Šta je novo?

Chieftec vs Corsair

Milos B

Cenjen
Učlanjen(a)
25.04.2009
Poena
154
Interesuje me koje od ova dva napajanja je bolje i zasto:
ChieftecTurbo 750W CFT-750-14C i Corsair TX750W CMPSU-750TX

Slaba je potraznja za jacim modelima tj relativno slaba.Problem je sto ono nikad nisu uvezli VX450 koji je prilicno jeftin, i best buy u toj klasi do 60ak eura.

Volim i ja svoje napajanje i dobro se sećam kada si mi u temi rekao da skrpim još 20 evra i uzmem ga, ali pored raznih LC Power 6600GP2, OCZ SXS i sličnih ne znam da li bi Corsair bio apsolutni best buy. Bar po snazi. Jeste da je Seasonic guaranteed i da je neverovatno tiho, ali kada su veliki potrošači u pitanju, zna da zafali vati (mada mogu da se kladim da može da potera GTX260 bez problema sa OC-ovanim procesorom Core 2 generacije).

Back on topic. Ja se ne bih preterano opterećivao time da pojurim Corsair u ovom slučaju pogotovu ako je skuplji za par desetina evra. Ako možeš da ga nađeš po pristojnoj ceni, dobro jeste, u suprotnom uzimaj Chieftec. I jedno i drugo su CWT built by.

Poslednja izmena:
Volim i ja svoje napajanje i dobro se sećam kada si mi u temi rekao da skrpim još 20 evra i uzmem ga, ali pored raznih LC Power 6600GP2, OCZ SXS i sličnih ne znam da li bi Corsair bio apsolutni best buy. Bar po snazi. Jeste da je Seasonic guaranteed i da je neverovatno tiho, ali kada su veliki potrošači u pitanju, zna da zafali vati (mada mogu da se kladim da može da potera GTX260 bez problema sa OC-ovanim procesorom Core 2 generacije).
Ima tu jedna zackoljica.😀 OCZ ima 34A na 12V, za LC ne znam tacno (oba su malo napumpana po specifikaciji), ali nije vise od toga. VX450 sa druge strane ima 33A sto ce reci da ni OCZ ni LC nisu jaci,a VX450 je ako nista kvalitetniji (i to za klasu).😉

Naprotiv, ali je prosto neverovatno da se nešto kupljeno pre godinu i po danas preporučuje sada kao best buy i to za skoro isti cenovni rang (ja sam ga platio 70-ak €, garson sada pominje 60€, što i nije neka preterana razlika). Nemam ništa protiv toga, ali mi je čudno s obzirom na ostale komponente za koje sam puk'o pare za koje može sad da se kupi zverina.

Na monitorima, napajanjima, zvučnicima pa i kućištima ne treba štedeti mnogo. Sve ostalo je manje-više prolazno.

Poslednja izmena:
Garsone pusti glas razuma i reci ljudima da ne chekaju Cosair i da kupe neshto pametno. 🙂

Naprotiv, ali je prosto neverovatno da se nešto kupljeno pre godinu i po danas preporučuje sada kao best buy i to za skoro isti cenovni rang (ja sam ga platio 70-ak €, garson sada pominje 60€, što i nije neka preterana razlika). Nemam ništa protiv toga, ali mi je čudno s obzirom na ostale komponente za koje sam puk'o pare za koje može sad da se kupi zverina.

Na monitorima, napajanjima, zvučnicima pa i kućištima ne treba štedeti mnogo. Sve ostalo je manje-više prolazno.
Ok, ajde onda sta kupiti za 60e? LC 6600 ili OCZ 500? Vec sam lepo objasnio da iako "po nalepnici" deluje da su jaci, nisu, a jos su slabijeg kvaliteta.
Problem je sto u zadnje vreme postojanje napajanja od 1-1.5kW kod ljudi stvara sliku da danasnje masine trose silne vate.

Garsone pusti glas razuma i reci ljudima da ne chekaju Cosair i da kupe neshto pametno. 🙂
Nisam ni rekao da ga cekaju, samo bi bilo lepo kad bi ih bilo na nasem trzistu pogotovu, VX450 i TX650 modela.
Inace, ja u zadnje vreme preporucujem CWT modele Chiefteca.🙂 Mada oni kostaju vise od 60-70e.

Poslednja izmena:
Od Chieftec-a kod nas ima da se kupi samo super serija od turbo serije nema nista,
ja sad jurim napajanja i kad imas pare i hoces da kupis kvalitetno napajanje ti ne mozes jer ga nema,jer uvoze samo kineze..Cak ni danas nema boljeg napajanja od
tog Corsair-a (sto se tice napajanja do 650W) i ako vec dugo postoji.

Tebi bi jedina solucija trenutno trebalo da bude onaj Antec NeoPower 650 Blue. Nema sta da razmisljas o drugim napajanjima, takvo nam je trziste, izbor je los, mozemo da pricamo o tome do besvesti ovde, te zasto nema Corsaira, te ovo, te ono, ne vredi. Jednostavno, to je najbolje sto mozes trenutno da dobijes u toj klasi u kojoj zelis da kupujes.

Pa znam,ma nije samo Cors nemaju ni Enermax ni Chieftec (Nemaju nista kvalitetno)
jedino sto ostaje je taj Antec njega cu da narucim ali me nervira ima mnogo ljudi
koji imaju isti problem kao ja hteli bi da kupe kvalitetno ali ne mogu da nadju
u Srbiji

Preporuka je da se proveri pre kupovine koliko cesto nekog napajanja ima na nasem trzistu (i zbog toga glas Chieftec-u), da se ne bi desilo da u slucaju neke reklamacije morate da cekate malo duze nego sto bi ste zeleli i da na kraju morate da nabavite nesto sto silom prilika morate kao zamenu 🙁. Ovo iz iskustva kazem, jer kome se pokvario Corsair a pod garancijom je tesko da ce sada da dobije isti model (ili bolji) vec ce morati da se zadovolji nekom zamenom................... 🙁

Pre godinu i po dana sam se dvoumio da li da puknem 100+ Ojra za HX520.
Sad kad procitam ovo sve ... vidim da nisam pogresio ;-)

Ma moze taj HX520 da povuce itekako. Dovoljan je i kroz nekih 2-3 godine on sam 😀
Ja sam se odlucio ipak za P&C Silencer 750W, ne mogu da cekam vise Corsair.
Imam ionako teskoce sa kompom tako da ne verujem da cu imalo da pogresim ako uzmem Silencer-a :d

Nazad
Vrh Dno