Šta je novo?

chieftec mod

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
Poslednja izmena:
Nije mi jasno, sta si stavio na juzni most ?

Gledaj da pises zutim ili belim slovima.
Cemu sluzi plastika na Pci-e.
Zasto 12 -ica izmedju njih?
Odakle taj fan vuce "svez" vazduh?

Poslednja izmena:
A gde je graficka ovde???

EDIT: Sad sam tek video, S3 grafika :d Cemu to???

Poslednja izmena:
VGA: S3 Virge GX2 4mb pci
Cemu sluzi ta masina?

Poslednja izmena:
Viiirrgee na PCIE ploci je u stvari najjaci mod koji je ovde uradjen :d

Poslednja izmena:
eatmyshorts je napisao(la):
Viiirrgee na PCIE ploci je u stvari najjaci mod koji je ovde uradjen :d

:d :d :d

:d :d :d

borab, gde si video plastiku na pci-e?
crvena boja mi se ucinila kao vrlo uocljiva...
sledece slike ce biti markirane drugom bojom
a ono cudo na juznom mostu (to je, u stvari, chipset, nf4 nema 2 chip-a) je cm blue ice 2
posto nemam pcie vga, njega sam nabudzio, ionako je bio visak...
kad stigne vga, leti napolje ili pod noz.

komp sluzi za sve osim za igranje igara. :type: samo malko zapinje u photoshop-u 2, sporo refresuje prikaz.:crash:

aaaa, niko nije komentarisao estetski izgled kucista !

Poslednja izmena:
Meni se Chieftec kucista ne svidjaju (u estetskom smislu) po defaultu tako da nije red da ja komentarisem taj deo :smash:

pa, napisao sam da su radovi u toku.
moram da resim hladjenje diskova tako da serilel adapteri ne vire, da bih mogao da stavim stranicu.
a chieftec se ni meni ne svidja nesto posebno, ali ovaj model DA.
volim metallic kombinaciju.

Chieftec mozda ne pleni lepotom, ali je zato po funkcionalnosti nenadj**iv :d

pitanje, kako zatvaras bocnu stranu kada ti vire ti sata kablovi?

ako ti ovi kuleri vuku vazduh dole, a napajanje izvlaci topao vazduh od dole (znaci gore) kakve koristi od toga 🙂

Poslednja izmena:
pa, za sad kuciste nije zatvoreno
vuce vazduh iz sobe
treba da sredim da nis ne viri, pa da moze da se zatvori.
ali, vremena je tako malo, a planova tako puno !

Kada upalis komp jel ti glasniji on ili frizider? 😀 Bolje ga ti vezi za nesto, inace od ovolikih fanova ima da poleti...

pa, i nije bas tako glasno, u stvari, najvise se cuje cooler na grafickoj !

imas cooler na s3 virge..... lol

nema ga, zato se i ne cuje, a to je najglasnija komponenta...

Vizuelno mi se ne svidja, a sto se tice hladjenja, mislim da tu ima velikih ptoblema sa mesanjima struja i turbulencijama, pa je stoga verovatno i slabo efikasno. Nije poenta nagurati mnogo fanova da bi se sve lepo hladilo.
Btw, stvarno mi nije jasna poenta ovakve masine sa virge-om??? Ako i nabavis drugu vga, zanima me gde ces je turiti.

stvarno ste neozbiljni.
citajte ceo tred, koliko puta treba na naglasim da je under construction i hardware i case !
vremena imam samo jedan dan nedeljno...

Poslednja izmena:
stvarno moras da se pozabavis strujanjem vazduza u kucistu.
Npr. ona dva venta na RAM-u duvaju na njega (zar ne?), sto stvara probleme za normalno strujanje; resenje: okreni ih da izduvavaju vazduo od RAM-a.

ok
duvaju preko ram-a i preko mosfet-ova i preko baze sonic-a, struja vazduha cak dostize i do ice-a na chipset-u.
ta dva venta guraju glavnu struju i temperature su izuzetno niske; i idle i full
nema turbulencija, nema zagusenja.
ventovi na ram-u, vent u sonic tower-u i vent u blue ice-u su svi okrenuti da duvaju u istom smeru - ka dnu kutjista. samo vent u psu-u dize vazduh navise. za sad to nijenikakav problem, jer je case otvoreno.
u psu sam stavio zeleni cm 120mm i gurnuo sam jednu sondu od aerogate-a na
zadnju resetku;merena temp posle mnogo sati rada ne prelazi ambient temp.
njegov rad kontrolise samo napajanje, samo sam izvukao zutu do aerogate-a, da pratim njegov rad.
za sada, ovako bez bocne stranice, sve temperature su pristojno niske, cak bez one dve osmice. njih tek treba da rewire na 7v a da diodice ostanu na 12v, da bi sijale punom snagom.
para za pci-e jos nemam, zato sam se snasao privremeno.
sa virge-om mi radi sve sto treba, sem, naravno igara. cak i divx i dvd.
opet, to je tako dok se ne skupi neki evric za neki NV-7xxx...
e, kad bude pci-e, onda ce biti i drugo chipset hladjenje (najverovatnije pasivni heat pipe) i bocna strana.

Poslednja izmena:
Ja sam bio savrseno ozbiljan. Jeste sve to ok sada sa otvorenim kucistem, ali, ako ga ovako, kako je zatvoris, nastace problem - imas 3 ventilatora koji uzimaju vazduh ispod PSU i duvaju ga na dole, zatim jedan (u PSU) koji sa istog mesta uzima vazduh i duva na gore i jos 2 na zadnjoj strani koji opet sa istog mesta uzimaju vazduh i izbacuju ga napolje! Pa sta mislis, odakle toliki svez vazduh na jednom mestu. Los koncept.

ok. imam dovoljno vremena za resavanje tog problema.

e, mali OT :
ima li neko medju vama da je doktor opste prakse? da mi prepise jedno bolovanje:type: :eyebrows:
pa da lepo i natenane napravim ovo kako sam zamislio...

:banana:

molim admine da uvaze ovaj post kao salu i ne brisu ga
a ako bas mora, onda :wall:

Imaj na umu da ako kupis iole pristojnu graficku Blue Ice 2 leti napolje, jer preko njega ide gragicka.
Stranicu neces moci da stavis sa SATA adapterom.

ajde slikaj tvoju plochu sa Blueice 2 iz ove perspektive i isto ovako mi obelezi gde prolazi grafika!molim te budi prcizan 🙂

Prilozi

• Lanparty.webp
    Lanparty.webp
    198.6 KB · Pregleda: 111
Poslednja izmena:
animaN je napisao(la):
ajde slikaj tvoju plochu sa Blueice 2 iz ove perspektive i isto ovako mi obelezi gde prolazi grafika!molim te budi prcizan 🙂
Pa ploca je ista i graficka prolazi gde si nacrtao, samo ja nemam BI.

ma mislio sam na emaniac-a 🙂,
odradio bi je dan dobar mod na BI ali mi treba povratna informacija 😉 tj. gde tachno na BI prolazi ona crvena linija jer sa ovih gore emaniac slika ne mogu 100% da ocenim pa mi treba iz ove perspektive kao shto sam postovao!ako bi se sve poklopilo kako zelim ,mislim da bi dobili extra zamenu za DFI zujalicu 😉

stigao sam kasno iz grada, obecavam da cu ujutru (ustvari, kad se probudim)
da uslikam pa tisaljem...
poz.

super!
naravno posle ovoga moda (ako se para stvarchica poklopi) mocice da se stavlja bilo koja grafa u prvi PCI-E slot 😉

jesu hrvati imali super reshenje sa Zalmanom ali taj mod ima par nedostataka (front USB konektorima se prilazi extra teshko,zaboravi na vishe od od 2 sata diska......i josh par stvari kojih se sad ne secam....)

Mislim da ce ovo reshenje biti mnogo kvalitetnije 😉 i jeftinije a i lepshe 😀

Poslednja izmena:
emaniac je napisao(la):
stigao sam kasno iz grada, obecavam da cu ujutru (ustvari, kad se probudim)
da uslikam pa tisaljem...
poz.
Aj poshalji!
Rasplozen sam da malo mozgam!

Nazad
Vrh Dno