Šta je novo?

Chieftec BX/CX/DX i 12cm ventilator

glisoni

Zapažen
Učlanjen(a)
01.01.1970
Poena
20
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Razmišljam da kupim chieftec kućište, sad da li B/C/D, midi ili big, nisam još odlučio, ali u svakom slučaju hoću da u njega ubacim 12 cm ventilatore, po jedan napred i jedan nazad. E sad, da li bi neko ko već ima čifa, bio ljubazan da uzme lenjir u ruke i izmeri da li ima dovoljno mesta da se komotno ubaci 12-ca na uobičajena mesta nazad i napred (za napred se ne brinem, ali nazad može biti gusto)?

Neka od kung-fu kućišta su toliko uzana, da nazad ima jedva 9 cm širine.
Uzeo bih je i kineza, ali ovako dobijen em dobar PSU, em cool crno kućište, em mnogo komotnije kućište. Valjda vredi tih 90-tak jevreja.

Ajmo, ljudi, pa nije valjda tolika muka uzeti lenjir i izmeriti koliko je širok zadnji panel sa rupama za ventilatore. Ajmo, ajde, samo napred, izmerite mi to!! 😀

Poslednja izmena:
U BX-a idu samo 80mm, fanovi. Osim za bochnu stranicu koji je 92mm, ovaj duva na grafichku. Znam sigurno jer su mi sva ova mesta popunjena.

P.S. Pre nego shto kazete da mi je ko da zivim na aerodromu, svi rade na 5V.

CX ima drugačije postavljene boxeve za hard diskove. Njih sada hlade dva 92*92mm ventilatora.
Ni u jednom midi chieftec kućištu nema mesta za 120mm ventilatore.

nickname je napisao(la):
U BX-a idu samo 80mm, fanovi. Osim za bochnu stranicu koji je 92mm, ovaj duva na grafichku. Znam sigurno jer su mi sva ova mesta popunjena.
Najzad da neko odgovori. Ali,
Znam kako izgledaju perforirana mesta, ali ja hoću to da modujem, daklem, da isečem novu rupu od 12 cm. Dakle, da li tamo ima mesta, od desne ivice kućišta do početka dela za konektore na ploči, da se iseče rupa od 12 cm? Kućište 205 mm široko, a deo sa konektorima je obično oko 60mm, dakle ostaje oko 14cm, što je sasvim dovoljno za ovo što ja hoću. Vidi sliku.

P.S. Pre nego shto kazete da mi je ko da zivim na aerodromu, svi rade na 5V.
Što, bre, pa meni usis radi 2x80 mm@7V, a izduv 1x80@12V i napajanje 80@12V, a TT9@3000, pa je buka sasvim u normali, tj. ne smeta (preterano), ne čuje se u drugim prostorijama. Komp je ispod stola, a svi grilovi su isečeni.

Prilozi

• matrix_chase.webp
    matrix_chase.webp
    6.2 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Ja licno mislim da to NE radis... ako si u bg imas onog anteca za otprilike isto para sa 12cm ventilatorima (bar ga ima u cenovniku pakoma...)
napred bi morao ukloniti svu plastiku, seci lim od 1mm (ja sam sekao kuciste koje je malo tanje od chiefa i zaista mi nije prijalo, ovo necu ni da pomislim kako bi izgledalo...) i generalno masakrirati kuciste, plusm mislim da bi ti napred smetala kutija za hardove, tj od nje ne bi mogao ventilator da stavis... u slucaju cx-a nikako...
nazad cenim da staje, posto ima jedno 13-tak cm mesta (merio sam spolja, iznutra bih morao nosace za ventilator da vadim...), ali znaci knap...

a imas i varijantu gde nista ne treba da se sece (vec postoje mesta za 2x120mm - 1 napred i 1 nazad):
Antec Solution Series SLK3700AMB 350W Smart..........cena: 75,24 eur

· Antec Metallic Bronze color
· 350W SmartPower ATX12V power supply
- for AMD™ & Intel® systems
- SmartPower runs cooler and quieter
· Drive Rails for 5.25” drives
· 2 Front USB ports with shielded cables
· Removable Side Panels
· Removable Drive Cages for 3.5” drives
· 11 Drive Bays:
- External: 4x 5.25", 2x 3.5"
- Internal: 5x 3.5" with rubber grommets
· Cooling capacity: up to 2 120mm fans
- 1 rear (standard) 25mm thick
- 1 front (optional) 25mm thick

slk3700amb.jpg

Upravo na to sam i ja mislio... a jel ga i ima ili je samo u cenovniku? jako mi se svidja po onome sto sam video na netu i mislim da je definitivno bolja kupovina od chiefova...

Hvala svima. btw, Anteca u cenovniku sam našao samo na pcberzi, kod SkyNeta, 75 EUR. Postoji još jedna interesantna alternativa, a to je "kung-fu" kućište Aurora, koje je izgleda kopija ovog SLK 3700. To je ono kućište sa plastikom i plavim led-om napred, ima ga dosta ovih dana. Ima nazad 120mm otvor, a napred 2x80, mada to nije nikakav problem 😉 . Cena mu je nekih 20-tak EUR. E sad, da li Antec-ov PSU i kvalitet izrade vrede tih extra 50-tak EUR-a...

Naravno |)
to aurora je simpaticno, ali kvalitetno napajanje je kvalitetno napajanje... a to frontier i nije neko da se ubijes od srece...

Hvala svima na odgovorima, čini mi se da će Antec biti pobednik ovog izbora 🙂

🙂
ja bih sigurno uzeo tog "malog" Anteca.
ne volim da secem debeo lim 🙂

NightVision je napisao(la):
🙂
ja bih sigurno uzeo tog "malog" Anteca.
ne volim da secem debeo lim 🙂
😀 Hehe, što se toga tiče, sečenja vrlo lako može da bude, i to lima na otvorima za 120mm fanove. SLK3700AMB ima 40% smanjen protok na tim mestima, a o zujanju koje vazduh pravi, da ne pričam. Nije meni problem da sečem, imam i alat i radionicu, nego mi se na Antecu sviđaju oni "gromet"-i za amortizaciju hdd-a i vratanca od napred. A i mnogo ga hvale napolju, posebno na www.silentpcreview.com.

Meni kuciste strava izgleda, steta sto nema kako u ns da se nadje, a i bilo bi mi zao mojih lepih 8ca...
srecno sa secenjem |]

po vasem misljenju ako ne uzmemo u obzir tih 12cm da li ovo antec bolja kupovina od chieftec-a posto su slicne cene ... mada svidja mi se ovaj antec ali u crnoj boji steta sto ga kod nas nema

znam da je malo offtopic ali da li je za ovo sve dovoljno 300w ili treba da uzmem bar 350w

CPU AMD 64 3000+ BOX
MSI K8N Neo nForce3 250Gb
Mem.modul DDR 512/400 King
Mem.modul DDR 512/400 King
HDD-SA 80GB Maxtor Diamond+9
HDD-SA 80GB Maxtor Diamond+9
SVGA 128M ATI R9600SE Asus TD
LEADTEK TV TUNER
DVD RW

zavisi kojih 300w, nije isto antec300w i JNC300w

pa antec ima odlicna napajanja. trebalo bi da je dovoljno 🙂

Antec napajanja su odlicna i to ti je A klasa svakako. Tih 300w je kao kineskih pola kilovata...

... ili ceo kilovat 😀
imam jednog kineza ovde - kad prikacim jedan 80mm fan bude "dumping of physical memory...":d

Marti Misterija je napisao(la):
Antec napajanja su odlicna i to ti je A klasa svakako. Tih 300w je kao kineskih pola kilovata...

mislio sam naravno na antecovih ili chieftecovih 300w

chief 300w je krs neponovljivi... obici u sirokom luku... antec 300w se nadam da je ipak bolji...

danijel00 je napisao(la):
chief 300w je krs neponovljivi... obici u sirokom luku... antec 300w se nadam da je ipak bolji...

imam taj chief 300w vec neko vreme i nista mu ne fali

Nazad
Vrh Dno