Šta je novo?

Chischenje od ostataka programa???

Bata

Čuven
Učlanjen(a)
18.12.2001
Poena
620
Pre par meseci sam instalirao program Guitar Power. Kada je istekao probni period deinstalirao sam ga. Skoro sam nashao "obradjenu" verziju. Nju nisam uspeo da instaliram jer je negde ostalo zapamcheno da je vech bio instaliran i da je istekao Trial period, a "registracija" zbog toga nije htela da prodje.
Probao sam da ochistim sve shto sam znao i umeo i nista. Ochistio sam ceo disk od fajlova sa takvim imenom i sve kljucheve iz Registry baze, ali on negde i dalje ima chuva tu informaciju.
Gde to moze da bude? Shta da trazim i gde da chistim ???

si probao da očistip sve fajlove, pa i skrivene, i sve ključeve sa imenom firme koja je napravila software?

Uzmi Registry First Aid. Ima opciju search the registry for unwanted entries. Samo Mu ukucash guitar (iz bezbednosnih razloga izostavi power) i pobrishi ono shto nadje ako si siguran da je bezbedno (program automatski pravi backup). :)
Kod mene je palilo uvek kada sam hteo da prevarim nod32. :)

momsab je napisao(la):
si probao da očistip sve fajlove, pa i skrivene, i sve ključeve sa imenom firme koja je napravila software?
Pabrisao sam bio, sve kljucheve sa imenom programa , ali ne i sa imenom firme.

Pokusaj Registry Cleaner, nije na odmet.

Jos jedan glas za Registry First Aid. Svojevremeno je bio thread bas o programima te vrste, probao sam ih skoro sve koji su bili pomenuti, ali to sto je RFA nalazio, ni jedan drugi nije.
Sve do tada, nisam ni sanjao koje se sve dj*bre talozi.

Poslednja izmena:
?

Uradio sam pretragu i sa RFA i sa ostalim navedenim programima. Pochistio sve kljucheve sa imenom programa. KLjuchevi sa proizvodjachem softwera nisu ni postojali (JanaSoftware). I dalje je ostao isti problem. Negde je sahuvana informacija da je softwer bio instaliran !!

Poslednja izmena:
Ja imam trenutno slican problem sa Acronisom True image-om, takodje odbija da se instalira jer je zapamtio prethodno instaliranje.
Probaj ovako:
u total commander u search ukucaj "guitar" i snimi sve linkove koje ti izbaci, i obrisi sve sto ti je sumnjivo.
Takodje mozes da ides i u napredniju opciju ispod search-a "koja sadrzi tekst" pa stikliraj par opcija, tipa unicode, hex, i sl., malo kombinuj, pa ce ti izbaciti linkove pa sve sto ti je sumljivo ti lepo obrisi.
Probaj ovako.

Poslednja izmena:
a c a je napisao(la):
Probaj ovako:
u total commander u search ukucaj "guitar" i snimi sve linkove koje ti izbaci, i obrisi sve sto ti je sumnjivo.
Takodje mozes da ides i u napredniju opciju ispod search-a "koja sadrzi tekst" pa stikliraj par opcija, tipa unicode, hex, i sl., malo kombinuj, pa ce ti izbaciti linkove pa sve sto ti je sumljivo ti lepo obrisi.
Probaj ovako.
Probano. Nadjeno "guitar power" u gomili fajlova i nechega shto ne znam shta je. Poshto sam prethodno napravio "ghost" cele particije, usudio sam se i obrisao sve fajlove za koje sam smatrao da smem da ih obrishem. Neke fajlove sam editovao i menjao par slova. Krajnji rezultat pri ponovnom pokushaju instaliranja je bio, nazalost, isti. Verovartno nisam sve pochistio :crash:

Poslednja izmena:
Proveri da li u ovim direktorijumima postoje ostaci tog programa ili firme koja je kreirala softver i kompletno ih obriši:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\
C:\Documents and Settings\*USERNAME*\Application Data\
C:\Documents and Settings\*USERNAME*\Local Settings\Application Data\

U slučaju da ni to ne pomogne, instaliraj neki program koji može da loguje promene registry baze u realnom vremenu i obrati pažnju na mesta kojima se pristupa (sreća je ako ima brojač koji u bazu upisuje pokušaje instalacije). Može da se desi da je program linkovao vrednosti u raznim delovima RB-e i da su standardnma mesta u HKLM i HKCU samo "površina". U tom slučaju pogrešan potez je bio refleksno brisanje svih vrednosti koje sadrže "Guitar" iz registry-ja, jer su neke mogle da sadrže informacije koje bi te najverovatnije odvele do ključeva koji ti sada trebaju.

Poz

Cynic je napisao(la):
Proveri da li u ovim direktorijumima postoje ostaci tog programa ili firme koja je kreirala softver i kompletno ih obriši:

C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\
C:\Documents and Settings\*USERNAME*\Application Data\
C:\Documents and Settings\*USERNAME*\Local Settings\Application Data\
Poz

Bilo je i pobrisao sam ih.

Cynic je napisao(la):
U slučaju da ni to ne pomogne, instaliraj neki program koji može da loguje promene registry baze u realnom vremenu i obrati pažnju na mesta kojima se pristupa (sreća je ako ima brojač koji u bazu upisuje pokušaje instalacije). Poz

Koji softwer ima tu mogucnost?

ponekad u win.ini program doda par linija i to prvo pregleda pre instalacije (ili u neki od *bat fajlova)
probaj da trazis samu rec guitar kao tekst unutar samih fajlova mozda otkrijes jos zaostalih "repova"

Bata je napisao(la):
Koji softwer ima tu mogucnost?

Davno sam radio slične zahvate i ne mogu najtačnije da se setim. Čini mi se da je programče u okviru System Mechanica moglo to da radi, i LavaSoft RegHance u kombinaciji sa Ad-Aware. Neka me neko ispravi ako grešim.

pa tvorci tog softvera nisu toliko naivni da u registry stave string tipa "guitar power trail = installed" ili tako nešto. to može da bude nešto potpuno ne vezano za ime firme, ime programa ili nešto treće. možeš da probaš da ponovo instaliraš tu trail verziju, ali da pre instalacije snimiš registy. nakon instalacije ponovo snimiš registy i uporediš ih.

Posto na compu imam i C particiju , na kojoj je winME (koja je pre toga "ghost"-ovana na trechu particiju), instalirao sam i pokrenuo Regmon, pa zatim i Guitar Power. Regmon je prijavio gomlu promena u registry bazi. Filterisanje podataka uz uslova "Guitar" je dalo desetak slogova, ali slaba vajda od svega toga. Sve u svemu, posle par sati program se opet "zablokirao" i trazio licenciranje.
Imam ideju da snimim sadrzaj diska na drugu particiju pre instalacije Guitar Powera i sadrzaj diska posle njegove instalacije i da ih uporedim. Sa kojim alatom bi ovo uporedjivanje moglo da se uradi? Interesuje me koji su novi fajlovi i koji su promenjeni !

sa zakasnjenjem:
P.S. Total Commander moze da uporedi dva fajla, ali slabo radi uporedjivanje direktorijuma

Sa josh vecim zakasnjenjem :
radi sve trazeno :Total Uninstaller 3.41

(sad jos da odem kuchi i da probam sa Guitar power-om)

Poslednja izmena:
Bata je napisao(la):
Sa kojim alatom bi ovo uporedjivanje moglo da se uradi? Interesuje me koji su novi fajlovi i koji su promenjeni !

Kahm, rekoh vec pogledaj i ostalo...

Real-time pracenje fajlova, u free verziji za razliku od Regmona
imas i save to log, da na miru "proparsiras" podatke :

http://www.sysinternals.com/Utilities/Filemon.html

200 KB, freeware, NT/9x, 32/64bit.

I olabavi malo filtere, nije bas sigurno da kljuc/fajl sadrzi ime programa ;)

Ashampoo UnInstaller Suite (http://www.ashampoo.com)

1. pre instalacije nekog (recimo trial) programa snimiš stanje sistema (Save Current Configuration)
2. istaliraš program (može iz samog UnInstaller-a) i pokreneš ga jedan put (jer neki pišu u Registry pri prvom pokretaju)
3. sada iz UnInstaller-a uradiš Compare/Create Log

Time je napravljen snimak-log (daš mu ime) svih izmena koje je učinila nova instalacija u registriju ali i na fajlovima (uključujući sistemske).

Deinstalaciju treba vršiti iz UnInstaller-a, samo učitati tal log fajl i što je najvažnije, nema nikakvog ručnog prčkanja po logu i razmišljanja ili traženja.
Svi, ali SVI tragovi se brišu bez ugrožavanja sistema (npr. kod dll fajlova se brojač smanji za jedan pa oni ostaju ukoliko im brojač nije na nuli), trial se može ponovo instalirati.

Takođe korisno za one koji često isprobavaju neke programe pri čemu neminovno dolazi do zaprljanja registra.

Vrh Dno