Šta je novo?

Chieftec APS-550S 550W

Ce Gevara

Cenjen
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poena
154
Da li ovo napajanje ima priključak za grafičku karticu?
Kako se ponaša u praksi?

Da li ga imas ili nameravas da ga kupis ? Ima dva 6-pinska prikljucka za grafu.

Mislio sam na to kako se pokazala njegova zaštita kod nestabilnog napona.Trenutno imam Gigabyte-ovo napajanje na 450, ali moram da ga dam.Kako se pokazalo napajanje po pitanju slabljenja napona posle isteka garancije tj. posle par godina?

Ja kada sam pitao forumasa u vezi APS serije od 500W rekli su da ga izbegavam :D Zalosno je, da meni u servisu hteli da nagovaraju da APS je boli od SXS ocz...
Dali si vec kupio?Ako ne, uzmi nesto drugo, uzmi npr OCZ, ako zbog nista drugo, zbog hotswap garancije.

Pa taj chief je bolji od tog gigabyte koji si dao,tako da ne brini nista.

Pa samo proveri kakva je od APS od 550W..jer od 500 nije preporuceno...

U vreme dok sam se bavio računarima nije bilo firme OCZ, ali je zato chiftek vladao.
Čija je to firma i koji to model preporučuješ slične jačine kao chiftek. Šta je to hotswap garancija?

Imam APS550w tek 3 meseca ali mogu reci da su utisci odlicni.
Tiho je, ima sve zive prikljucke, jedino sto nije modularno ali to mi nije ni bio prioritet kod kupovine.
Uvoznik daje 3 godine garancije preko s/n bez ikakvih racuna garantnih papira i ostalih gluposti.
Uglavnom da sam na tvom mestu i biram izmedju OCZ ili Chifa uzeo bi ono sto ima bolju cenu...

OCZ i CH imaju istu cenu, zavisi od njegovog budzeta...

Chieftec cft serije je dosta kvalitetniji od OCZ sxs serije, na koju verovatno mislite. APS serija je ranije bila na losem glasu, sad stvari stoje nesto bolje, koliko sam primetio, mada nisam pratio

Da li je primetna razlika između cft i aps serije ? Koliko vidim razlika u ceni nije velika. U čemu je u prednost cft-a ?

Otprilike kako stoje stvari u ponedeljak kupujem Chieftec CFT 550W. Uspeo sam da ga nađem po 5800 dinara.

To je nemodularna verzija, dodas 800 din i uzmes 600w cft, cs varijantu ;)

Nema na cemu :D

A šta mu to znači cs varijanta ?Upoređivao, ali džabe slep kod očiju.
Još jednom hvala na savetu.

Ma bitno u toj prici je da dobijes modularnost i 50w jace za smesne pare, ne zamaraj se oko nijansi ;)

Kakve to veze ima, prvo, sigurno ce kad tad uzeti nesto novo, jace. Drugo, to se moze reci i za aps 550w, a kad je vec resio nesto iz tog cenovnog ranga, cft je daleko bolja varijanta

Kakve to veze ima, prvo, sigurno ce kad tad uzeti nesto novo, jace. Drugo, to se moze reci i za aps 550w, a kad je vec resio nesto iz tog cenovnog ranga, cft je daleko bolja varijanta

Pa 500W dovoljno je i ako ce uzeti neki quadcore, 4giga ram, 4890 jos koju optiku i hdd...
500W i dan danas sasvim dovoljno a ako ce uzeti bolju konfiguraciju, sta cemu i taj cft...:wave:

Dovoljno jeste, dovoljno je i 400-450w brendiranog, ali uvek treba imati bar 20% "zaliha". Uostalom, samo nije bas pametno po meni uzeti to chief od 550w ili ocz koji si ti preporucio, kad za 10e vise moze da se uzme prava stvar ;)
Pozdrav

Ja imam to napajanje Chiftec APS 550s i radi mi extra već nekih godinu dana.
Nisam imao baš nikakvih problema , tera mi mašinu iz potpisa.
Stavljao sam na njega još jaču mašinu radi testa i radio je bez problema.
Tako da moja preporuka svakako ovo napajanje će odlično odraditi posao.

Plus još zaboravio sam da pomenem ima 14cm fan koji se praktično nečuje a hladi odlično.
Čak ni leti se napajanje ne zagraje nešto posebno.
A ima i Active PFC zaštitu koja radi posao extra što je jako bitno kod naše struje koja zna poprilično da varira.

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno