Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Uzmes obican mikrofon, koji se bode u siroku bananicu, pa napravis interfejs od delova sa buvljaka:
- cinc, kablic od recimo 5cm i zenski deo za siroku bananicu. Malo lemljenja i resio si problem 😀
Nema potrebe da lemis, ranije je mogao da se nadje adapter: zenska banana 6mm -> RCA chinch. E sada problem je ako imas XLR konektor (kenon) na mikrofonu, onda ti nema spasa od lemljenja 🙂
Hvala Vam za odgovore.
E sad, a da li ce priroda signala iz mikrofona odgovarati kompozitnom ulazu telefona? I, da li mikrofon moze direktno da ide u kompozitni audio-in, ili tu mora da dodje neki drugi uredjaj izmedju?
Izvinjavam se sto postavljam ovakva pitanja, nemam iskustva pa ne bi da sam izvodim zakljucke.
Nisam sigran da razumem sta je kompozitni audio in ? Ali verujem da mislis na standardni AUDIO IN RCA chinch (beli ili crveni) pored (zutog) VIDEO IN chincha. Jako zavisi od mikrofona, posto mikrofoni zahtevaju predopojacalo (bar ovi studijski), e sada vidjao sam pijacne plasticne koji su isli u sve i svasta. 🙁
Na to sam mislio... beli ili crveni chinch, pored zutog.
Je l' moze da se desi da nesto sprzim u telefonu ako mikrofon ubodem direktno... zbog neke nekompatibilnost signala ili sl.?
Ne brini ne moze nista da se spali sa AUDIO IN, to su male struje, ali je problem sto ce ti signal iz mikrofona biti slab. Osim ako nadjes neke linijske mikrofone koji imaju jaci signal. Ako ne nadjes tako nesto - mozes da probas da povezes telefon sa mikrofonom kroz zvucnu kartu. Tj - mikrofon u MIC IN, sve pustis kroz zvucnu i onda na LINE OUT pa do telefona na AUDIO IN... to je malo petljanja - ali ne treba ti onda mikrofonsko predpojacalo...