Šta je novo?

Chieftec napajanje...

Xith

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2004
Poena
695
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel I9-12900K custom loop
Matična ploča
Asus Z690 Rog Apex
RAM
2x16GB G.Skill Trident Z5 6400Mhz
GPU
Gigabyte RTX 3080
Storage
Kingston KC3000 2TB, Adata SX8200 Pro 2TB
Kućište
Lian Li 011 Dynamic
Planiram da kupim nekog chieftec-a. Sad, zanima me sledece... posto svi chieftec-i imaju 2 ventilatora, kako da eliminisem pojavu da drugi ventilator duva pravo na socket?
Posto je na ploci socket na vrhu (AN7), koliko ce to dovesti do porasta temperature?
Btw, moze li napajanje da se okrene 'naopako' tj, da drugi ventilator duva na gore? :D
Ili predlozite neko drugo kvalitetno napajanje u cenovnom rangu do 65e sa jednim ventilatorom

Unapred zahvalan, :wave:

Nije neki predlog - ali je najjeftiniji i relativno bezbolno eliminise pojavu o kojoj govoris:

- uzmes, sednes i razmislis malo i onda ti sine ideja da mozda taj drugi ventilator duva U napajanje i tako pomaze onom sto izduvava topao vazduh IZ napajanja i IZ kucista ;)

|))))))

jako mi se svidja ovaj komentar...

btw ni jedno kvalitetnije napajanje, koje se trudi da bude tiho, ne duva dovoljno da bi ohladilo jedan prosecan komp... tako da dzaba truda...

milanbb je napisao(la):
Nije neki predlog - ali je najjeftiniji i relativno bezbolno eliminise pojavu o kojoj govoris:

- uzmes, sednes i razmislis malo i onda ti sine ideja da mozda taj drugi ventilator duva U napajanje i tako pomaze onom sto izduvava topao vazduh IZ napajanja i IZ kucista ;)

Jel? :D
NIje mi palo na pamet :D
Kod ortaka mi se cinilo da izduvava vazduh... u svakom slucaju, thanx, naucio sam nesto novo i skinuo brigu sa vrata
;)

POzdrav :wave:

danijel00 je napisao(la):
|))))))

jako mi se svidja ovaj komentar...

btw ni jedno kvalitetnije napajanje, koje se trudi da bude tiho, ne duva dovoljno da bi ohladilo jedan prosecan komp... tako da dzaba truda...

Poenta fanova na napajanju je hladjenje trafoa, a ne unutrasnjosti kucista. ;)

Da, ali mislim da ta dva ventilatora mora da daju dosta buke jer i na chieftec sajtu stoji sledece "... two hq fans , one with ball bearing..." i ja zato malo zazirem od chiefteca jer su mu sva jaca napajanje dualFan(12cm modela kod nas nema, barem ja ne znam gde ih ima) a ja mu dodjem malo paranoican po pitanju buke...

zato i jurim alternativu sa 12cm fanom na <1000rpm...

Na 2 masine imam 2 Chieftec napajanja, jedno SingleFan, drugo DualFan i otprilike su isto glasni.

Ja imam jedno dual fan Chieftec napajanje. Tise je od JNC-ja koje sam imao ranije (i mnogo kvalitetnije, naravno), ali nije nesto ekstra tiho. Mislim da glasnost zavisi i od samog kucista, koje, u mom slucaju, nije bog zna sta.

Da sad uzimam novu masinu ne bih zalio pare za kvalitetno napajanje i kuciste.

e da...
ja imam sve same chieftece vec zadnje 2 godine, tako da su mi sve masine tihe i zbog toga... skart kucista su puno glasnija...

Nazad
Vrh Dno