Šta je novo?

Chiftec cft 650 14cs Problem

VAR

Cenjen
Učlanjen(a)
18.01.2014
Poena
154
Pozdrav ljudi, imam jedan problem, i stvarno nzm sta se desava, ako moze help.
Pazario sam na kp napajanje iz naslova, nakacim ga na komp, i bukvalno drzi win 2-3min i rr mi komp posle toga. Vratim staro psu od 550w i sve sljaka perfektno. Preko aide64 sam gledao napone, pise da je sve ok. E sada, odradim redno preko aide stress test, prvo cpu, pa posle gpu i hdd stress, i napajanje drzi preko 40min, cim u win-u uradim bilo sta, opet mi se rr komp. Probao sam juce i win da reinstal, nema sanse da se pokrene instal a da ne rr komp....

Help Help Help Help Help

Evo moje konfiguracije
GIGABYTE GA-970A-UD3P
FX6300 + CM EVO 212
Msi Twinfrozr3 GTX 660
8gb ddr3 HyperX

Pa ocigledno da je napajanje neispravno.
Ako mozes vrati, ako ne otvori ga i pogledaj kondezatore imali naduvenih.
Pogledaj da li ima nagorelih komponemti grec, transformator...
Mada insistiraj da to vratis obavezno.

Ma lik od koga sam pazario nece ni da cuje da vrati kes, bole ga brige, kaoo navodono ja sam ti poslao ispravno psu... Strasno...

Klasika znaci zna da je neispravno, pa ga ne zeli natrag.
Onda otvaraj napajanje da vidimo ima li mu leka, moze biti nesto sitno
pa da se popravi.
Ili ako ti se isplati nosi kod servisera, dobro je to napajanje.
Verovatno da je cena bila povoljna, i da te je tu nasao.

Znam da je ok napajanje, ja ga najvise uzeo da mogu da oc cpu... Bas citao o njemu i dosta ljudi su ga hvalili... Moracu u servis da ga nosim, necu sigurno da ga kacim ja na oglase i preprodam nekom... Bolje da sam lepo pazario jedno seasonic od 620w...

Za koliko para si kupio Chieftec napajanje ?

:S:

Mora neko pouzdanije, ali NOVO, a ne iz oglasa, bez viđenja, od nepoznatog lika :trust:

Napiši koliki ti je budžet, ali kontam da ni u kom slučaju ne bi trebao da ideš na slabije od Thermaltake Smart SE SPS-530M :type:

Budzet otisao kod prevaranta... :trust:

Juce uzeo psu od servisera, otvorio ga, bukvalno nista sumnjivo nije video, cak kaze da je psu u extra stanju iznutra, kao novo... Malo pre o5 ga zakacim, odradim stress test u aidi jedno 40min, i drzi, stopiram stresstest, i bukvalno otvorim chrome, i restarta mi kompu... :S Da li je moguce da Win nesto zeza, ma da sam ga reinstal pre jedno mesec dana... Kasnije idem do ortaka da ga nabodem na njegov komp, pa da vidim da li ce i kod njega praviti isti problem...

Ne zvuci mi kao da je do napajanja. Mislim eventualno neki kratak spoj u kablu npr ali ako je prosao stress test ne verujem da bi restartovao tek tako na paljenje chrome-a. Jel si pogledao event viewer u windowsu za hardware/system errore?

Da je kratak spoj, ne bi ni uključio komp.

Probaj u biosu da isključiš Cool n Quite mod i C1E i onda vidi jel će da izdrži duže od 3-4 minuta.

The system has rebooted without cleanly shutting down first. This error could be caused if the system stopped responding, crashed, or lost power unexpectedly...

Nista mi to ne znači... Je l' si probao da uđeš u bios i odradiš ovo?

Hajde malo blizi help, gde tacno da trazim Cool n Quite mod i C1E? Hvala puno

Nasao, oba su bila "Enable". Montoram sada psu pa da vidimo sta kako...

Glupo pitanje, ali da li si mozda menjao kabal od napajanja? Jel ti se samo resetuje i krene boot iz pocetka ili ti se desi nekad da se samo ugasi?

Stavio cool n quite disable kao i C1E, drzi bez restarta vec 18min... Cak radio svasta po winu, sada zapalio igricu i sve ok... Probao sam prijatelju bas sve, od menjanja kabl za psu, menjanje grana posto je modularno, bas sve... Dal' je moguce da je bio sve vreme problem u bios podesavanju....

I sve na svom mestu...
http://pokit.org/get/?c5991dc026a71499c0b19a0ac6e5532b.jpg

Poslednja izmena:
Meni je to bas cudno da je problem bio bas do CnQ opcije, ali ako sada radi odlicno, cepaj igrice, proveravaj da ne baca vreo vazduh... Dobro je da radi, da nisi bacio pare :smash:

Ovo je više dijagnoza nego rešenje problema. Te dve opcije služe da obore frekvenciju procesora i napon kad ne radiš ništa i u suštini smanje potrošnju i grejanje procesora i trebale bi da budu uključene.

Kao što si reko u Aidi radi sve, tj kad je pod opterećenjem. Izgleda da problem prave nagle promene opterećenja, tako da verovatno nešto nije u redu sa napajanjem, ili (malo verovatno) sa matičnom.
Možda bi trebao opet da odneseš napajanje kod majstora, da proveri kondenzatore na izlazu, na ovom chieftecu su malo sakriveni od kablova pa se ne vide na prvi pogled.

Ovde su inače.
8nOB96d.png

Sada me interesuje, posto sam ovo psu pazario zbog OC cpu-a, da li ove opcije ostaju off ili ne ? Na netu sada citao razna iskustva, neki preferiraju enable neki disable... ?

Dusan je u pravu, nikakav oc ja tu ne bih radio dok se napajanje dobro ne ispita

Šta znam, ja sam ih uvek držao uključene, ali ako ti ne smeta da ti procesor bude za nijansu topliji u idle i malo veći račun za struju neće da škodi.
Neki kažu i da sistem postane malo življi sa ovim opcijama isključenim, mada ja nisam primetio.

Možda je i neki bug sa windowsom, samo se sve složilo da izgleda kao da je napajanje.
U svakom slučaju, isprobaj ga na nekom drugom kompu ako imaš mogućnost...

Sutra ga nosim kod ortaka, nije mogao danas da izdvoji vreme, rasturicu ga da detaljno pogledam kondezatore da nisu negde minijaturno procureli... Valjda ce ga evo212 dovoljno hladiti...
Za sada ovakvo stanje u aidi http://pokit.org/get/?25c8a9a86819af797bbd1bef1983ae5d.jpg

Slobodno mozes da iskljucis C1E i CnQ. Nit ce nesto krace ziveti procesor, nit je nasa struja dovoljno skupa da bi osetio(tipa 20 din na mesecnom nivou). To sto ce malo topliji biti procesor pri idle je par stepeni. Pod opterecenjem ce biti isto, samo nece obarati klok i voltazu kada nista ne radis na comp. Kada nije pod opterecenjem svakako ima mizernu temperaturu i Evo ce ga ohladiti laganica.

Malo pre sam se vratio od ortaka, kod njega radi psu i na enabled C1E & CNQ... Poslusao Dusana, otvorio psu da sam proverim kondzatore, svi manji ok, i oni skriveni, niti su naduveni niti krenuli da peglaju, ali na jednom vecem sam zapazio da ima malo peglice, nije naduven... Evo par slika iz 2razlicita ugla, kontam da cete odmah da uocite i sami...
2helddx.jpg qx8bgi.jpg

Poslednja izmena:
Meni deluje ok... Da ne bi reinstalirao windows bezveze, skini Ubuntu, ubaci ga na flesku sa rufus-om i isprobaj sa ukljucenim C1 i CnQ.
Ako radi, mozda i windows brljavi iz nekog razloga...

Edit: Ako ti rufus ne radi, probaj da disablujes anti virus, sa Avirom znam da pravi probleme.

Poslednja izmena:
Nemam ja antiv, vise preferiram da reinstal win na svaka 3meseca nego da me zeza antiv, ali poslusacu te...

Vrh Dno