaliraj Picasa 3.5,ili 3.6.
Sa leve strane gde su folderi imas:

Albums
People
Folders
Other Stuff

..pa idi na People i pogledaj tu gde se prividja ,sta ima od opcija..pricekaj malo da ti procesira sve face sa slika i videces o cemu govorim.Kad budes reinstalirao sistem, vratice ti sve te face ponovo u Picas-u.Ja sam bio ubio sistem sasvim i instaliram Picasa i imam sta da vidim..svi ljudi koje je on isekao tako te face u formatu licne karte/pasos su i dalje u Picasi,iako mu jos nisam bio rutirao stazu gde su mi slike u folder-u na HDu..jer je njemu default u MyDocuments,a ja tu nista ne drzim.Tek kasnije,kada sam u Picasi u Tools/FolderManager rutirao stazu do foldera na disku gde su moje privatne slike,tek tada je uvezao te moje slike,a one face sve sto je isekao sa mojih privatnih slika, je valjda sam podigao na Google blog,ili gde vec..Odakle onda sve tu u njemu,pre nego sto sam mu i pokazao gde mi se nalaze moje privatne slike na disku.Kako on to zna?

Poslednja izmena:
Uostalom,to sam i primetio,a i njihov Picasa 3.5 ima new feature koji se sastoji u tome da ti sve ljude sa tvojih privatnih fotografija isece face u formatu licne karte/pasos, bez obzira kako je faca okrenuta..i sve to Google uredno cuva u svojoj bazi.

A ja se sve pitam koji likovi salju svoje fotke XXX sajtovima za Amateurs rubrike. :d

Instaliraj Picasa 3.5,ili 3.6.
Sa leve strane gde su folderi imas:

Albums
People
Folders
Other Stuff

..pa idi na People i pogledaj tu gde se prividja ,sta ima od opcija..pricekaj malo da ti procesira sve face sa slika i videces o cemu govorim.Kad budes reinstalirao sistem, vratice ti sve te face ponovo u Picas-u.Ja sam bio ubio sistem sasvim i instaliram Picasa i imam sta da vidim..svi ljudi koje je on isekao tako te face u formatu licne karte/pasos su i dalje u Picasi,iako mu jos nisam bio rutirao stazu gde su mi slike u folder-u na HDu..jer je njemu default u MyDocuments,a ja tu nista ne drzim.Tek kasnije,kada sam u Picasi u Tools/FolderManager rutirao stazu do foldera na disku gde su moje privatne slike,tek tada je uvezao te moje slike,a one face sve sto je isekao sa mojih privatnih slika, je valjda sam podigao na Google blog,ili gde vec..Odakle onda sve tu u njemu,pre nego sto sam mu i pokazao gde mi se nalaze moje privatne slike na disku.Kako on to zna?

Hoces da kazes da je, cim si reinstalirao sistem/pikasu, on svukao desetine megabajta istog sekunda, i pokazao ti sve ljude koji su bili na slikama?
Zasto meni gugl ne sredi net tako, nego svaki put kad reinstaliram sistem, on ponovo skenira sve slike i sva lica... :\

Vrh Dno