Šta je novo?

Chieftec sfx 450bs

streets_fan

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2004
Poena
645
Ima li neko iskustva sa ovim napajenjm? Cena mu je oko 100e u domacim radnjama, imate li neki drugi predlog za manje para, moze i kod madjara?

Jel ti to guras u mini itx kućište? Ako imaš normalno kućište a staviš ovo napajanje i još ga platiš 100 evra, to bi bio jako čudan potez i upitna logika.

Poslednja izmena:
Naravno da ide za itx kuciste. Imam vec jednu itx. konfiguraciju sa cm elite 110 i i3 6100 i normalnim atx napajanjem. U njoj napajanje dodje preko celoy kulera, ali je intel box kuler doata nizi od ovog spire, pa ima lufta sasvom dovoljno da vuce vazduh kako treba. Takodje, mislim da jentaj i3 znacajno manji potrosac od r5 1600.
Poenta sfx napajanja je, kao sto sam napisao gore, da se ostavi vise mesta kuleru da dise. Po slikama koje sam nalazio na part picker-u, to sve knap staje u cm elite 110 kuciste.
Nema nijedno kuciste da je toliko komktbo kao 110, zbog toga i sve ove akrobacije. Ako se ispostavi da nije dobra ideja gurati sve ovo u to kuciste, onda ce ici core v1 koje ima mesta za normalno napajanje i cak tower cooler, ali je skoro 50% vece.

Jedino da se raspitas kod likova sa kupujem prodajem za Corsair sf 450 ili cak sf 600. Imao je neki lik pre par nedelja oglas za sf 450. Cena oko 90 evra.
Imaš u Emmi neko Thermaltake sfx napajanje od 450 w. Cena mu je oko 100 evra, ali po testovima na netu Corsair sf 450 je bolje napajanje.

Poslednja izmena:
Hvala, potrazicu i to thermaltake, cini mi se da sam video i u domacim radnjama. Sto se snage tice, po svim kallulatorima za ryzen 1600 i 1060 pise da treba 300w, hoce li biti dovoljno to od 450w da ne bude nekog preopterecenja?

450 vati je sasvim dovoljno za ryzen 1600 stock i geforce 1060.
Iskreno da ti kažem, ja bih zaobišao ta sfx napajanja i išao na napajanje pune veličine. Sfx napajanje nikad ne može biti kvalitetno kao napajanje pune veličine za iste pare. Prosto, male dimenzije su ograničavajući faktor. Više se greju. bučniji je ventilator, a na višoj temperaturi i efikasnost napajanja opada. I radni vek će biti kraći zbog grejanja.
Ako baš mora da bude sfx napajanje, onda bih išao na Corsair sf 450. Po svim testovima na netu bolje je od ovog Thermaltake napajanja.

http://www.tomshardware.co.uk/corsair-sf450-power-supply,review-33526.html

Vrh Dno