E ovako, kupio sam ovo kuciste i posle mesec dana da napisem neke svoje impresije...
Dakle, da se razumemo, pre ovog sam imao Chieftec BX kuciste, kod koga mi je najvise smetalo to sto nema mesta za 12. ventilatore, ali za sve ostalo nisam imao neke zamerke...
Prva impresia kad sam izvadio iz kutije novo Chieftec LIBRA kuciste je bila da je ko igracka u odnosu na moje staro.
Posle montaze svih komponenti, provlacenja kablova, ubacivanja DVD roma i citaca kartica , utisak se dosta popravio jer sve nakako ima svoje mesto i jako je lepo organizovano.
Temperatura komponenti mi je sada daleko manja nego kod starog, dock na gornjem panelu radi savrseno, kao i USB 3.0 i 2.0. Naravno i potenciometar za ventove je zgodna stvarcica, ali sam to imao i na starom (ugradjeno naknadno).
Krajni utisak je da je kuciste jako lepo uradjeno i pametno reseno, ali da sam kvalitet izrade nije na nivou Chiefteca (bar ne onog koji ja znam), pocevsi od onih srafova sa plasticnom glavom pa nadalje. Nisam od onih koji se loze na 1mm lim, cak me je to i nerviralo kod starog sto je bilo pretesko, ali misljenja sam da je LIBRA morao imati bolji mehanizam za bocni panel, a ne ko kinesko od 10 evra.
"Obicnim" korisnicima koji sastave (ili kupe) konfiguraciju i vise neotvaraju kuciste ovo je po meni zaista odlicno reseno kuciste, dok oni ostali koji stalno nesto cackaju (ovde verovatno vecina) ce se stalno nervirati zbog kvaliteta izrade...