Šta je novo?

CHM/MHT na Linuxu...

violinista

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2001
Poena
650
Ovih dana snimam mnogo HTML strana i direktno ih prebacujem u CHM format. Interesuje me da li i Linux može da čita ove fajlove (isto važi i za .MHT)? Praktičnije mi je da snimim sve u jedan fajl nego da za svaku web stranicu otvaram poseban folder. Mislim ono, najbolje rešenje bi bilo PDF ali Acrobat je malo skup...

Pa nije Adobe Acrobat jedini program koji ume da kreira PDF, pobogu; ima dosta free alata za to - google i potrazi free pdf writer ili creator i dobices barem 6-7 alata koji su besplatni.

Hm, znam da nije Acrobat jedini ali ovi alati tipa html2pdf i slično, su lošiji od njega po pitanju "sličnosti" između html fajla i dobijenog pdf-a. A i CHM/MHT mi nekako... bolje izgleda, tj. isto kao i HTML, i ima "žive" linkove.

@Zoni: jeste, ali onda umesto 500 "item"-a u folderu imaš 1000, pa i nije baš pregledno kad imaš takvih jedno 50 foldera...

Poslednja izmena:
Ne, nisam mislio na html2pdf kao konverzione alate, nego na programe koji rade kao pdf printer driver - pa stampaj lepo u pdf iz kojeg god programa hoces. PDF je inace odlican izbor kada se radi o arhiviranju dokumenata koji se vise nece menjati. Ako ti treba za dokumente koji ce se menjati, a opet su kompatibilni sa svime - sta fali RTF-u?

Jeste, ali mi je bitan i layout dokumenta koji treba što je moguće više da liči na izvorni HTML. Takođe su bitni i linkovi.

Misim... Najbolje bi bilo sve arhivirati u XML, ali...

Ma MHT je zakon! Actually, to je i jedina stvar zbog koje ponekad upalim IE... 🙂

Poslednja izmena:
Jes', a kad treba da backup-ujem Outlook-ov .PST, onda moram opet da prikažem skrivene foldere jer inače ne mogu da dospem do Local Settings/Application data foldera, pa sam opet na istom. Generalno, i ja samo uključim IE kad hoću da snimam u .MHT, da se ne lažemo... Ipak sam odlučio za CHM, jer je praktičan, samo ne znam oće li Linux da guta ove fajlove ili ne (kad jednog dana svi pređemo na Linux... 😀)?

To Silvere legendo!

Nazad
Vrh Dno