Šta je novo?

Chieftec GPS modeli

zola.mne

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2011
Poena
169
Ima li ko iskustva sa Chieftekovim GPS modelima? Nema mnogo info na netu pa ako ga neko ima nek napise kako se pokazalo. Koje kondezatore koristi, platforma...

Ja sam ih imao vise komada, odlicna napajanja.

Postoji stara GPS serija, urađena u standardno "računarsko sivoj" boji, oznaka GPS-xxxAA-101A i GPS-xxxAB-A, originalni proizvođač je Delta Electronics, primarne kondike su tipično Ltec, Samxon ili ređe Elite, na sekundaru su obično mešavina Elite, Teapo, Ltec, ponekad Lelon ili Su'Scon. Napajanja su solidnih performansi, i dugotrajna su ako se ne "najedu" prašine. Tipično im se "skuva" filter-kondenzator na stand-by grani (5VSB) zbog svoje blizine glavnom trafou i sekundarnim ispravljačima, koji su tipično na temperaturi od 50 do 70°C. Nova GPS serija, oznaka GPS-xxxS8, je proizvod firme CWT (Channel Well Technology), i po onome što sam "pokupio" po forumima od vlasnika i na druge načine informisanih ljudi, platforma je neznatno redukovana PUQ-B, i koristi Teapo i Samxon kondike. Performanse su sigurno bolje nego kod stare serije, ali nažalost Chief nastavlja svoju lošu tradiciju korišćenja premalo konektora i kratkih kablova. Prava šteta, budući da su električno i elektronički gledano superiorna napajanja u odnosu na najveći deo niže klase. Ako u skorije vreme budem ugrađivao neko od ovih novih, testiraću ga, i probaću da zavirim (bez kršenja garancije :p) unutra, pa ću umeti reći nešto više.

Da mislio sam na novu seriju A8. Chieftec GPS-xxxA8. Ima samo 2 PCI-E konektora sto je velika mana. Za kondezatore si u pravu i ja nedje naidjoh na tu informaciju. Opet i tu su ispod nivoa. Kad ga testiras javi odje utiske. Hvala vam.

Koliki je životni vek ovih napajanja? Posedujem modularno gps 650W već 4 godine i uskoro će sklapati nov računar pa ne znam da li da menjam i napajanje? Računar radi 18h dnevno, ne pod punim opterećenjem.

Imaš modularno CFT, ne GPS :)
Zavisi od uslova rada. I ova serija ima nezgodno pozicioniran 5VSB kondenzator, pa ako je napajanje puno prašine i/ili "kupi" vreo vazduh sa procesora i njime pokušava da se hladi, polako je već vreme da se umori od rada. Sestra ima CFT-600-14CS, i na njemu sam menjao 5VSB kondenzator pre otprilike 3 meseca. Kupila ga je negde u oktobru 2007. Inače u njemu su filter kondenzatori Samxon GL i GF serije, sa pogdekojim Teapo...

U pravu si CFT. Prašinu redovno izduvavam.

GPS najbolje serije Chieftec-a, ponosni sam vlasnik modela GPS-650AB, sluzi me vec 3 god. bez problema:type::D

Ja imam Chieftec gps 500ab a i odlicno me sluzi vec vise od godinu dana i nemam ni jednu zamerku za njega.

Delta Chieftec GPS = pozitivna ocena, bez ikakvih problema sa par napajanja ove serije u periodu od nekoliko godina

Hm. JunFu, Teapo i NCC, na GPA platformi. Izgleda da su testiranjem došli do toga da moraju da se okanu SamXona na nekritičnim mestima, da bi upao NCC na kritične pozicije...

GPA platforma je zamišljena da ide do ~350W, ali eto, izgleda da se dâ rastegnuti i do 500... Zanima me samo kakvi su modeli od 600 i 700W, pošto je ovo već previše za GPA i morali bi biti PUQ...

Kakve su nove informacije o ovim modelima, gotovo godinu dana nakon poslednjeg posta?
Konkretno me interesuju modeli GPS-600A8 i GPS-500A8.
Trajnost? Stabilnost? Buka (važna stavka)? Neka subjektivna iskustva i zapažanja?

Vrh Dno