Šta je novo?

Chieftec Dragon DA-01B-D modding

žubrak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
169
Posedujem ovaj full tower - super case ali cable management je ispod 0.:crash: Tako da sam resio da cu napraviti mali mod.:D

Planiram da:

-prednje ventilatore (3x80mm) zamenim za vece (2x120mm) da obezbedim veci protok vazduha

-zamenim redosled zadnje stranice, tj da napajanje bude gore a dole umesto ventilatora od 90mm bude jedan od 120mm

-napraviti mesto za kablove, izbusiti rupe na mn tray
-izbaciti konstrukciju za hdd i napraviti nesto poput ovo:

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=14743

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=14744

http://www.hardwaresecrets.com/imageview.php?image=14746

-ofarbati unutra kuciste na crno i napraviti jedan painting `Lanparty` sa fluorescentom bojom jer imam DFI DK plocu pa da izgleda smekerski :smoke:

-napravim zvucnu izolaciju
-ispod prednje maske da napravim neki filter protiv prasine.

Najveci izazov je napraviti mesto za diskove, zatim sakriti kablove iz napajanja jer ovako je kuciste pravi haos.

Svaka ideja dobro dosao.
Planiram poceti modding ovih dana, pa cu postovati slike uskoro...

Poslednja izmena:
Ako je to kuciste koje mislim da jeste, onda ce stvarno biti veliki izazov napraviti nosace za hdd-ove. Mozda da nadjes neko kuciste koje je malo sje***o, pa da iseces nosace hardova i da ih posle ucvstis malo limom i pop nitnama, pa na sraf i maticu vezes za kuciste> ja to imam u svojoj glavi ali ne znam kako bi ti opisao, ili da iskoristis te iz kucista.

Za pocetak okaci neke slike da vidimo kako sada izgleda.Trenutacno "stanje" ce da radja neke ideje.

Trenutno stanje je stock. Znachi jos nista nisam dirao na kuciste. u ovo nevreme necu ni poceti :p
Za sada saljem grafiku - kuciste/verovatno/ cu ofarbati na crno, pa ispod napajanje hteo bi sa fluorescentnom bojom nesto poput ovo:

ovo sam juce napravio u PS, (nije nista posebno) ovo cu odstampati na papiru, pa verovatno cu ofarbati sa sprejom. Mozda `LAN` dobice zutu boju a `Party` ce biti orange...videcu kakve boje mogu da nadjem...
Sada su mi potrebne neke stare krs kulere od 12cm, 3 komada, jer kada izbusimo prednju stranicu i ako direktno postavim kulere od 12cm sa mrezicama dzabe cu imati i noctua kulere..(air tunnel noise) Zato sam mislio da od krsevine izbacicu propelere i motora, namontiram na kuciste pa na ove plastike cu da montiram noctua kulere.

Poslednja izmena:
Evo malo update.
Ovih meseca sam caskao strane forume da bi video kako su ljudi modovali ovaj kuciste. Mnogo radove, d ane kazem izuzetne sam video. Nazalost, ja nemam para ni za vdeno ni za bilo sta sto bi nazvao dzidza-bidza.

Moj cilj je bio da iskoristeim onaj srednji deo tj gornji sto je -za mene-bezveze, jer sta vredi ventilator iza napajanje. Drugo, ventilatori od 80mm, iako imam fan kontroler, daju mali protok vazduha uz relativno visoko nivo buke. Na zadnju stranu kucista je ok da us ventilatori od 80mm, jer odlicno rade svoj posao, ali za intake na prednju stranu moracu d aubacim 2 120mm ventilatora.

To do:
1)drzac za napajanje pomeriti oko 10-15cm
2)zameniti polozaj napajanja i ventilatora od 90mm
3)umesto jednog ventilatora ispod najanja od 90mm izbusiti meseto za 2x80mmfan. za ovo sam odlucio zbog estetike.
4)Moram da sredim prednji panel, da umesto 3 venta od 80mm da ubacim 2x120mm fans. Zbog ovoga moracu da zamenim skoro kompletnu prednju stranicu. Neka :p
5)Moram d aizmisljam toplu vodu, tj neki nosac za hdd.
6)Izbusiti rupe na motherboard tray zob cable management-a.
7)na prednju masku moram da izbusim emsto za usb bracket, jer nedostatak ovog kucista je da nema USB panel na prednju stranu. Ovim putem zelim da zahvaljujem clanu Dukenukem-u, poklonio mi jedan usb bracket.
8)farbanje-unutrasnjost bice crno. Voleo bi tzv.powder-coating, mada neznam kako i odakle da nabavim boju i taj prasak :D imam poznanika u somboru, oni farbaju auto-moto itd..videcu jos.

Danas sam zavrsi 3.stavku. Slike nisu nesto, jer su slikane sa telefonom, al eto.

Uploaded with ImageShack.us

[IMG=http://img526.imageshack.us/img526/3141/vent1o.jpg][/IMG]

ovu zadnju sliku sam hteo ovako jer inace nije lepo, bode mi oci inace :D
napajanje ce biti podignutooko 1cm, plasim se da ce ovi ventovi od 80mm iznad napajanje napraviti vakum-efekt, sto znachi da napajanje nece iamti dovoljno hladnog vazduha. +, iako jos podizemo napajanje, na gornji deo kasnije jos `ladno mogu ubaciti radijatore za vodeni.

Poslednja izmena:
Vrh Dno