Šta je novo?

CHKDSK can not continue in read only mode

playahater

Čuven
Učlanjen(a)
23.09.2003
Poena
619
Od juche mi se deshava da ne mogu da startujem diskeeper da defragmentujem C particiju na Maxtor Sata 120Gb koji je uzet pre mesec dana ... znachi on lepo defragmentuje D i E ali C nece ni da chuje .. izbacuje mi
" Defragmentation of System C has been cancelled due to inconsistencies that were detected in the filesystem. Please run CHKDSK on System C to repair these inconsistencies, then run Diskeeper again. "

A kad ja startujem chkdsk on mi izbaci error koji sam okachio ...

Verovatno se XP zbunio, pa predpostavljam da ce Format C reshiti problem, ali reko ajd da pitam za svaki sluchaj, da li postoji i koji je to program koji radi test sata hardova ... probao sam powermax i, ne secam se tachno ali chini mi se da je izbacio da ne moze da odradi ..

Ako moze neki savet .... :d 😀 🙂

:wave:

Prilozi

• Error.webp
    Error.webp
    22 KB · Pregleda: 88
ne verujem da ti programi mogu da brljaju po NTFS disku dok je windows aktivan...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
ne verujem da ti programi mogu da brljaju po NTFS disku dok je windows aktivan...

Pa ako mislish na powermax ... nisam ja to radio iz XP ... bootovao sam sa diskete i iz dosa probao .. na drugoj mashini je sa tom istom disketom odradio test bez problema, tako da nije do diskete ...

playahater je napisao(la):
Od juche mi se deshava da ne mogu da startujem diskeeper da defragmentujem C particiju na Maxtor Sata 120Gb koji je uzet pre mesec dana ... znachi on lepo defragmentuje D i E ali C nece ni da chuje .. izbacuje mi
" Defragmentation of System C has been cancelled due to inconsistencies that were detected in the filesystem. Please run CHKDSK on System C to repair these inconsistencies, then run Diskeeper again. "

A kad ja startujem chkdsk on mi izbaci error koji sam okachio ...

Verovatno se XP zbunio, pa predpostavljam da ce Format C reshiti problem, ali reko ajd da pitam za svaki sluchaj, da li postoji i koji je to program koji radi test sata hardova ... probao sam powermax i, ne secam se tachno ali chini mi se da je izbacio da ne moze da odradi ..

Ako moze neki savet .... :d 😀 🙂

Kakav crni format. Za pocetak lupi chkdsk /? pa pročitaj koje sve opcije imaš. Onako na prvu loptu treba ti varijanta "chkdsk <slovo particije:> /f" (no /f je od fix). Izaberi da sve to odradi nakon reseta. To bi bilo to, ali ipak ne zaboravi da bekapujes vazne informacije. Mene je jedared zeznao chkdsk, pa uvek odradim i bekap pre nego što počnem da čačkam po disku.

Mmmm

Lafe, evo postupka u sest koraka:
.
1. otvori MyComp
2. Desno dugme na c: ->properties
3. tab Tools ->Error checking -> Check now
4. stikliraj oba i lupi start.
5. izadje msgbox a ti kazes YES
6. reset i pevaj

Naravno, moze i tako. Radi skoro isto.

QL ... aj probacu .. pa cu da javim ...

Mislim da komandu CHKDSK /F ne mozes koristiti u XP-u nad sistemskom particijom. Ako imas instaliran novi Zone Alarm Pro 5 onda je deinstaliraj, restartuj masinu pa probaj da namestis CHKDSK da ti proveri disk pre dizanja XP-a.

burnaby je napisao(la):
Mislim da komandu CHKDSK /F ne mozes koristiti u XP-u nad sistemskom particijom. Ako imas instaliran novi Zone Alarm Pro 5 onda je deinstaliraj, restartuj masinu pa probaj da namestis CHKDSK da ti proveri disk pre dizanja XP-a.

Nije hteo da odradi bilo kakav chkdsk sa informacijom " can not access volume" ... :S:
mozda je zbog zone alarma,a?? ... moguce, ali ... kako zbog njega kad se chkdsk tartuje pre bilo kakvih win servisa i true vector monitora ... :trust:

Znam sta je... obrati paznju... 100 % pomaze: 🙂

1. MyComp
3. tab Tools -> Error checking -> Check now -> i obavezno samo prvi cekiraj (Automatically fix file system errors)
I on ce ti reci da ne moze sada, vec ce ti predloziti da to uradi sledeci put kad startujes Win.

Restartuj ga i uzivaj. 🙂
Pozdrav

E ovaj XP je jako chudna stvar ... znachi ja probam sve moguce opcije, ukljuchujuci i deinstalaciju zone alarma i on mi stalno izbacuje isto .. da ne moze ... ja se onda inzerviram .. ubacim XP i reshim se na format C :-devil-: , medjutim kad treba da ubacim drivere za scsi za sata, on mi izbaci da ne moze da pristupi nekom fajlu na " d:\xpsp1\i386\..." :zgran: i ja se zgranem :d ...
ja probam opet .. nece ... nishta .. izadjem iz celog procesa, udjem u XP opet .. instaliram partition magic i probam iz njega .. nece ...
.. e poshto sam i ranije hteo da smanjim C i dodam particiji E, ja to uradim .. on se rebootuje i krene resize ( znachi lagano pristupi particiji C i pored toga shto chkdsk nije mogo ) ... posle uspeshnog resize-a ja djemu u XP ... system mechanic-om ochistim sve shto se moze ochistiti .. restartujem .. odem na
1. otvori MyComp
3. tab Tools ->Error checking -> Check now
4. stikliraj oba i lupi start.
5. izadje msgbox a ti kazes YES
6. ja malo pevao :d 😀 :,,: :smoke:

i sad sve radi kako treba :banana: .. na koju foru ? .. **bem li ga ?? ... nishta mi nije jasno .. sutra cu da pokusham da reinstaliram XP, chisto da vidim dokle cu da stignem i ako mi opet izbaci isto da ne moze da pristupi D particiji :whip: :crash:

Pre tri dana sam imao problem sa skeniranjem aktivne particije (chkdsk /F), tj. mogao sam skenirati disk ali ne i ispraviti greske nastale nakon jednog blokiranja racunara. Znam da se aktivna particija ne moze skenirati upotrebom CHKDSK /F komande. Ostale particije sam uspesno skenirao. A sam sistem jer radio kako se i ocekuje od njega. Naravno, namestio sam sistem da skenira disk prilikom prvog ponovnog reboota. Prilikom reboota sam dobio poruku tipa: "XP cannot open disk for direct access". To me je zabrinulo. Pogledao sam u Microsoftovu Knowledge Base i tamo je sturo opisan samo jedan ili dva mogacu uzroka ovoj poruci. Prema njima poruka nastaje onda kada hard diskovi rikavaju ili kada ima problema sa ATA kabelom. Nisam bio zadovoljan odgovorom jer da je tacna njihova dijagnoza ne bih mogao ni dici sistem. Resenje sam nasao na sajtu: www.annoyances.org. Vise njih je prijavilo isti problem a resenje je u deinstalaciji Zone Alarm Pro verzije 5.
Kod tebe je problem stvarno cudan. Ali, bez obzira na to, predlazem ti da posetis pomenuti forum i tamo opises svoj problem. Verujem da ce ti neko pomoci.

aha...

i sad sve radi kako treba .. na koju foru ? .. **bem li ga ?? ... nishta mi nije jasno .. sutra cu da pokusham da reinstaliram XP, chisto da vidim dokle cu da stignem i ako mi opet izbaci isto da ne moze da pristupi D particiji

Reci kolika je bila c: particija pre resize a kolika je sada.
Nemam sata hdd, ali predpostavljam da driveri RADE posto lepo ulazis u Win...
Nisam te najbolje shvatio KADA je PartitionMagic odradio resize. Dok si bio u Win ili posle reseta u nekom PM modu?

Koliko si stari ti sata driveri? Ima li neka nova ver na netu? To moze da pomogne.

Ostaj veseo. :wave:

Hmm ... pre resize-a je bila 30Gb a posle 19,999Gb ... partition magic je odradio resize pre wina .. jer sam resize-ovao systemsku particiju pa nije mogo iz njega ...
verovatno si u pravu da su bili driveri u pitanju ( tj. i sad su samo su malo istripovani :d ) .. jer se oni dizu sa win-om tako da ako mi se win neshto bio zbunio u registry-u .. moguce da je zato nastao taj konflikt .. a verovatno uzrokom zonealarma ... mozda i nije tako ... its just a theory :d
Nisam probao da uradim format C da vidim da li i dalje zeza .. ali chim budem to probao javicu ...

Nazad
Vrh Dno