Šta je novo?

Chieftec vs Codegen

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Dvoumim se iz izmedju ova dva napajanja (Cheiftec 400w i Codegen 480w, sa odvojenom granom za napajanje graficke), oba su RealPower, preporucen mi je Codegen koji je jeftiniji za oko 500 dinara i po recima nekih ljudi kod Chieftec-a bi placao razliku u ceni samo za ime...

Codegen je isto dobra firma i posto je jace a RealPower ja bih njega uzeo,nek ima snage za ubuduce!
Pozdrav ,)

Izvinjavam se što solim pamet i predlažem soluciju koja ide van osnovnih predloga, ali i meni je jedan HPC360-202 PFC delimično rikno.
Naravno da sve riknjava, ali nešto su mi učestali ti čifovi, ili se možda tripujem.
Mislim da bi trebalo sprovesti neku vrstu ankete oko toga kome je koje napajanje odapelo, pa da se napravi statistika, naravno ako su odgovori istiniti.
Pozdrav, Marko.

Nova chieftec serija 350W, 410W je nesto losije resenje i po kvalitetu i po snazi od stare generacije 360w, 420W. Codegen 480W je odlicno napajanje za te pare i bolje je od svega pomenutog osim od starog chiftec-a od 420W dual fan, sa kojim je barabar.

Poslednja izmena:
U potpunosti se slazem sa Paradigmom. U ovom trenutku bolje je resenje Codegen od Chifeteca (kojih je em pocrkalo, em pravilo gluposti nedopustivo veliki procenat-u mom slucaju). A ako gledamo kroz cenu onda je Codegen najbolje resenje za te pare. Da ne bude da navijam licno imam ThermalTake=Chifetka 420W dual fan starog 1.5god.

Poslednja izmena:
OK, onda verovatno Codegen, a ako bi u tu pricu ubacio LC Power od recimo 450 do 500w, cena ne prelazi 60 evra (kojih sam spreman da dam)...
Inace imam Semprona 64 2800+, 1gb, Asus K8N, 2xHDD, 2xDVD, neonku koja verovatno ne vuce mnogo :p i planiram 6600GT i neki o/c(ne previse)...

Poslednja izmena:
Meni je izgoreo Chieftec od 360w tacno posle godinu dana . Uzeo ga 31.12.2004.god, a riknulo mi 2.01.2006.god. Sta reci sem da mislim da su elektrolit vremenski programirali !!
Tako da sam ostao bez garancije. Sada vozim Cooler Master Extreme Power 430 (400w)

Poslednja izmena:
Na mom racunaru stoji JNC od 300 w a u pitanju je dfi nf4x sempron 2800@2500mhz 1gb x700 pro 160 gb hitachi 108d itd i ne greje se i ne cuje se napone drzi stabilno i uopste ne pravi nikakve probleme. Izvadio sam ga iz kucista koje je kostalo 1500 din u MBsoftu. Svestan sam da ce vremenom da izgubi te karakteristike ali mi se cini da su ta napajanja o kojima pricate blago precenjena.
Inace koristim ga privremeno (vec 2 meseca) dok ne nadjem vremena da prilagodim 300 w sa starog dell servera koje ima odgovarajuci 24-pin konektor ali sa drugacijim rasporedom zica . Sliku unutrasnjosti tog napajanja cu okaciti ovde da uporedite sa tim cuftecima cim budem bio u prilici. Bukvalno svaki deo hladnjak,tranzistor, kondenzator ili zavojnica je duplo veci nego obicno a smesno mi je bilo sto i osigurac nije standardan vec duplo veci.

mige je napisao(la):
Meni je izgoreo Chieftec od 360w tacno posle godinu dana . Uzeo ga 31.12.2004.god, a riknulo mi 2.01.2006.god. Sta reci sem da mislim da su elektrolit vremenski programirali !!
Tako da sam ostao bez garancije. Sada vozim Cooler Master Extreme Power 430 (400w)
meni je posle 8 meseci crkao cooler master od 380w. :crash:
tako da se mozda ponovo obradujes ;)

ja imam cif 360W koji sam dobio uz kuciste (big tower) kupljen pre godinu dana u imtelu ... sad ste me ovim pricama naveli da razmisljam da menjam napajanje! sta sad da radim ? menjati ili furati pa sta bude ? :)

btw sta to znaci ball bearing fan & With PFC - to mi pishe na napajanju ... ali neam pojma sta znaci?

poz

Ball bearing je u bukvalnom prevodu kuglicni lezaj a kakva je korist od toga... a PFC ti je PARTIZAN FAN CLUB!! ;) :p
Pozdrav ,)

PFC je power factor correction i odnosi se na bolje iskoriscenje elektricne energije kao i manje "prljanje" elektricne mreze. Dakle rec je o inerakciji napajanja sa elektricnom mrezom.

Nemanja, 360-ke su jedne od najpouzdanijih napajanja s kojim sam imao prilike da radim (i sam koristim jedno vec preko godinu dana, a imam sve sto se zamisliti moze u masini), te mislim da ti nije pametno mjenjati ga. Posebno iz razloga sto ti je napajanje iz onih prvih serija (kvalitetnije), jer si spominjao kako si isto zajedno sa kucistem dobio davno u nekoj kompenzaciji.

PS. Baci pogled na oznaku. Ukoliko slucajno imas ATX1136, to napajanje ti je malo bucnije kada se optereti (dualfan je). Ukoliko pak imas HPC 360-202, imas jedno od najtisih napajanja (moje se i poslije godinu i po dana skoro nonstop rada i dalje ne cuje).

diviner je napisao(la):
Nemanja, 360-ke su jedne od najpouzdanijih napajanja s kojim sam imao prilike da radim...jer si spominjao kako si isto zajedno sa kucistem dobio davno u nekoj kompenzaciji....

jos jedan glas za

Chieftec.... Codegen je koliko sam ja imao prilike da vidim daleko losiji i nekvalitetniji....

Imam Codegena nekih mesec-dva i cini mi se da uopste nije marka za potcenjivanje, al' nas narod kad se za nesto zalepi tesko menja misljenje.

Poslednja izmena:
@diviner hvala ... to je ono shto mi je trebalo da znam, jer svi neshto pricaju te ovo nije dobro te ti ovo nije dobro, ili ovo je bolje od ovog ili onog ... a znas i sam da meni treba veoma kvalitetno napajanje (ne toliko snaga, koliko kvalitet) a zbunila me je prica, pa nisam skapirao da li je bolje imati stariji cheiftec ili noviji ... pa tvoj savet je konkretan i to je ono shto mi je bilo potrebno. da naravno da je starije, kao shto sam ti vec rekao, dobio sam ga na kompenzaciju, ali sam ga ja birao ... oni su mi trebali kupiti neshto u toj vrednosti, pa sam ja to izabrao, a oni platili ... znaci u pitanju je Januar '05

da jako mi je tiho napajanje, ma ne cuje se ... u pitanju je HPC 360-202 i ne gasim racunar uopste ... generalno sam iznenadjen koliko mi je tiha mashina, jer sam ocekivao da mi hard bude bash bucan (ok jeste on malo bucniji od ostalih, ali ne toliko koliko) ali nije uopste jer ima tu kontrolu buke za razliku od modela 360 (koji za malo da uzmem, sreca shto sam procitao uporedne specifikacije, pa sam se odlucio na jedan ovaj, umesto 2x 360)
sve u svemu pravi savet, to mi je bilo potrebno ... konkretno da li da ga menjam ili ne, posebno sad sto znam da je to jedno od najtishih napajanja ;)

tnx

Imao sam prilike da vidim Codegen 300 ili 350W napajanje..i deluje Ok....Jedino shto mi je devojka koja ga je kupila rekla da su joj dali samo nedelju dana garancije :( na shta sam ja ostao nem jedno pola minuta...a onda joj rekoh trebalo je biti bar yr. :D Nisam mogao da poverujem....al' eto deshava se i to!

Ako ti je LC 6550G v2.0 skuplje uzmi taj Codegen...shta drugo. Za chief nisam siguran..imao sa 360W DF i radilo je...a za ove nove..kazu da su krsh.

Ima sad neki LC 6550H 550W jeftiniji neki 7-8 evra od 6550G a ne znam kakvo je?
Proverena stvar je LC 6550G v2.0

Uzgled server napajanja su ipak van ovakve konkurencije..

Nazad
Vrh Dno