Šta je novo?

ChrisTV

orange47

Slavan
Učlanjen(a)
25.12.2007
Poena
455
imam problem sa novijim verzijama ChrisTV (v5.x). zvuk se uopste ne cuje, samo nekakav shum. Kartica je theatrix 550 (sapphire) i zvuk ide preko PCI (ne zvucne karte).

verzija 4.5 radi lepo, ali mi trebaju neke opcije iz novije.

Istu karticu imam i ja i probao sam sa verzijom 5...zvuk se ne cuje, ali ne secam se vise kako, moze da se podesi da radi u samom chrisu. Iskreno i kada sam podesio zvuk, secam se da mi je posle desetak promena kanala blokirala slika. Nesto tu nije bilo u redu tako da sam se vratio novijoj verziji Power cinema 5. Reci mi, posto imamo istu karticu, kako ona moze jos da se iskoristi osim, gledanja, snimanja tv kanala, prebacivanja vhs?

Poslednja izmena:
heh, pa ne znam sta bi vise hteo od TV karte..
ja jedino jos koristim radio, ali to si verovatno slucajno zaboravio da pomenes. inace i tu sam imao problem, chrisTV nece da snima radio zvuk, pa mi je resenje da ukljucim da snima prazan .avi i posle uzmem samo ton iz 'filma'!
hvalili su neki program "radiator" za radio na forumu.

jel mozes da mi posaljes config fajl christv ako ga jos imas?
powercinema sam odmah resio da zaboravim kad videh da nema 'record' dugme (ako je to onaj program sto se dobija uz karticu)
sve u svemu izgleda bachene pare :/

Kako Powercinema nema Record dugme? Meni Powercinema sasvim lepo radi, mogu da snimam dva kanala bez problema, radi mi TimeShift, itd.

Bas tako i Power cinema 3 koji se dobija uz karticu ima mogucnost snimanja i video zapisa ( u mpeg2) i radia. Probao sam i sve fino funkcionise. Sada imam verziju 5 koja iskreno ne pruza puno vise od verzije 3, a takodje se i kanali sporo menjaju (time shift postoji, ali ne znam kako se aktivira...nije preko "space" kao kod verzije 3.). Mozes da probas i program Beyond tv . On fino funkcionise, mada prilicno koci racunar...kanali se menjaju u delicu sekunde i ima vise podesavanja od Power cinema. Tu radio nisam ni probao....ne znam ni da li ga ima.

Poslednja izmena:
pa ne znam, nisam uspeo da ga nadjem, znam da sam svako snimanje programa morao da "zakazem" unapred. i nekako mi deluje neozbiljno u odnosu na christv koji ima mnogo vise opcija.

Ja sam se patio sa TV karticama... To je cudo tehnoligije... Instaliram, lepo radi... Jedno 5 puta pokrenem i sve ok... Sesti put nece slika, pa 20 puta nece slika, pa 21 hoce... 😀
I tako dok nisam poludeo i izvadio karticu... Pritom mi na starom kompu bunila hardver, ne znam na koju foru ali kad sam nju izvadio sve sljaka extra... 🙂
Tako da sam batalio TV kartice...
A sto se tice ChrisTV-a.... Probao sam i njega, solidan program... Bolji i lepsi nego sto dolazi uz uredjaj...

Poslednja izmena:
Ja sam se patio sa TV karticama... To je cudo tehnoligije... Instaliram, lepo radi... Jedno 5 puta pokrenem i sve ok... Sesti put nece slika, pa 20 puta nece slika, pa 21 hoce... 😀
I tako dok nisam poludeo i izvadio karticu... Pritom mi na starom kompu bunila hardver, ne znam na koju foru ali kad sam nju izvadio sve sljaka extra... 🙂
Tako da sam batalio TV kartice...
A sto se tice ChrisTV-a.... Probao sam i njega, solidan program... Bolji i lepsi nego sto dolazi uz uredjaj...

Ma bolji jeste, ali i on zna da "zaglupi"...Nema nista bolje od "starog dobrog" televizora

Ja nisam nikada uspeo da namestim chris tv na ovoj kartici ...ni pre ni posle...ili fali zvuk ili fali slika....probao sam i powercinema 5 ali i na njemu mi je kvalitet slike losiji nego na powercinema 3 koji je dosao uz kartu (meni je wdm verzija 6-3_xp_t550_wdm_30895 od 04/2006 godine imala najbolju sliku mada sada koristim najnovije 8.10).
Koristim je vec 3 godine i jedna stvar za nju je vazna: ne cackaj mecku u .... sto se odnosi na instalaciju karte i programa koje zna da bude vrlo mucno iskustvo😀😀
ALi kada se instalira i namesti onda funkcionise OK.
Inace karta radi, daljinac radi i ima sve opcije koje pise da treba da ima...
Timeshift se aktivira preko daljinca a podesavanje snimanja je u schedule meniju...
Najveci + na ovoj karti je kvalitet slike i tona.

Mene je tako zezala TV kartica dok nisam ukapirao da sliku prikazuje u overlay-u, pa kad je uključen pre nje neki drugi program koji koristi overlay - onda TV kartica nema sliku.

Ja sam razmišljao da kupim drugu TV karticu, ali sam odustao kad sam shvatio da sva ona natezanja sa sinhronizacijom zvuka prilikom presnimavanja VHS kaseta otpadaju ako se koriste FlyTV i ova Asus kartica. Ne znam koliko da je traka oštećena, kartica snima sinhronizovan zvuk, savršeno.

Problem je to što mi se onaj (credit card like) daljinski skoro raspao, ako uskoro ne nađem neki programablilni daljinski kojim ću ga zameniti, moraću da kupim drugu TV karticu. A biće mi žao, jer ova je izuzetna (slao sam jednom i screenshotove, kad je u vestima, ili tako negde na Benchu, bilo predstavljanje neke TV kartice koja je, kao, milion puta bolja od svih aktuelnih, moja kartica ima bolju sliku od te super-huper kartice).

Nazad
Vrh Dno