Šta je novo?

chkdsk problem

set

Čuven
Učlanjen(a)
14.06.2003
Poena
619
od pre nekog vremena mi se ovo desava svaki put kad pokrecem sistem, skenira ga i prodje prvi "stage" ali na drugom samo stane i nema mu spasa, vec moram da ga restartujem. Da li je problem do diska ili je nesto win pobrkao.

Prilozi

• chkdsk 002.jpg
    chkdsk 002.jpg
    35.5 KB · Pregleda: 99
Probaj da istestiraš HD sa alatom proizvođača... (pr. Maxtor HD sa PowerMax utilitijem)

Ako imas norton systemworks(ili ima neko koga znas) ukljuci da ti ischekuje disk i ispravi greske(ukljuci i chekovanje slobodnog prostora na hdd-u). Ako to ne pomogne partition mananger...

Da nisi mozda nedavno instalirao Kaspersky Anti-Virus/Internet security 6.0? Ako jesi moguce je da on pravi taj zastoj u chkdsk.Izgleda da su ovi iz Kaspersky Labs-a napravili grdnu gresku posto se ovo desava mnogim ljudima:mad: No ovo ce verovatno ispraviti u Maintenance Pack-u 1 koji treba da izadje u novembru 2006.Napomena:taj zastoj ce ti ostati i nakon uklanjanja KAV/KIS-a:crash: Za vise informacija pretrazi http://forum.kaspersky.com/
:wave:

jesam, moguce da je od njega, bolje i to nego da su bad sectori, a skenirao sam sa powermax-om i nije nista nasao

Probaj malo da sacekas, mozda 5 min. da bi se mozda otkocio posto ovi na kasp. forumu kazu da je to obican lag u drugom prolazu (obicno na 0 ili 6% stane) i da kasnije nastavi normalno. Tako je barem kod mene...:)

bravo, sta da radim kad sam nestrpljiv, nikad nisam cekao duze od desetak sekundi, a pocelo je sa radom za manje od dva minuta. tnx

Ajd da ne nacinjem novu temu...elem,imam slican problem,pri startovanju systema (XP) ukljucuje mi se CHKDSK i kao nesto drlja i popravlja...itd., kao da mi je negde ukljucena opcija da to radi svaki put pri dizanju XP-a (a nemam instaliran KAV, a bome nisam nista ni instalirao u zadnje vreme). Gde sve mogu videti koji su taskovi postavljeni kao schedual task (ili kako vec)? Ili koje su preporuke sta ciniti,na koji nacin utvrditi zasto se to javlja?
Poz

Start> Control Panel> Scheduled Tasks

Otvori command prompt i kucaj: fsutil dirty query c: Ako rezultat kaže je drajv dirty :D onda kucaj: chkdsk c: /f /x Opet odradi proveru. Kucaj fsutil dirty query c: Ako kaže NOT dirty samo restartuj mašinu i to je to.

Eto jednog od razloga zašto os treba da stoji na fat32.

Vrh Dno