Šta je novo?

Chrome i sweet-page.com kao pocetna strana problem

asix

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2009
Poena
309
Instalirao sam neki addon za Amazon koji mi je ubacio taj j... sweet-page koji mi otvara kao pocetnu stranicu uvek kad otvorim browser ili novi tab.
Ne znam kako da ga uklonim.
Ne vidim mogucnost da se deinstalira kao program.
Chrome sam deinstalirao i ponovo instalirao, ali opet taj sweet-page.
Instalirao sam bio SpyHunter, ali ga on ne pronalazi.
Takodje ni Malwarebytes ga ne pronalazi.
Ima li neko ideju kako da ga uklonim?

pitaj brata gugla za malwarebytes. vozdigni free verziju i pusti kompletan sken

imam instaliran taj malwarebytes vec duze vreme i to Premium verziju, skenirao sam jednom i nista. E sad videh da ima 3 tacke skeniranja, ja sam izabrao prvu, sad cu izabrati trecu, jer je to mozda dublje skeniranje, pa cu videti.

imas novi 2.0.4? Definicije poslednje?

Probaj to, a posle obori win u safe mode pa skeniraj odatle.

Treca solucija je da skines kaspersky live cd blabla poslednji, srezes na optiku i pustis full scan sa live diska

Isti problem sam imao i resio ga 360 antivirusom. Samo ides scan i kad zavrsi obrises malwer i to je to. Na isti nacin par puta drugima resio problem.

avast! Browser Cleanup Tool (samostalni program, ali i deo Avasta) obično brzo i lako uklanja sva ta... nezgodacije :D
http://www.snapfiles.com/get/avastbct.html

IsT40r1.png

Poslednja izmena:
Nikako nece, probao sam instalirao sam ovaj program 360, ali nista, takodje i s ovim Avastovim tulom, opet isto. Ne znam sta da radim, izludjuje me u pm.

Kod mene se isto jednom naselila nekakva glupa početna strana, pa sam je uklonio na sledeći način:

Desni klik na shortcut Chrome-a, odaberi jezičak ''shortcut'' i jednosatvno obriši sve što piše iza u nastavku sledećeg:

Target: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\firefox.exe" (obrisati ako piše bilo šta u nastavku)
Start in: "C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox" (obrisati ako piše bilo šta u nastavku)

Dobro, kod mene nije Chrome, ali je princip isti. Pre toga podesi u brauzeru šta hoćeš da ti bude početna. Kada ga ponovo pokreneš, trebalo bi da bude sve OK.

@asix
"Slatkiš" se ne smatra za virus pa ga mnogi antivirusi i ne čiste.
Skinuo si ga i instalirao nepažnjom sa nekim od programa.. sledeći put čitaj a nemoj ići next, next, next ;)

Napisano ti je šta ti je činiti, malwarebytes pa resetuješ chrome na default podešavanja.
Ima i drugih pristupa/načina za očistiti ga kako ručno tako i automatski ali probaj tako kako je navedeno.

Hahaha, POOLMAKER, hahah, pa ja sam samo resetovao podesavanja u Chrome i cao, nema ga vise, ludilo, zasto li to nisam uradio odmah.
Malwarebytes je skenirao bio sve, na samom pocetku, ali nije pronasao nista.
U svakom slucaju reseno.
Hvala svima!

Isto instalira i web installer JDownloadera.

Poslednja izmena od urednika:
ili softexia pa polako skidas sebi sta ti se svidja

ne koristim internet explorer, medjutim jednom sam ga otovrila trebao mi je nesto i pojavio se sweetpage, ja sam ga kao obrisala i posle toga udje u registar i nadjem tamo kljuc i obrisala ga manuelno. nadam se da ga vise nema...ne vidim ga kod internet explorera. pri tom kod opere i maxthona se nije usunjao. samo internet explorer i firefox.

Nazad
Vrh Dno