Šta je novo?

Chieftec GPS-500A8 i buka

Aurum

Cenjen
Učlanjen(a)
26.02.2015
Poena
160
Pozdrav narode, pre 2 dana sam uzeo ovo napajanje, i grafičku R7750 i kada sam prvi put uključio računar sa ovim komponentama ono što sam čuo bilo je strašno. Grafička bez drivera je radila tako bučno da to nije bilo normalno, sada radi tiše ali i dalje se jako čuje a napajanje je u idle koliko toliko nečujno ali kad pokrenem jedinu igricu koju igram i koja nije nešto preterano zahtevna(Dota2) ono se pretvori u čudovište. Znači u idle, kad mi je GPU na 35% to je već jako bučno, ali kada igram igricu i gpu bude oko 50-55 napajanje ga nadjačava, toliko je glasno, kad vratim GPU na 25% i dalje je isti zvuk. A i dosta se zagreva a koliko sam čitao po internetu ljudi su ga hvalili da je tiho i hladno, ja ne znam ali moje nije baš tako...
Zanima me da li još neko ima ovo napajanje i kakvi su vaši utisci o buci pošto sa mojim prošlim komponentama (gt520 i Blueberry PSB 450) nije bilo neke velike razlike u buci između idle i igranja a ovde je razlika strašna.

Poslednja izmena:
Imam Chieftec GPS-600A8, naspram Spire 500W je hladno i necujno. A pre ovog R9 270x sam imao msi hd 7750, bila je vrlo mali potrosac, tiha i relativno hladna, nikad nije isla preko 70 stepeni sa upaljenim monitorom i tv-om (1080p), a u LoLu do nekih ~56-7 stepeni, u nekom matorom nikako provetrenom kucistu.. tako da mi je nesto cudno tu oko te grafike i tog urlanja ventova.

Što se grafičke tiče i kad držim cooler na 25% ne prelazi 55°C u doti što je odlično, ali ako stavim da sam podešava RPM i ako pređe 33,32 već počinje da se malo jače čuje ali verujem da se to može lako popraviti ako je odnesem u neki servis. Mene zanima napajanje, za moj ukus je jako bučno kad igram dotu2, ne ide mi u glavu da chieftec može biti glasniji od nekog kineza...Proveravao sam da nije možda CPU cooler, imam stock intel ali pri igranju je 2600RPM a ovako je oko 2200RPM tako da mislim da mi ne bi on toliku buku stvarao(na starom napajanju nije)

Sad glupo mi je da ga ja odnesem na reklamaciju a ono bi trebalo da se čuje tako mada mislim da je previše bučno ili je moje shvatanje tihog potpuno drugačije od shvatanj svih ostalih

Poslednja izmena:
91%2BrG4eRdhL._SY355_.jpg

salu na stranu,reklamiraj to. :)

Ja se sećam kad sam uzeo ovog Chieftec-a (S8 verzija) da je imao faličan vent u startu, zujao, bio bučan.. Odmah sam stavio drugi i rešio problem da se ne bih cimao sa reklamacijom, što tebi sigurno ne bih preporučio. :)

U svakom slučaju možeš da zameniš za drugo.

Ja imam to chieftec napajanje. Nije nešto ekstra tiho ali nije ni bucno. Gpu vent je znacajno bucniji od napajanja i kada je idle...

Otkrio sam da ovde izgleda nije problem u napajanju, CPU hladnjak me zeza. Otvoriću temu u drugom pdf pošto je problem specifičnije prirode.

Nazad
Vrh Dno