Šta je novo?

chieftec matrix big tower mod

• Začetnik teme Začetnik teme velko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

velko

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
675
bilo mi je dosadno pa sam uzeo jednu cm neonku da se igram malo sa ovom grdosijom od kucista. posto nemam providnu stranicu i mislim da je necu ni uzeti jer mi kuciste stoji na podu odlucio sam da je postavim iza prednje maske. e tu imam problem. iza donjeg dela maske je nekako stala neonka, doduse morao sam da joj polomim one male plasticne drzace na krajevima. ali iza vratanca nema sanse da se ugradi kako treba jer je neonka suvise debela. da li ima neko resenje za ovo? neke tanke, male neonke ili nesto slicno? i gde kupiti plave led dijode koje pasuju na mesta fabrickih?

evo i par slicica, nazalost slikanih telefonom:

Image014.jpg

Image015.jpg

Uz svo duzno poshtovanje, ti si stavljanje neonke nazvao modom???

Mene zanima nesto slicno. Da li je moguce saviti neonku? Video sam neki guide na netu ali ne mogu da ga nadjem, nastavljam da trazim...

mitnick je napisao(la):
Uz svo duzno poshtovanje, ti si stavljanje neonke nazvao modom???

pa i nije neki mod, priznajem. postavio sam topic da bi mi neko pomogao sa dobrom idejom ili resenjem kako da uradim nesto sto zelim. da imas neku ideju kako da uglavim neonku iza gornje maske nastavio bi da se zezam sa kucistem. 😉
mozda sam trebao da nazovem topic: kako modovati chief? ali sada je kasno vec.

Poslednja izmena:
Iza gornjeg panela postavi 4 ili 5 plave led diode od 5mm. kupi u radio klubu, najjeftiniji su.Kako ti fanovi uduvavaju ili obrnuto u tom bunkeru?

nije losa ideja sa led dijodama iza gornjeg panela ali da li ce uspeti da se slozi boja sa neonkom? u bunkeru tri ventilatora uvlace vazduh a pozadi tri izvace, svi su na 5v zbog buke. takodje sam ubacio sada i magnete na vratanca umesto onih standardnih zabica.

Posto je plava boja mnogo lepsa od led dioda nego od neonke to uradi i za donji panel.Ali nemogu da povuku dovoljno vazduha.

uzecu ovih dana diode pa cu probati. nego na koliko one rade?
sto se tice protoka vazduha sasvim mi je dovoljno ~1000rpm pri 5v, kablovi u kucistu su dobro organizovani. primer: bez ventilatora cpu ide do 65c, a sa ventilatorima na 5v do 57c sto je sasvim ok posto mi je ventilator na procesoru zakucan na 2000rpm i sve je prilicno tiho. 🙂 najbucnije mi je napajanje ali i to leti napolje cim u mb softu dobiju jedan thermaltake sa 12cm ventilatorom.

takodje sam nasao damping materijal tako da verovatno u utorak i to dobijam pa cu unutrasnjost kucista obloziti time da jos malko smanjim buku. jedini je problem sto je taj damping pravljen za midi tower a ja imam big pa ne znam da li ce mi stici sve, bar da izoulujem deo oko hardova i sl. evo i slicke.

pads.gif

Poslednja izmena:
rade od 3.3 do 4v. 1000cd. To ce ti sijati odlicno oko 50din.pazi ima i skuplje.
Mana tog materjala sto zadrzava toplotu bar sam tako procitao.

Poslednja izmena:
Evo opet ja. Probao sam da savijem moje dve neonke upaljacem, i radile su 5 min, pa su prestale, i ne rade vise. Ionako ih ne koristim vec duuugooo tako da mi nije zao

sto se tice led dioda nasao drugar neke upaljace sa led diodama po 20din komad 😀 tako da je to povoljnije nego u radio klubu. prikacio ih je na 5v i rade ok, plave naravno. videcu da mi kupi jedno 20tak upaljaca pa da povezem ja to. ako mi se ne svidi ostavicu ih sa strane da cekaju novu godinu pa da ih stavim na jelku. 😉

usput... na koliko rade diode za hdd i power? posto bi njih zamenio za neke extra jake plave ili bele.

Jednu od tih plavih stavi za hdd ili power,bela ti je skuplja od plave od 1000candela nemozes da gledas u doticnu. Mislis sa ploce koliko dobijaju voltazu oko 2.2vol.Ali ce ti i ove raditi bez brige.Pozdrav.

kako je skuplje u radio klubu :trust: znam za te upaljace ali dati 4000 din za to :zgran: a to sam i ja uradio sa mojim kucistem (to s diodama) i super je (slacu vam slike)

kojih bre 4000din? 😀 20 upaljaca, tj 20 dioda ce me kostati 400din sto i nije mnogo. u radio klubu bi me kostalo 1000din. 🙂

Poslednja izmena:
voodo0 je napisao(la):
kako je skuplje u radio klubu :trust: znam za te upaljace ali dati 4000 din za to :zgran: a to sam i ja uradio sa mojim kucistem (to s diodama) i super je (slacu vam slike)

Sedi jedan 😀

NiTro je napisao(la):
Evo opet ja. Probao sam da savijem moje dve neonke upaljacem, i radile su 5 min, pa su prestale, i ne rade vise. Ionako ih ne koristim vec duuugooo tako da mi nije zao
i kakve sad to veze ima sa ovim threadom???...stvarno si dosadan....svaki thread ti si tu...samo sto ne pocnes iz frizidera da nam izlazis..🙂)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno