Šta je novo?

Chieftec napajanje

laki011

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Dobio sam chieftec-a sa oznakom ATX-410-212 od 410W, nemogu nigde da nadjem po kojoj ceni moze da se kupi. Kakvo je napajanje , i koliko kosta u maloprodaji???

Hvala

jos jedna informacija, racunar mi se gasi posle par sekundi od ulaska u win, izgleda da je ovo napajanje bas dobro :S:
a ja se ponadao da neko konacno hoce da mi uchini :wall:

pa trebalo bi da kosta nekih 50-55€ ovako napamet.

Pamti pa vrati! :D

Ja sam imao problem sa doticnim napajanjem, stalno mi je gasio racunar, bio on opterecen ili ne... Napajanje je bilo skart, vratio sam ga i uzeo 420w koje fercera kao ludo...

znaci za obavestenje svima ovo chieftec napajanje je skart, ali skart najstrasniji, evo imam dva i oba prave razlicite probleme, znaci "Chieftec ATX-410-212, 410w" JE KRS TOTALNI!!!

I ja sam ga imao i u potpunosti se slazem...

laki011 je napisao(la):
znaci za obavestenje svima ovo chieftec napajanje je skart, ali skart najstrasniji, evo imam dva i oba prave razlicite probleme, znaci "Chieftec ATX-410-212, 410w" JE KRS TOTALNI!!!

Vrlo cudno da Chieftec napravi skart!!! Moguce je, ali mi je mnogo verovatnije da je to neki kineski falsifikat. Cudo jedno sta oni sve ne falsifikuju!!!

Ako postoji zvanicni distributer za Srbiju za Chieftec, trebalo bi da ispita slucaj i da se kaze sta je u pitanju - jednostavno losa serija napajanja koja je zaglavila na nasem trzistu, ili pak nesto drugo.

U svakom slucaju, za sada ga treba zaobilaziti u sirokom luku...

Zvanicni distributer za yu je pin, ja sam vise napajanja vracao u pin, kao ispravna, ali prosto mi se masina resetovala... dakle nije chief toliko bezgresan, niti su ta napajanja tako dobra... odnosno, vec je vise puta receno ko sve pravi napajanja za chief, a moguce da ova pravi jnc |>> ili tako neki igrac...

Evo jos losih reci o Chieftecu - dobio sam napajanje uz kuciste (BX serija), 360W, radilo je lepo godinu dana da bi pocelo da ispusta neki piskutav zvuk kada se masina iskljuci. Sada je to vec ozbiljno pistanje i ne znam sta da mu radim. Srecom, jos uvek radi ali nisam siguran koliko.

Evo i jos losih reci.Dobio sam uz kuciste chieftec-ovo napajanje od 410W atx2.0 koje je crklo posle 15 dana.Na svu srecu garancija je prihvacena i posle jedno 3 nedelje cekanja konacno sam dobio popravljeno napajanje.

Kupio sam chiftec 300W, i kad mi je racunar iskljucen iz njega dopire dopire zvuk ,kao da krci neka struja...Jel' to normalno?

Chieftec krsh, bolje kupujte kineze za manje pare ako vec necete da kupite dobro napajanje

Sorry, but ja imam 2 komada 360W (single i dual fan) i oba rade k'o blesavi. ;)

Jedino, mozda je caka u tome sto su oba zakacena na UPS. :)

ja imam 360w dual fan i radi odlicno vec 2-3 godine. kod drugara je teralo p4 [email protected], 512mb, 3xHD, combo, dvd-rw, skystar2, tv tuner, 4-5 usb uredjaja... u vecini slucajeva je bilo pod velikim opterecenjem posto se skida sa satelita, gleda tv, kompresuje nesto u divx i usput reze neki dvd, naravno sve odjednom. :D nazalost ova nova napajanja izgleda nisu istog kvaliteta kao pre par godina. :(

Na nasem trzistu se od skora mogu naci FOXCON napajanja od 400w.
Jeftina su a Izuzetna - dolaze sa 2 ventilatora - jedan je sa donje strane i jedan pozadi.
Preporuka.....

Chieftec 350W (sa 1 ventilatorom) by Delta electronics, oznaka GPS-300AB-100 L, krajnje sumnjivo ali radi ko ludo (godinu i po, a prakticno ne gasim masinu), a i tiho je dosta. Svi naponi su u granicama normale.
Sto se tice pistanja iz napajanja, olabavilo vam se jezgro nekog trafoa ili kalema... Nije stetno po napajanje, samo sto strasno smara...

Kod mene u firmi - pisi na mail

Sylvester je napisao(la):
Chieftec 350W (sa 1 ventilatorom) by Delta electronics, oznaka GPS-300AB-100 L, krajnje sumnjivo ali radi ko ludo (godinu i po, a prakticno ne gasim masinu), a i tiho je dosta. Svi naponi su u granicama normale.
Sto se tice pistanja iz napajanja, olabavilo vam se jezgro nekog trafoa ili kalema... Nije stetno po napajanje, samo sto strasno smara...

izgleda da imamo identicna napajanja, jesi siguran da je to 350W?!
a ne 300?!
kad ti 100% load koliko ti se cuje?
poz

Primetno je da je veliki broj neispravnih Chieftec modela iz serija 300, 350W i ponajvise 410W, i ta napajanja nemaju veze sa dual-fan modelima od 360 i 420W po kojima je Chieftec i postao popularan. Gledajte malo oznake modela kada kupujete napajanje pa necete imati problema, jer ipak, Chieftec nije Mercedes pa da sve sa tim imenom garantuje kvalitet. Ko sto neko rece mozda su u pitanju i plagijati.

I ti "popularni" chieftec dual fan modeli su se fino kvarili. Ralzog: lose isprojektovano kretanje vazduha usled dva ventilatora, pa vazduh nije strujao preko nekog elementa koji se mnogo grejao.

Ono sto je vec sto puta receno je da chieftec ne pravi napajanja, vec da pakuje tudja... pa kad vam sta spakuju, to i dobijete... ko loz
a drago mi je sto konacno isplivava da chief napajanja nisu toliko dobra koliko su papagaji na ovom sajtu svi tvrdili...

zar napajanja za chieftec ne proizvoni neka firma koja se zove sirtec???

sve u svemu , i ja sam imao par problema sa najslabijom 300w verzijom , sto me je i nateralo da kupim LC , koji sam modovao(ne cuje se), pa sad pevam :)

Geek_master je napisao(la):
I ti "popularni" chieftec dual fan modeli su se fino kvarili. Ralzog: lose isprojektovano kretanje vazduha usled dva ventilatora, pa vazduh nije strujao preko nekog elementa koji se mnogo grejao.

Naravno, nisam ni rekao da se ona ne kvare, samo sam primetio da ova napajanja iz drugih serija (300,350,410) imaju drasticno veci procenat neispravnosti.

razlicita su iskustva, u lokalu gde ja radim ima 30 racunara, podeljeni su na igracke i internet masine, jaci racunari imaju Chief kuciste + napajanje od 300W, radi sve vec godinu dana, a mozete samo zamisliti koliko su puta bili restartovani ili radili po ceo dan....

@okmijun: Da - ipak je 300W u pitanju, 350 je oznaka snage koju ovo napajanje u peakovima moze da izdrzi. Sto se buke tice - nikad ga nisam opterecivao do 100%, ali isto tako ga nikad nisam ni cuo :) Btw. nedavno sam ga otvarao, napajanje je extra kvalitetno uradjeno - veliki masivni hladnjaci, kvalitetni elektroliti, odlicno uradjen PCB... Izgleda da Delta Electronics radi odlicna napajanja za Chieftec :)

P.S. Jel zna mozda neko da li kod nas ima u prodaji Leadman napajanja?

Poslednja izmena:
Da ne malerisem, imam 410w u kucistu, komp upaljen 24h, naponi su ok i sve radi kako treba:) A koliko sam upoznat sa situacijom 410w ne mozes da kupis odvojeno. Ona dolaze samo uz kucista. Odvojeno mozes da kupis 420w.

@Sylvester
koliko znam nema nigde, nego jer znas ti kako bi mogao da utisam
onog chiefteca? da mu skinem lim skroz? ili da izbusim zadnji deo potpuno, pa da kao bolje ide vazduh?
Sve je ok osim buke

Nazad
Vrh Dno