Šta je novo?

Chieftec DX-01 MOD

hoce li tanak sloj farbe da narusi performanse hladjenja,ja bih ofarbao box cooler 775 ,naravno samo odozgo i tek da pocrni ne bih ga prelazio u par slojeva . A i to ljuscenje farbe usled zagrevanja me brine,mada meni sam blok ne prelazi vise od 40tak stepeni,50max

Koliko sam se ja raspitao,digne za par stepeni,nista spektakularno...

Bumper spray, ne ljušti se, probao sam :d
Illidan mi reče da može i Rallye mat crni, ali me mrzelo da idem do grada da ga pazarim pa sam poslušao savet jednog drugog benchmarkovca, TheBear-a. Hvala mu na dobrom savetu.

a da podelis taj savet sa ostalima :smoke:

Pa savet je bumper spray...

Savet je bio: Koristi Bumper sprej za farbanje :d

Edit: Ostojica je bio brži :)

Super si ga ofarbao dripac bas je masivan crnac :D, uskoro stize i moj crnac pokazacu ga sutra vece, trebao bi da stigne sa res pecenja :D

*** druže, hvatam priliku kad klinja spava ;)

Stigao mi je megacrnac o jeax :D + pomocnika 2 x S FLEX SFF21E.

Cekaj,cekaj... Nosio si megahalems na powdercoat?

Nije valjda?!

Nisam jer ne moze da se zastiti doja stranica jer pri 300 stepeni ce da izgori zastita,mada sigurno ima neka fora da se prikrije dno da se ne zatamni ali me nije interesovalo inace nije losa ideja, inace nije megahalem nego mega shadow koji je vec zatamljen tacnije polucrnac :D. Odusevilo me koliko mu je postolje perfektno,to jest baza cakli se :)

Koliko košta taj bumper sprej?

Ja mislim oko 400-500din da sam platio zadnji put ili 480din tako nesto. Nemozes da pogresis crn mat bumper sprej nacrtana kola na njemu, farba se plastika za kola sa njim ali zna lepo da se nanese i na metalne povrsine. Uglavnom super je:)

Izvinjavam se Ostoji za off, ali moram još nešto da pitam. :)

Koliko treba vremena bumper spreju da se osuši? Treba da ofarbam onaj lim (backplate) za matičnu a nemam puno vremena da čekam da se osuši pa da znam koliko odprilike treba.

Jako brzo se susi,za sat vremena je meni bilo skroz suvo mada ako je hica dosta mu i pola sata ;)

To je naravno ako ga ne preteras sa nanosenjem...

Izvinjavam se Ostoji za off, ali moram još nešto da pitam. :)

Koliko treba vremena bumper spreju da se osuši? Treba da ofarbam onaj lim (backplate) za matičnu a nemam puno vremena da čekam da se osuši pa da znam koliko odprilike treba.

Sto je temperatura veca brze ce da ti se osusi. Ako ti treba brzina uzmi neku lapu sto bije jako usmeri ka delu gde prskas da greje povrsinu i prskaj malte ne odma ce da se susi ako je jaka sijalica gledao sam neke likove na youtube da tako prskaju kod kuce da bi im se bas brzo osusilo.:smash:

Pa verovatno će trebati dva-tri sloja da sve lepo pokrijem. Sat vremena mi nije puno da sačekam, a možda ga i stavim na radijator da se brže osuši. :D
Nego, jel sme da se bumper-om ofarba i sata kabl? :eyebrows:

Nisam probao probaj pa javi utiske, ja sam moj uvijao u crni krpeni izolir i mogu ti reci da su ispali extra. Ako farbas sata kabli zakaci ga stiplajkom da visi negde da imas prilaz sa svake strane, cito mala preporuka :p

Nisam jer ne moze da se zastiti doja stranica jer pri 300 stepeni ce da izgori zastita,mada sigurno ima neka fora da se prikrije dno da se ne zatamni ali me nije interesovalo inace nije losa ideja, inace nije megahalem nego mega shadow koji je vec zatamljen tacnije polucrnac :D. Odusevilo me koliko mu je postolje perfektno,to jest baza cakli se :)

powder coating na 300 stepeni?:trust:

Ja mislim oko 400-500din da sam platio zadnji put ili 480din tako nesto. Nemozes da pogresis crn mat bumper sprej nacrtana kola na njemu, farba se plastika za kola sa njim ali zna lepo da se nanese i na metalne povrsine. Uglavnom super je:)

pa ne vredi kupiti sprey ako powdercoating kosta 1000din:p

Meni nije jasno zasto se ljudi zamajavaju sa sprejevima.:)

Btw, čisto informativno, bumper sprej košta 430 dinara u farbari u Batutovoj ulici... (onaj sa crvenim automobilom)

Meni nije jasno zasto se ljudi zamajavaju sa sprejevima.:)

pa npr ako neko nije iz bg ili ns:

-ako je kuciste tezak nekih 5-6kg, dok upakujes to ce biti 10kg izracunaj koliko kosta transport
-powdre coating +1000din

i na kraju opet moras da platis transport, sve ukupno kosta ~2000din ako ne i vise...pitanje je samo koliko ce trajati home made farbanja a koliko powdercoating...

~400dinza vs ~2000dinza...

400din(jedna konzerva) ti nikako nije dosta za celo kuciste,a powdercoat je mnogo dugotrajniji,a i powdercoat ima u svakom malo vecem gradu,ne mora se bas u bg slati... Ali zato je sprej dobar za neke stvari koje ne mozes powdercoat-ovati tako da dobro je i jedno drugo iskombinovati ;)

400din(jedna konzerva) ti nikako nije dosta za celo kuciste,a powdercoat je mnogo dugotrajniji,a i powdercoat ima u svakom malo vecem gradu,ne mora se bas u bg slati... Ali zato je sprej dobar za neke stvari koje ne mozes powdercoat-ovati tako da dobro je i jedno drugo iskombinovati ;)

mozda glupo pitanje, dali bi mogao da ofarbam USB stick sa powdercoat-om? :trust:

Ne verujem... Mozda ima neko pametniji da ti odgovori ali ja mislim da ne moze :wave:

ko ima para njemu nije problem ni da plati da se komp hromira. Ja sam uzeo 2 farbe u spreju crnu i narandzastu za ovo sto cu da modujem ,obe su izasle po 250din,al ako mi ne budu dale zadovoljavajuci sjaj moracu da uzmem i prozirni lak u spreju. Sve u svemu 3 spreja za oko 800din + ubitacno smirglanje sa 2 granulacije. Malo sam se razocarao kada sam osmirglao kinesko jeftino ofarbano kuciste i otkrio da se ispod te farbe krije nevidjeno sjajan lim koji izgleda kao hrom,prosto mi je sada zao da ga prefarbavam i pokrivam vec bih isao samo prozirnim lakom,al sta cu ,farbe su uzete i moram se drzati koncepcije

Meni se vise svidja ova solucija spreja, i zbog cene i zbog toga sto ja ucestvujem u celom procesu ,a ne idem od majstora do majstora radeci na njemu,al pozdravljam stvarno kako to ljudi odrade,izgleda extra

@fox 87
Ja takođe sve radim sam, ali će kućište obavezno na powdercoat... prvenstveno iz finansijskih razloga. Ne želim da se maltretiram sa farbanjem, pa posle da počne da se guli, a sigurno hoće, i onda na kraju opet da ga nosim na powder.

Btw, ne znam šta radiš, ali, kao što Ostoja reče, ako je u pitanju celo kućište malo će ti to biti spreja.

@ostoja88
Jesi primetio kako smo ti "sahranili" temu o Chieftecu?:S::)

Primetio sam :d Neka,slike su tu na prvim stranama za onog ko je hteo da vidi,a drago mi je da se deli dosta saveta bas u mojoj temi :)

mozda glupo pitanje, dali bi mogao da ofarbam USB stick sa powdercoat-om?
ne moze, istopice se elektronika u stiku, jedino ako je kuciste metalno pa ga rastavis i posle sastavis (ako je moguce)

hromiranje je skupo...

295Chrome8.jpg

P1020798.jpg

P1020802.jpg

P1020803.jpg

a ovo je sick... black copper-plated

p1014083kqct.jpg

p10144484uqsm.jpg

...the copper plate is inked Chemical. Galvanising is generally carried out in firms of professionals and is not for the hobby room. Therefore, no recipes here!

In the procedure has an old Galvanize worked with me weeks and I want to say anything yet.

e da, moze i belo :p

p101175178rt.jpg

sw1zywl.jpg

sw2vzdt.jpg

sw31mc6.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno