Šta je novo?

Chieftec vs Enermax

ivan021

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2004
Poena
601
Koje napajanje preporucujete:
Enermax EG365AX-VE(G)FM 350W
Chieftec HPC-420-302-DF 420W with 2xFans, active PFC

Cena je priblizno jednaka, a bitan faktor je i buka.

Takodje me zanima koji model napajanja se dobija uz Chieftec-ovo kuciste DX-01W-D-U Mediumtower Dragon Case w/door 360W:
HPC-360-302-DF with 2xFans active PFC,
HPC-360-202 with PFC ili
ATX-1136H with PFC Dual Fan

ivan021 je napisao(la):
Koje napajanje preporucujete:
Enermax EG365AX-VE(G)FM 350W
Chieftec HPC-420-302-DF 420W with 2xFans, active PFC

Cena je priblizno jednaka, a bitan faktor je i buka.

Takodje me zanima koji model napajanja se dobija uz Chieftec-ovo kuciste DX-01W-D-U Mediumtower Dragon Case w/door 360W:
HPC-360-302-DF with 2xFans active PFC,
HPC-360-202 with PFC ili
ATX-1136H with PFC Dual Fan
Nisam imao iskustva sa 350W Enermax-om,ali ti za HPC-420-302-DF mogu reci da je zaista visoko kvalitetna zver i ne znam sta bih mu uopste zamerio i da li bi ga poredio sa bilo kojim drugim jer osim superiornih karakteristika nudi i veoma dobar balans kvalitet/cena,pritom nije bucan ili u najmanju ruku nista bucniji od konkurentskih proizvoda.
Uz DX-01W-D-U ide ATX-1136H,ili ako je zaostatak sa lagera HPC-360-202,jer se vise ne ugradjuje niti prodaje od strane Chieftec-a.

Ja nesto nisam primetio da je 1136h bas tolko bucnije od 360-202. :trust:

Chiefteca sam neki dan uzeo da probam.Jeste, besuman je,a napono su mu bas bili po deklaraciji ( merio sam direktno na atx 20 konektoru ).Sta mi se nije dopalo.S obzirom da ga nisam iskljucio na prekidac, vec samo shutdown, ujutru kada sam hteo nesto da pogledam pipnem napajanje , a ono toplo? Prosto neverovatno da ga je 5v stb, toliko opteretilo.A mozda mi je zapao takav primerak. Naravno, vratim ga i ostanem na svom starom napajanju.

borab je napisao(la):
Sta mi se nije dopalo.S obzirom da ga nisam iskljucio na prekidac, vec samo shutdown, ujutru kada sam hteo nesto da pogledam pipnem napajanje , a ono toplo? Prosto neverovatno da ga je 5v stb, toliko opteretilo.A mozda mi je zapao takav primerak.

Nije ti uleteo los primerak. Imam Chief 360 i desava se potpuno ista stvar kao i tebi. No, posle nekog vremena prestanes da obracas paznju. Moje je toplo vec dve godine i sve je ok :)

Ja takodje imam Chief 360W i nemam takvih problema, Chak a i shtavishe evo sada pod opterecenjem mi je shpricer 'ladan...

Pfff... Chiefteca i TT-a nikako ne stavljaj u istu klasu sa Enermax-om. Evo samo jednog od problema koje smo imali sa Chieftecima (TT butterfly je referentno napajanje u redakciji, pa ga znamo u dushu): Slab napon na 12V, sto znaci da ne radi sa vecinom GeForce 6800 Ultra kartica (bez obzira na ostatak sistema, a ostatak je bila samo plocha, proc i memorija...). Imas i tred o tome na guru3d forumu - chieftec PSUs + GF6800 Ultra. Iste Ultre rade besprekorno na Eneru od 360W i (!!!) no name napajanju od 300!!!, a na njima su jos i jaki athlon sistemi sa 4 IDE uredjaja, 6 osmica itd... Dakle, ukratko, za visu klasu - Enermax ili Antec, npr. Imali smo i odlicna iskustva sa DTK napajanjima koja bi trebalo da su best buy...

Ja takodje imam Chief 360W i nemam takvih problema, Chak a i shtavishe evo sada pod opterecenjem mi je shpricer 'ladan...

Napajanje je vrelo je dok ne radi , a kada se ukljuci racunar , onda je hladno
jer se rashladi pomocu ventilatora ....
Chieftec HPC-360-202 kod mene je vreo kada je komp ugasen
Chieftec ATX-1136H je mlak takodje kada je komp ugasen (druga masina)

Inace obe masine su spakovane u identicna kucista , towere ....

A sta mislite, chieftec 420W ili DTK 400w, ja nikako da prelomim?
Ogroman + za chiefteca je drug i fan koji "vuce" vazduh iznad procesora.
Ogroman + za DTK je 0 pokvarenih u mojoj firmi.

DTK ima jedan bedan fan koji se ne cuje (jer se jako sporo vrti :d). Inace je uvek toplo, mada mislim da su sva napajanja od 400w i vise, po prirodi stvari topla...

Uzmi oba napajanja u ruke i uzmi ono teze :D

Moozda je Chif i dobro napajanje, ali ova varijanta sa dva ventilatora , definitovno je samo za big twr kucista.Ipak je procesor ( Prescott ) i ovako topao, tako da mali ventilator sa napajnja povuce topao vazduh i i uvuce ga u napajanje koje se i bez toga greje.

diviner je napisao(la):
Napajanje ATX-1136 zaobidji, ukoliko ti je tisina primarna stvar (jednostavno je dosta bucnije od HPC napajanja).

Samo da popravim ovu svoju, sada vec poodavnu, nedorecenost ;) !

Kada se masina (dosta OC-ovana, sa mnogo "opreme") koja ima HPC napajanje pali kuler joj se vrti na 1300 rpm...ubrzo zatim dostize nekih 1500, da bi pri punom loadu, ne prelazilo nekih 2000 rpm (sto je i dalje veoma tiho)...

Kada se masina koja ima ATX1136H napajanje upali, takodje je necujno s tim da se ovdje vec poslije 15 minuta rada rpm penje na 2000 (otprilike, prema zvuku, posto ova verzija nema rpm kablic)...Pri punom loadu, siguran sam da oba kulera vrte na preko 3000 rpm, sto ce svima biti i vise nego primjetno!

A sada bih molio, da ne pokrecem novi topic, da mi neko odgovori na slican nacin, sta se desava sa verzijom HPC 360-302DF napajanjem, posto njega nisam jos probao!

Poz :wave: !

Kako moze neko ko nije probao enera da hvali chiefa?!?!
kao sto rece bymax, nikako ih ne stavljati u istu klasu... a imam oba kuci, pa znam...
ener je moja preporuka, bez dalje diskusije...
dtk ne mogu da hvalim, jer ga nisam probao...

Recimo ovako, chieftec je BIO dobar, sad sve vise posustaje sa kvalitetom izrade svojih napajanja, Enermax je BIO i OSTAO pouzdan proizvodjac napajanja!
Chieftec i Enermax, pa to je kao porediti juga i bmw, zaista, Enermax je klasa za sebe!

ja sam imao iskustva sa chieftec 420w.smatram da je ok napajanje ali nije bio toliko dugo kod mene da bih se ozbiljnije bavio njegovim opterecenjem.na jednom kompu imam sada cooler master 450w i to je jako dobro napajanje.ono ima cak 2izlaza za +12v,sto svakako pokazuje da su se trudili da cm450w izbacuje kvalitetnu struju u svim uslovima. poseduje i jedan dodatak u vidu prednjeg panela koji se stavlja u otvor za flopy.zgodan je jer pokazuje opterecenje napajanja u wat-ima u svakom trenutku.cena cm450w je u inostranstvu oko 95$ a i ovde je tu negde oko 90-ak eu.....mislim da je ipak kvalitet i toplo bih ti ga preporucio,za dtk neznam,,,,samo po cuvenju da je dobar,,,,,chieftec je isto bio ok kod mene....ipak vazi:"koliko para toliko muzike".
ps.samo sam kod cooler mastera video garanciju za broj sati rada....

Poslednja izmena:
@carnivora ursidae

Pa i Ener ima 2 izlaza na +12v, 3 fana, Smart fan opciju (fanovi rade i po iskljucenju racunara dok se ne ohladi napajanje), s-ata konektore, sve zive bozje zastite koje se mogu implementirati u napajanje (naravno, pricam o novoj seriji Enermax napajanja, za staru ne znam sta sve ima )..........cena, pa prava sitnica, Enermax 485W psu sa porezom, samo 128e (u NSu)! I kao sto rece
carnivora ursidae je napisao(la):
"koliko para toliko muzike"
a meni se trenutno ova muzika koju pusta Ener mnooooogoooooo svidja! ;)

@nesha_70

Zavisi odakle si, al imas Ener napajanja kod nas u BGu i NSu sigurno!

Nazad
Vrh Dno