Ovo se stalno ponavlja kao pitanje...po kojoj osnovi pin ima pravo da naplati porez???
raindog je napisao(la):imam ja firmu (tj cale)pa ako budu hteli da mi zaracunaju porez kupicu preko firme sa izjavom
PJ je napisao(la):Npr. taxistima je osnovno sredstvo za rad TAKSIMETAR, a to sto ne placaju porez pri kupovini automobila je druga stvar...
simpson H je napisao(la):Kako si to lepo objasnio.......
Voleo bih da te pokupi neki taxista na trotinetu sa taximetrom i da te tako vozi ceo dan.
Odakle ti samo ovakva informacija?Jesi li to sam smislio il' ti je neko pomagao![]()
![]()
Moze da se da izjava 'rezervni deo za osnovno sredstvo', takodje bez poreza, a srecom bilo kakva firma moze da ima PC kao osnovno sredstvo, makar za pisanje ponuda i knjizenje.kako je regulisano to kome je napajanje osnovno sredstvo za rad, a kome nije to je druga stvar.
Cekaj bre, zar nije njima osnovno sredstvo za rad mercedes?!!PJ je napisao(la):Za kupovinu preko firme moras da podneses izjavu T1, T2 ili T3 u zavisnosti sta navodis kao razlog kupovine.
Porez ne placas samo u slucaju da ti je to osnono sredstvo za rad, e sada, kako je regulisano to kome je napajanje osnovno sredstvo za rad, a kome nije to je druga stvar. Npr. taxistima je osnovno sredstvo za rad TAKSIMETAR, a to sto ne placaju porez pri kupovini automobila je druga stvar...
Probaj u Bit Computers-u. Nisam sigurna koja im je adresa a tel je:
021 369-191 ili 470-670
Pozdrav,)
PJ je napisao(la):Za kupovinu preko firme moras da podneses izjavu T1, T2 ili T3 u zavisnosti sta navodis kao razlog kupovine.
Porez ne placas samo u slucaju da ti je to osnono sredstvo za rad, e sada, kako je regulisano to kome je napajanje osnovno sredstvo za rad, a kome nije to je druga stvar. Npr. taxistima je osnovno sredstvo za rad TAKSIMETAR, a to sto ne placaju porez pri kupovini automobila je druga stvar...
Jos kada bi se svi udostojili da se pridrzavaju toga...,)Grobar je napisao(la):Porez je ukinut i za graficke....
Da, da, moja greska.....za neke sitnije stvari moze i varijanta servisnog lista.....nisam siguran, ali mislim da je ovaj faks kod mene na stolu na nekom servisnom listu u firmi dole tj. kupljen kao sredstvo za rad, pa se odmah "pokvario"....bla bla....nickname je napisao(la):obrasci su P 1,2,3 a ne T,
Proveri...nickname je napisao(la):a za taksiste si lupio stvarno![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari