Šta je novo?

Chieftec LIBRA LF-01B

Moorhuhn

Čuven
Učlanjen(a)
04.09.2004
Poena
620
Videh da se pojavilo u prodaji sa ok cenom od oko 9000 dinara.
Ima li nekog ko ga poseduje da da neko misljenje, jer mi se poprilicno dopada.

Ako vi mislite da je cena od 9000 za ovo napajanje povoljna , onda mislim da je to dobra kupovina :)

Na neki cudan nacin mi se bas bas dopada. Ima prostora fin cable management da se odradi. ^Ja ne znam gde si ti ovde video napajanje?! Kuciste je u pitanju, bez napajanja...

Poslednja izmena:
Lepo izgleda, ali mi se cini da su limovi malo "tanji". Mislim da ima boljih kupovina za te novce

Ja imam LF-02B, siromasniju verziju i jako sam zadovoljan. Lim je 0,6mm, lepo je, kvalitetno i dosta prakticno kuciste. Ima mesta za bilo koju velicnu grafe u SLI/CF-u i bilo koji CPU cooler. Solidan cable managment. Uz 01B idu 5 venta (malo bucnija, ali sa odlicnim protokom), vent kontroleri. Ima 2x USB3, 2x USB2 i HD docking station. Ima filtere za prasinu. Dosta je koristan i ovaj drzac grafickih karti jer na sebi ima leziste za 120mm vent koji dosta utice na temperaturu grafe. Debljina lima je sada i na skupljijim kucistima 0,6mm, retko sad moze da se naidje na kuciste sa limom od 0,8-1mm.

Koja je svrha debelog lima-mrtvo dizanje ? :)

Uglavnom zbog manje vibracija, ali moze da posluzi i za dizanje. :)

Mada, koliko god da je debeo lim, ventovi na preko 1200 obrtaja ce stvarati vibracije, pogotovo na stranicama, bas kao i HD-ovi. Za vibracije ima mnogo boljih resenja od debljeg lima.

Ovo kuciste ima jedan like od mene, mozda je vreme da menjam moj bx...

E ovako, kupio sam ovo kuciste i posle mesec dana da napisem neke svoje impresije...

Dakle, da se razumemo, pre ovog sam imao Chieftec BX kuciste, kod koga mi je najvise smetalo to sto nema mesta za 12. ventilatore, ali za sve ostalo nisam imao neke zamerke...
Prva impresia kad sam izvadio iz kutije novo Chieftec LIBRA kuciste je bila da je ko igracka u odnosu na moje staro.
Posle montaze svih komponenti, provlacenja kablova, ubacivanja DVD roma i citaca kartica , utisak se dosta popravio jer sve nakako ima svoje mesto i jako je lepo organizovano.

Temperatura komponenti mi je sada daleko manja nego kod starog, dock na gornjem panelu radi savrseno, kao i USB 3.0 i 2.0. Naravno i potenciometar za ventove je zgodna stvarcica, ali sam to imao i na starom (ugradjeno naknadno).

Krajni utisak je da je kuciste jako lepo uradjeno i pametno reseno, ali da sam kvalitet izrade nije na nivou Chiefteca (bar ne onog koji ja znam), pocevsi od onih srafova sa plasticnom glavom pa nadalje. Nisam od onih koji se loze na 1mm lim, cak me je to i nerviralo kod starog sto je bilo pretesko, ali misljenja sam da je LIBRA morao imati bolji mehanizam za bocni panel, a ne ko kinesko od 10 evra.
"Obicnim" korisnicima koji sastave (ili kupe) konfiguraciju i vise neotvaraju kuciste ovo je po meni zaista odlicno reseno kuciste, dok oni ostali koji stalno nesto cackaju (ovde verovatno vecina) ce se stalno nervirati zbog kvaliteta izrade...

Ja sam hteo ovih dana da menjam mog Chieftec Aegis za tu libru i odustao!
Cim sam video u specifikaciji 7kg, rekao zbogom i dovidjenja.
Znaci oni kojima je kvalitet uvek bio na prvom mestu pa sve ostalo poceli su da varaju.
Verovatno je gospoda iz chifa pocela da topi konzerve mesnih narezaka i tunjevina i od toga pravi kucista.
U takvom kucistu od topljenih konzervi ni ceo asortiman noctue ne pomaze.
Milimetarski lim bolje apsorbuje vibracije a sto je najvaznije bolje apsorbuje i toplotu, uz to tanji lim se brze zagreva, deblji naravno sporije.
Aegisa kad dodirnem u letnjim mesecima lim je hladan.
Hteo sam promenu zbog usb 3.0 fronta, resenja za SSD, cable managementa ali od ovakve skalamerije poput libre odustajem.
Ako ovako nastave i napajanja ce pokvariti!

dobro je, ali je moglo bolje!

Imam ovo kućište. Prezadovoljan sam. Pre njega sam imao neku kinesku konzervu. Provetrenost je odlična, temperatura grafike mi je spustenana sa 78 na 46 stepeni u uodnosu na predhodno kućište... Jedino što mi se ne svidja kod njega su ove bočne stranice i sistem stavljanja istih. Nekako su prejeftino uradjene za kućište od 80tak evrica.

Vrh Dno