Šta je novo?

Chieftec ili LCP

• Začetnik teme Začetnik teme gvlada
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gvlada

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2006
Poena
605
Dvoumim se izmedju napajanja Chieftec GPS 550w i LC Power Titan 6560 560w. Oba su oko 75eur, ali koje je kulturnije? Na netu sam cak nasao da LCP pravi niko drugi do Shenzen Chi Yuan, pogledajte slicnost LCP i Evergreena
link Evergreen: http://terasan.info/dengen/no080/index.html
link LCP Titan: http://translate.google.com/transla...search?q=lc+power+titan+review&hl=en&lr=&sa=G
A za Chieftec GPS 550w tvrde da je u stvari Delta i to vrlo kvalitetna napajanja (kako se tvrdi po netu).
link Chieftec 1: http://www.chieftec.com/products/psu/atx_psu.htm
link Chieftec 2: http://www.chieftec.de/?page=products_big&id=264&k_id=4&language=uk
Interesuje me sta mi mozete reci, moj cenovni rang je tu negde oko 75-80eur, ima li boljeg resenja ili sta da izaberem izmedju ova dva. Hvala unapred.
ps: Isto pitanje sma postavio u temi o napajanjima.

Mislim da je to vise stvar licnog opredelenja. Da biram izmedju LC i Chiefa ja licno bih UVEK pre uzeo Chiefa najvise zbog dobrog kvaliteta i tradicije.

Bile su neke priche da za te pare ima OCZ u HGsporu. Osim toga imash MBsoftu za chak manje pare thermaltake.......Ne znam..nisam pametan 🙂

Nisu to price, vec je ocz iz hg-spota bestbuy. Ustvari pitaj Miska on ce ti reci 😉

Je bi uzeo u razmatranje i enermax liberity (oko 80e) od 400w koji je em modularni em tera brdo hardvera bez problema!!!

Pa sa obzirom da planiram upgrade celog sistema i naravno neku g80 karticu zelim sto jace napajanje preko 500 pa i 600w ali nazalost nemam sada kintu i za to, glupo zvuci ali mislim da za ne sli ovo moze.

Da si citao malo temu o napajanjima dosta stvari bi ti bilo jasnije. Inace recu ti za ener koji sam ti napisao da je bio test o istom i da je bez problema terao top karte u sli-u, diskove u raidu i neznam sta sve od optike!

Da prijatelju, ali ja sam iz Nisa, ovde mogu naci samo neki CM do 400w i slabija napajanja, pojavio se sada LCP pa nisam siguran a standardno moze se nabaviti Chieftec. Ima naravno modela od 130-140eur u Pakomu recimo ali trenutno ne mogu, g80 karticu planiram tokom naredne godine a ne sada u momentu pa skrtarim za napajanje. Videces da mi je jedini izbor izmedju C GPS 550 i LCP Titan. Koji?
ps: ako narucujem iz BG preko postneta ne mogu da probam napajanje a ako ne radi onda moram da saljem pa dok se vrati prodje par dana a ja nemam nijedno rezervno u ormanu ili ako "ode" onda dok dobijem novo nema nedelju dana download sa neta.

Poslednja izmena:
Misljenje da li ipak da narucujem OCZ iz BG (PowerStream 520w green fan) ili Chieftec GPS 550w u Nisu?
Buni me to sto OCZ ima 1 granu od 12V 33A a Chieftec 3 grane od 12V sa po 18A svuda na netu kao bolje je sto vise grana ali sta je stvarno bolja varijanta?

nemojte ljudi pricati kako je za sli konfiguracije + oc dovoljno 400w, pa makar i enermax...
to mi zvuci ko one price ko sta tera na 250w kinezima...

znaci: nije poenta da li ce nesto da izgura... ali ako se napajanje greje i daje nestabilne napone, onda to nije to i svakako nije zdravo za 24x7..
i da je dosta 400w za top sli konfiguracije, pa ne bi ljudi pravili 600w ili 1kw...

ja bih licno uzeo chiefa od ovih nabrojanih... mislim da ovih gps nije puno crkavalo (tj ne znam ni za jednog), a cena je ok...

Poslednja izmena:
Nisu to price, vec je ocz iz hg-spota bestbuy. Ustvari pitaj Miska on ce ti reci 😉

Je bi uzeo u razmatranje i enermax liberity (oko 80e) od 400w koji je em modularni em tera brdo hardvera bez problema!!!

Tacno tako, ja sam slucajno ostavio OCZ-a bez fanova (zaboravio sam da ih prikljucim jer su mi prikljuci izvan napajanja) i pokenu S&M fpu load test, i vidim nesto mi se ugrejalo napajanje :d, da ne kazem bilo je usijano ali bukvalno nisam mogao da drzim prs na limu duze od sec, i nije stucnulo, stvarno svaka cast OCZ-u, kad pokrenem isti test merim 12v granu i ona je ista bilo da je masina u load-u ili u idle-u, 12V je zakucan na 12.3 (tako sam ga podesio preko pot-a), npr. LC-u malo padne 12v u zavisnosti idle-load, znaci sve u svemu napajanje je bruka. Isto vazi i za Enermax-a.

Medjutim svako napajanje danas koje kosta vise od 50 evra i ima vise od 450W nemoz da ne tera 99% masina, LC npr. tera raid, sli i oc dualcore kako oces.

Presao sam Nis uzduz i popreko, a napajanje mi trebalo najkasnije danas. Jedina varijanta u Nisu za nekih 75-80eur je Chieftec GPS 550w, nadam se da nisam pogresio. Ovako je jedva cujan, cak od 2x12cm ventilatora koje imam napajanje se skoro i ne cuje, a i iskreno hladan je na dodir sto nije bio slucaj sa prethodnim Chieftecom hpc 360w.

Nazad
Vrh Dno