Šta je novo?

Chieftech 450w i A64 upozorenje

nidza je napisao(la):
Neozbiljna konstatacija, bazirana na jednom primerku i jedne i druge firme.

Ne branim ni jednu marku, da ne bude zabune, nego i sam formiram svoje mišljenje po tim pitanjima, ali to iz ovog iznad sigurno da ne mogu. Po čemu je sad taj Chief ocrnjen, kao jedan primerak koji je vrisn'o, a pri tom je igran basket sa njim od mašine do mašine. Sigurno komponente unutra nisu ni predviđene, niti ATX power konektor za milion stavljanja i vraćanja.

Koja je cifra za pomenuti LC? I, ako se dobro sećam, LC ima pasivni PFC, zar ne?
Napajanje je staticno, a ploce se menjaju. Tebi moja konstatacija moze biti neozbiljna, ali ono sto Mishko kaze stoji. Jasno je da ne mogu da isprobam sto napajanja. U svakom slucaju, ostajem pri iznesenom. Poenta je da je Chif zzesce precenjen i predstavlkja "the brand" samo onima koji ne poznaju desavanja na trzistu. A sto se tice PFC-a ima LC modele i sa aktivnim i sa pasivnim.

Ма која бре бука на ЛЦ ПОВЕР?

kosmodisk je napisao(la):
A koliko je bucan taj njegov LC 6550G???
Да ли је неко од присутних чуо како "урла" 6650Г или је то покупио од комше :wall: Имам га и стварно је нечујно, или имам оштећење слуха :d

П.С.
Молим присутне да мало пречешљају форум па ће видети колико има проблема са чифовима :D Знам лично троје људи којима је рикно чифтек. Наравно да то није никакво мерило, али је веома индикативно. Статистика je најбољи показатељ.
@Nedjo:
Да ли си за постављање поола: Које вам је напајање рикнуло - молим вас не лажите. Једноставно треба узети она напајања из анкете: које напајање користите.
:wave: :wave:

Poslednja izmena:
Nedjo je napisao(la):
Napajanje je staticno, a ploce se menjaju. Tebi moja konstatacija moze biti neozbiljna, ali ono sto Mishko kaze stoji. Jasno je da ne mogu da isprobam sto napajanja. U svakom slucaju, ostajem pri iznesenom. Poenta je da je Chif zzesce precenjen i predstavlkja "the brand" samo onima koji ne poznaju desavanja na trzistu. A sto se tice PFC-a ima LC modele i sa aktivnim i sa pasivnim.

Uopšte nije neverovatno to što su neki brandovi precenjeni kod nas, ima milion primera (posebno ono što zastupa EWE). LC ima više nego konkurentnu cenu koja je gotovo bliža kungfu nego Chief-u, a o ostalim ozbiljnijim napajanjima da ni ne govorim. Chief sam oduvek gledao po pitanju napajanja kao na firmu koja je ulaznica u svet ozbiljnih. Skidam im kapu na kućištima, gvožđurija je im je stvarno više nego solidna.

Obratiću pažnju na LC ubuduće, što ne znači da ću da izbegavam Chief o kome iz prakse imam odlično mišljenje. Mišljenja sam bio da Chief vredi taj novac, ali ukoliko LC nudi više (ili isto) za solidno manje para, u svakom slučaju ga vredi razmotriti.

Sada sam u dilemi, imam LC 350W i planirao sam da uzmem Chiftec 450W. Dali je bolje uzeti LC 550W? A i interesuje me cemu sluze ona dotatna 4 pina za napajanje ploce ako sve radi i bez njih.

zar ti nije dovoljno to da cujes da se mnogima chiftec kvari. Uzmi LC ili cooler master i gotovo

UraÐeno!

R_U_S je napisao(la):
..
Молим присутне да мало пречешљају форум па ће видети колико има проблема са чифовима :D Знам лично троје људи којима је рикно чифтек. Наравно да то није никакво мерило, али је веома индикативно. Статистика je најбољи показатељ.
@Nedjo:
Да ли си за постављање поола: Које вам је напајање рикнуло - молим вас не лажите. Једноставно треба узети она напајања из анкете: које напајање користите.
:wave: :wave:
Evo ga, molim glasajte Anketa o krepalim napajanjima :)

accu je napisao(la):
Sada sam u dilemi, imam LC 350W i planirao sam da uzmem Chiftec 450W. Dali je bolje uzeti LC 550W? A i interesuje me cemu sluze ona dotatna 4 pina za napajanje ploce ako sve radi i bez njih.

Iz višestrukog ličnog iskustva i surovog overklokerskog entuzijazma ti tvrdim da nećeš pogrešiti ako uzmeš konkretnog Chief-a. Upravo govorim o modelima 420 i 450w. 420 je dual fan, 450 sa velikom 12ticom (i veoma veoma tiho).

Ostatak populacije u threadu će verovatno da ti preporuči LC, vođen svojim pozitivnim iskustvom.

Bottomline, nećeš pogrešiti ako uzmeš bilo koje od njih. :)

accu je napisao(la):

Ma uzmi LC-a 550W, meni trenutno fan radi na 7V a ne znam da li neko zna koliko to nije preporucljivo, imate test na netu Enermax-a sta mu se desi kad se brzina fan-a smanji ili ne daj boze ugasi totalno i proc je dobrano OC-van voltaza se krece od min 1.75 pa dokle moze ploca kad idem na max oc, tako da iako slabo potrocaski Sempron na defaultu (1.6ghz, 1.45V) overen na ~3Ghz 1.85V povuce itekako i sve radi kao sat.

@nidza:

poenta je u tome da je LC kvalitetniji i jeftiniji od tih koje si ti naveo. Ti si verovatno ubo xxx-202 seriju, a to je dobra serija, recimo 360-202 je dobro napajanje, ali je vec pomalo slabasno za neke jace masine (sa jakim grafikama, 6600gt nije jaka grafika, 7800GTX trosi duplo vise, na takve karte mislim).

a evo ja bi preporucio da nabavite antec ili Tagan. Tagan mozete naruciti preko hrvatskog HG spota.

eno meni cuci u cosku chieftec HPC-202-420 niko se ne javlja na oglas :D

..ne znaju ljudi sta valja...Ja sam razmisljao da dam mog tagana na dobos, ali sam kontao da cu proci kao i ti, pa ni necu na taj nacin da ga prodajem, da mi nudi neko 20e za njega, samo da se nerviram...

Tagan je skroz ok proizvodjac, OCZ koristi dobar deo elektronike Tagan-a

hehehehehhee...secam se pre jedno 2 godine lik uzme novo chieftek kuciste...boga oca platio...i uzme pentuium 4 na 2.8 koje je tada takodje kosta do neba...i sprzi ga odmah..stavi drugi...i taj sprzi...ali sva sreca pa lik radio u sintehu i odmah zamenio

nidza je napisao(la):
Neozbiljna konstatacija, bazirana na jednom primerku i jedne i druge firme.

Ne branim ni jednu marku, da ne bude zabune, nego i sam formiram svoje mišljenje po tim pitanjima, ali to iz ovog iznad sigurno da ne mogu. Po čemu je sad taj Chief ocrnjen, kao jedan primerak koji je vrisn'o, a pri tom je igran basket sa njim od mašine do mašine. Sigurno komponente unutra nisu ni predviđene, niti ATX power konektor za milion stavljanja i vraćanja.

Koja je cifra za pomenuti LC? I, ako se dobro sećam, LC ima pasivni PFC, zar ne?

Jedan :d :d

Prodato podosta novih Chieftek napajanja, procenat otkaza preko 15%.

Prodato malo vise od podosta LC, procenat otkaza, crklo tacno jedno. :p

gx-x je napisao(la):
Ti si verovatno ubo xxx-202 seriju

HPC-420-302DF bi trebalo da je moje napajanje, sudeći po podacima sa sajta. Veoma zadovoljan. :)

i 302 je ok. Nisu ok ona sto u toj drugoj cifri nemaju nulu u sredini.

Vrh Dno