Šta je novo?

chkdsk problem

Učlanjen(a)
10.09.2003
Poena
680
stalno mi radi chkdsk i kada je sve iskljuceno normalno. pre te pojave nije uopste hteo da radi chkdsk ni kada restartujem brutalno komp, digne se win ko da nish nije bilo. i onda odjednom samo hoce da cekira D disk. znaci svaki put. ne mogu ni defragment da uradim jer je kao zakazan chkdsk???

Poslednja izmena:
u stvari on ni sada nece da chekira c:
upravo sam ga restartovao on/off, i nije uradio chekiranje c:, vec samo d particiju

Pa brate, reci neshto vishe ... konfiguracija? - koji win? - imash li zone alarm? - imash li neki sp? - 😉
Otvori se ... :d 😀 🙂

:wave:

i to ti pricam...
jes vala.
pa imam XP sp1, konfiguracija nije bitna zato sto je sve sljakalo kako treba, inace xp 1700 blago kloknut, 256 kingston, ati 9000pro, citac kartica...
nemam nista tipa ZA, imam ovaj novi kasperski koji samo povremeno ukljucim da uradim scan.
nema pojma, a taman sam napravio ghost bas ove usra*e partije windowsa na dvd.
e da, nesto tripujem da je far cry koji je instaliran na d particiji kriv.
on nije radio to cekiranje ranije, ali nije uopste radio nikakvo cekiranje. moj sin uzme da pici farcry i pritisne sto puta ikonicu. a i ja sam imao brutalne neagone kada mi razje*be ikonice, samo zavucem ruku pod sto i iskljuc iz struje 😀 , pa se sve vrate na staro mesto. tada sam i provalio da mi uopste ne radi chkdsk, ali se nesto nisam nervirao. bas me briga.
ali sada me vec nervira, sto me *****a*va ili sljaka ili ne sljaka.
bice format c: :-devil-:
bez veze sam pravio ghost!

Poslednja izmena:
Uuuuu .. definitivno format C .. malko ti se syebo win od tog "samo zavucem ruku pod sto i iskljuc iz struje" ... mislio sam da je neki software-ski problem ali mislim da to nije sluchaj kod tebe ..
btw kolko ja znam, igre nemaju nikakve veze s tim .. gde god i kad god da ih instalirash

:wave:

Polako, ne mora odma format c: . Probaj da mu ti das chkdsk d:/f
Posto nije sistemska odradice u Win-u, posle mu daj isto to za c: koji ce odraditi posle restarta i onda pogledaj u Event Viewer-u da li prijavljuje neku gresku. Jeste se zaglupeo Win ali mozda se i opameti. Uspelo mi je par puta da ga vratim u normalno stanje sa chkdsk, cak i u tezim situacijama kada udje u logicku petlju Start, cekira disk, restart, cekira disk, restart... Win ne moze ni da se digne. Esc dok broji , udjem u Win uradim chk i posle izbrise liniju o chekiranju i radi normalno....
Korisnik je isto tako lako posezao za resetom kao i ti..... 😉

bitno pitanje:koji je fajl sistem u pitanju

NTFS je, inece da radi chkdsk jer ga koristi neki drugi proces?
nemam pojma koji.

Nazad
Vrh Dno