Šta je novo?

Chieftec Matrix Mod

Rockwell

Čuven
Učlanjen(a)
18.02.2002
Poena
619
letos dodjoh na ideju da preuredim kuciste :crash: koje vec godinama koristim i za sada nemam nameru da ga menjam ;)

zbog sakrivanja kablova i bolje organizacije komponenti unutar kucista, prvo sam probusio plocu na koju se kaci maticna i napravio mesto za provlacenje kablova.
kasnije sam dosao na ideju da isecem i bocnu stranicu i istu zatvorim pleksijem.
ispostavilo se da ovaj deo posla uopste nije lak. lim na kucistu je jako debeo i tvrd pa je seckanje oduzelo dosta vremena, a i tecnosti iz tela :) :zgran:

sticajem okolnosti, u okviru firme u kojoj radim postoji farbara pa sam iskorisio kolege za spricanje u crno :whip: :D

ovako su izgledali pocetni radovi

Prilozi

• 08042010413.jpg
    08042010413.jpg
    299 KB · Pregleda: 128
  • 08042010414.jpg
    08042010414.jpg
    220.8 KB · Pregleda: 128
  • 08042010417.jpg
    08042010417.jpg
    157.3 KB · Pregleda: 118
  • 15042010432.jpg
    15042010432.jpg
    153.1 KB · Pregleda: 115
  • 15042010433.jpg
    15042010433.jpg
    210 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
ne secam se koju sam tacno boju koristio, uglavnom, u prodavnici sam trazio mat crnu i cini mi se da je potroseno oko 300g.

priprema za farbanje je bila u vidu smirglanja i ciscenja, nisam koristio nikakav prajmer i sl. posto su mi farbari rekli da nema potrebe obzirom da je kuciste vec ofarbano.

Prilozi

• 15042010435.jpg
    15042010435.jpg
    172.8 KB · Pregleda: 109
  • 15042010437.jpg
    15042010437.jpg
    163.7 KB · Pregleda: 102
  • 16042010441.jpg
    16042010441.jpg
    175.4 KB · Pregleda: 122
  • 16042010443.jpg
    16042010443.jpg
    254.8 KB · Pregleda: 118
  • 16042010444.jpg
    16042010444.jpg
    210.2 KB · Pregleda: 138
nakon farbanja, na red je doslo montiranje komponenti.
hard diskove sam podigao u 5.25" prostor, a za montiranje iskoristio 3.5>5.25 adaptere i tako oslobodio donji deo kucista za bolji protok vazduha.

sve kablove sam obavio sam "krpenom" izolir trakom, provukao kroz predvidjene rupe i smestio na zadnju stranu metalne ploce za montiranje maticne.

zatvaranje bocne stranice sa te strane nije bio lak posao, kablovi moraju biti jako lepo slozeni, pa je to zahtevalo posebnu paznju i raspored.
na kraju je sve lepo leglo uz minimalno natezanje stranice :smash:

Prilozi

• DSCF2065.jpg
    DSCF2065.jpg
    310.2 KB · Pregleda: 239
  • DSCF2068.jpg
    DSCF2068.jpg
    261 KB · Pregleda: 201
  • DSCF2071.JPG
    DSCF2071.JPG
    545.8 KB · Pregleda: 215
  • DSCF2073.jpg
    DSCF2073.jpg
    316.6 KB · Pregleda: 247
  • DSCF2080.jpg
    DSCF2080.jpg
    116.2 KB · Pregleda: 186
Bravo, bravo... odlicno! :banana: :bottle: :guitar:

isecenu bocnu stranicu sam na kraju umesto pleksijem zatvorio staklom, komsija mi staklorezac pa mi je bilo lakse :D

obzirom da nisam imao neki veliki budzet, a i uskustva sa modovanjem, bolje od ovoga nisam umeo ali sam bas zbog toga i zadovoljan kako je ispalo. :happy:

btw... u medjuvremenu sam uradio jos par modifikacija, napravio masku i drzac za 12cm vent koji hladi diskove, zatamnio staklo na bocnoj stranici, ugradio rucno pravljeni kontroler za ventilatore, dodao neonku i tako :p
nisam slikao to jer cekam uskoro upgrade masine pa cu napraviti par fotki sa novotarijama :banana:

to je to... pa uskoro (ako sve bude kako treba) ocekujte update ;)

Prilozi

• DSCF2082.jpg
    DSCF2082.jpg
    241.7 KB · Pregleda: 190
  • DSCF2086.jpg
    DSCF2086.jpg
    393.6 KB · Pregleda: 175
  • DSCF2089.jpg
    DSCF2089.jpg
    252.5 KB · Pregleda: 288
Poslednja izmena:
Sve bi bilo mnogo bolje da nisi tim "samolepljivim krpama" sakrio kablova, nego kupio sleeve creva i odradio to kako treba.

p.s. Ako se ne varam, ovo je Chieftec Matrix.

slazem se, ali tada nisam imao novca za tu investiciju :(

moguce je da cu i to jednog dana uraditi ;)

u pravu si za naziv, ja sam i zaboravio, daaaaavno sam kupio :) :)

Poslednja izmena:
lepo lepo,kulturica skroz......svaka cast za trud!!i kao sto skot rece,cim skupis para uzimaj sleeve,dosta ce bolje izgledati....i ja sam moje radio sa tom cupavom izolirkom,nadam se da cu uskoro imati kesha za pravi sleeve :)

Imam isto kuciste vec vise od 7 godina i to mi je jedna od boljih investicija :banana:

Ovo tvoje izgleda dobro ofarbano.

Sto nisi isekao resetke na mestima za ventilatore?

A za sleeve se ne sekiraj, jer kad jednog dana kupis bolje napajanje, ono ce imati fabricki sleeve ;)

isecenu bocnu stranicu sam na kraju umesto pleksijem zatvorio staklom, ko smsija mi staklorezac pa mi je bilo lakse :D

obzirom da nisam imao neki veliki budzet, a i uskustva sa modovanjem, bolje od ovoga nisam umeo ali sam bas zbog toga i zadovoljan kako je ispalo. :happy:

btw... u medjuvremenu sam uradio jos par modifikacija, napravio masku i drzac za 12cm vent koji hladi diskove, zatamnio staklo na bocnoj stranici, ugradio rucno pravljeni kontroler za ventilatore, dodao neonku i tako :p
nisam slikao to jer cekam uskoro upgrade masine pa cu napraviti par fotki sa novotarijama :banana:

to je to... pa uskoro (ako sve bude kako treba) ocekujte update ;)

Si siguran da cpu cooler bas tako treba da stoji. Zasto nisi stavio 2 outake coolera, a cpu zarotirao za + 90 stepena.

Si siguran da cpu cooler bas tako treba da stoji. Zasto nisi stavio 2 outake coolera, a cpu zarotirao za + 90 stepena.

Nemoze vendetta 2 na amd da se stavi drugacije, ili da duva na gore ili dole prema pci slotovima.

upravo tako, vendetta je tako projektovana :(

ali mogu reci da stvarno nemam nikakvih problema sa temperaturom, sve je u granicama normale pa i nize ;)

....

hvala svima na pohvalama i predlozima, slobodno i dalje delite vasu viziju, slusam ja sve i sigurno je da cu raditi jos neke prepravke tipa sleeve, ventilacija i sl. ;)

Poslednja izmena:
Bravo Rockwell :)

Imas mozda sliku sa otvorenom zadnjom stranicom,da vidim kako si uglavio kablove? :eyebrows:

hvala ostoja, tvoja ideja za prednje ventilatore je skroz ok pa cu poraditi na tome ;)

sliku nemam ako mi verujes, cim sam provukao i slozio kablove ja sam zatvorio stranicu i vise nisam dirao da ne bi bilo :lupko: :D

ovih dana cu najverovatnije raditi upgrade masine (cekam neku kombinaciju :p) pa cu morati sve iz pocetka, a onda cu slikati i drugu stranu... u svakom slucaju nema nista pametno da se vidi, lom kablova uvijenih u "krpenu" traku i naslagani jedan do drugog.

sad moda krenula na bijelo, a ti kontru pa u crno :) ..nego jesi l ti radio 'rucno pravljeni kontroler za ventilatore'? ..imam neki pregoreli pci, pa da vidim mogu li sto od njega napravit

Molim Rockwell :)

Verujem,tako je i meni bilo,nogom zatvorio i muka mi od same pomisli da ponovo otvaram(a moracu) :D Ali sam se nadao da si mozda uslikao...

moras, moras, taman posla da ti ostane vidljiv "lom" kablova pa da te zezaju kako nisi umeo, a rockwell jeste :D :D

@mmsandi

hehehe, belo slabije disipira toplotu :D

da, kontroler je prost regulator napona na koji sam nakacio vise ventilatora i kad je vruce odvrnem i vozi :)

okacicu sliku kad dodjem sa posla.

....
kad sam vec spomenuo boju i disipaciju, palo mi je na pamet na prvom mestu zbog izgleda da ofarbam vendettu u crno, ali kapiram da bi farba sigurno umanjila disipaciju pa mi je palo na pamet da uradim eloksiranje u crno ali nisam siguran kako bi bakar prosao posle takve elektrohemijske obrade?! :trust:

Ma mozes je slobodno farbati,to i ja planiram... Radili su ljudi to,par stepeni se samo poveca temp ;)

izgleda da cu morati, raspitao sam se u vezi eloksiranja, kao sto sam pretpostavio bakar to ne trpi :(

Uzmi prvo prajmer za metal u spreju i posle u boju koju hoćeš. Najsigirnije da se ne bi skidala farba a ne utiče više od 1-2 stepena kasnije.

ne treba primer, nece se skidati farba (ja ne bih isao vise od jednog sloja po finovima), jedino ako ne prelazis srafcigerom preko kulera. ja sam ofarbao hladnjake od maticne ploce i od TRUE ovaj poslednji fin koji se vidi kroz stranicu i jos mi se nista nije ogrebalo, otpalo

sacekacu malo sa farbanjem, moguce je da cu napraviti neku kombinaciju da nabavim Prolimatech Megahalems pa cu onda videti sta i kako.

kao sto se moze videti u potpisu, nabacio sam neke nove komponente tako da se moram baciti na ponovno sklapanje i uklapanje, za sada sve stoji na podu :) :)

@ilidan
ti si iskusan sa sleeve opremom
ima li da se to nabavi ovde, meni ne bi trebala neka posebna kolicina, veoma malo kablova se vidi tako da ne bih ulepsavao kablove koji stoje iza ploce?

Svidja mi se, malo me podsecća na Corsair 800D, da si napravio pre njih mogao bi reći da su ti ukrali ideju :p. Hladnjak nemoj da farbaš, onda si mogao ostaviti i stock kuler, ja sam isto nedavno nešto tako radio (samo nisam bio tako pedantan, i sve zbog toga jer mi nije stigao adapter za kuler, a kad sastaviš sa stock, posle moraš vaditi ploču jer se ovaj šrafi odozdo), meni se nije dalo čekati da se farba osuši - pa nisam farbao, ovo sam sklepao za 3-4 sata. Naravno apsolutno me zaboli za skrivene kablove ispod stranice, ja sam ih samo ulepio krep trakom da se ne mrdaju nigde. Bolje je što si stavio staklo, o tome sam i ja razmišljao, na pleskiglasu se pozna svaka ogrebotina.

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=124405&page=198 post #2969

@ilidan
ti si iskusan sa sleeve opremom
ima li da se to nabavi ovde, meni ne bi trebala neka posebna kolicina, veoma malo kablova se vidi tako da ne bih ulepsavao kablove koji stoje iza ploce?
jedino sto valja i sto se isplati kupiti je mdpc-x
za to ti treba samo neko sa paypal nalogom

e ***, **** ih paypal... dzaba, ne poznajem nikog ko ima to CUDO, vec mi je trebalo par puta i nista nisam uradio :( puu... :wall:
uff... jedino da zamolim tebe ako znas mozda nekog ko ima kombinaciju i narucuje sebi pa da mu posaljem kintu da i meni kupi, a ja da castim neko pivo ovo ono :bottle: :D?!

@salenjak
lepo isecena stranica, ja sam malo sa tim zbrzao, a mogao sam mozda neki lepsi fazon da uradim. to je bila prva stvar koju sam uradio na kucistu pa nisam puno razmisljao, a i limcina je uzasno debela i tesko se sece pa mi je bio cilj sto pre da zavrsim :) kasnije su mi dosle ostale ideje pa sam nastavio smirenije :)
otom potom, bice mozda nekad opet neki mod pa ce sve biti jos preciznije, pedantnije i naravno lepse ;)
e da, super ti je kuler... koliko cudo!!! :) :)

Onaj lim ispod ploce je stvarno uzasno debeo, poceo ja sa normalnom plocom za secenje, skoro spalio lim, odoh u proavnicu i kupim onu od 1.1mm, ta sece ko sir :). A za prednju stranicu, smislio sam nesto drugo, ali kad sam skontao (nije moje bransa) da mogu samo prave linije, nacrtah nesto ovako, jer sam morao da ostavim bravicu za zakljucavanje, a da ne ostanu delovi 2 resetke za ventilatore kod brave...

Poslednja izmena:
Svaka cast,mnogo mi se svidja.
Okaci jos neku sliku :)

Nazad
Vrh Dno