Šta je novo?

CHIEFTEC APS-500S 500W

žubrak

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.11.2008
Poena
169
Kao sto naslov kaze...dali neko ima gorespomenut` napajanje.
Dobio sam ga zamenu za OCZ SXS 500W.
Dali valja ili da trazim da mi vrate 6k?

Doplati i uzni CHIEFTEC 600-700w ili neko TT napajanje.

Meni se to napajanje jako svidja.
Sirtec, 80% efikasnost, prilicno tiho.
Kada sam uzimao za sebe lomio sam se izmedju njega i PC Power&Cooling 500w i na kraju uzeo ovo drugo samo zato sto smo ga imali u shopu.
Uvek bih pre uzeo njega nego StealthXStream

ne razumem zasto su mi dali kao zamenu. rekli su mi u telefonu, da OCZ vise ne postoji. Dali je to istina i dali imam pravo da trazim pare a ne napajanje, jer bi uzeo VX550W. ?
..ok, nisam jos preuzeo napajanje, rekaos am kao nemogu jos da preuzmem jer imam neke obaveze...ali postoji mala caka :D

naime napajanje je kupljeno u winwin kraljica marije u BG, a ja zivim blizu SO, sada su otvorili i ovde winwin radnju, pa kod njih sam otisao, predao napajanje a oni su poslali u BG...serviser ili sef ili glvni u SO rekao mi je ovo, citriram:

``... pošto ste kupili u drugoj radnji morate kod njih da

stornirate račun .``

Poslednja izmena:
Kada sam uzimao za sebe lomio sam se izmedju njega i PC Power&Cooling 500w i na kraju uzeo ovo drugo samo zato sto smo ga imali u shopu.

Jel ovo ozbiljno govoris ili se zezas. Mislim na poredjenje APS 500 i PCPC.

Kao sto naslov kaze...dali neko ima gorespomenut` napajanje.
Dobio sam ga zamenu za OCZ SXS 500W.
Dali valja ili da trazim da mi vrate 6k?

Izbegni Chieftec APS po svaku cenu.:wall: Doplati za Chieftec CFT kako znas i umes.

Mislim, ovaj izjava je epic fail.:p Da si znao pravu istinu ne bi bio u dilemi izmedju PC Power&Cooling i Chieftec APS, vec bih odmah otpisao taj Chieftec jer je za PC Power&Cooling OEM Seasonic koji je svetlosnim godinama bolji od Sirtec-a a takodje je bolji i od OEM-a FSP Group koji je u konkretnom OCZ-u i koji je isto bolji od Sirtec-a.

Da si ti proturio kroz ruke onoliko StealthXStream-a koliko sam ja, mozda bi i ti imao drugacije misljenje.
Nije sve u tome da pogledas ko je OEM i da na osnovu toga donosis zakljucke.
A znam dobro sta je u PC P&C, to je jedan od razloga zasto sam ga uzeo.
Takodje, ne poredim PC P&C i Chieftec (Chieftec je tada za mene imao nizu cenu, pa je bio zanimljiv kao dobra kupovina), samo tvrdim da je APS 500S sasvim solidno napajanje i da nije losije od Stealth-a, iz iskustva sa oba. Na osnovu cega ti donosis svoj sud?

Da si ti proturio kroz ruke onoliko StealthXStream-a koliko sam ja, mozda bi i ti imao drugacije misljenje.
Nije sve u tome da pogledas ko je OEM i da na osnovu toga donosis zakljucke.
A znam dobro sta je u PC P&C, to je jedan od razloga zasto sam ga uzeo.
Takodje, ne poredim PC P&C i Chieftec (Chieftec je tada za mene imao nizu cenu, pa je bio zanimljiv kao dobra kupovina), samo tvrdim da je APS 500S sasvim solidno napajanje i da nije losije od Stealth-a, iz iskustva sa oba. Na osnovu cega ti donosis svoj sud?

http://forums.techpowerup.com/showpost.php?p=1061322&postcount=20

A i potrazi po forumu kakve su probleme neki korisnici imali sa APS 750W i 850W.

Znaci, Joe Public sa 64 posta na techPowerupu je rekao tako i to je biblija?
Takodje, APS od 550 nije isto napajanje kao i APS od 750 ili 850, pa i iskustva sa njima uopste ne moraju da imaju ikakve veze.

Od otvaranja BH sam imao prilike da probam gomilu razlicitih napajanja na razlicitim platformama, a narocito OCZ StealthXStream (jeftino i popularno, pa ide kao alva)
Firma u kojoj sam prethodno radio 3 godine i bio sef proizvodnje je bila uvoznik Chieftec-a, pa znam iz iskustva (i to povelikog) kako se ponasa ceo portfolio.
To sto pise na www.ul.com je samo deo price. Tamo ne pise nista o pouzdanosti i o tome kako se to ponasa u praksi i na razlicitim platformama.
O review-ima da i ne govorim (cast izuzecima koji testiraju temeljno). Novinari dobiju jedan primerak, druze se sa njim 4 sata i to je to. Niti on zna kako ce se to napajanje ponasati posle mesec dana, niti ti kao citalac mozes da doneses takav zakljucak.
A ovde se cesto jave ljudi koji nisu probali nijednu komponentu, ali su citali review i kazu "to je sr*nje, uzmi _____" (dopisati po zelji)

Taj OCZ se nije bas proslavio (izgleda da nisu imali bas sjajnu kontrolu kvaliteta) i tvrdim da je taj Chieftec vise nego dostojna zamena, sto je i bilo pitanje koje je postavljeno.

...i tvrdim da je taj Chieftec vise nego dostojna zamena, sto je i bilo pitanje koje je postavljeno.

Ako tako kazes onda neka žubrak uzme taj APS ali ako se nesto desi s tim Chieftec-om podseticu ga da psuje tebe.:d Sa druge strane trenutno nas je vise u ovoj temi koji su se izjasnili da žubrak ne uzima APS tako da je na njemu konacna odluka.

Znaci, Joe Public sa 64 posta na techPowerupu je rekao tako i to je biblija?
Takodje, APS od 550 nije isto napajanje kao i APS od 750 ili 850, pa i iskustva sa njima uopste ne moraju da imaju ikakve veze.

Od otvaranja BH sam imao prilike da probam gomilu razlicitih napajanja na razlicitim platformama, a narocito OCZ StealthXStream (jeftino i popularno, pa ide kao alva)
Firma u kojoj sam prethodno radio 3 godine i bio sef proizvodnje je bila uvoznik Chieftec-a, pa znam iz iskustva (i to povelikog) kako se ponasa ceo portfolio.
To sto pise na www.ul.com je samo deo price. Tamo ne pise nista o pouzdanosti i o tome kako se to ponasa u praksi i na razlicitim platformama.
O review-ima da i ne govorim (cast izuzecima koji testiraju temeljno). Novinari dobiju jedan primerak, druze se sa njim 4 sata i to je to. Niti on zna kako ce se to napajanje ponasati posle mesec dana, niti ti kao citalac mozes da doneses takav zakljucak.
A ovde se cesto jave ljudi koji nisu probali nijednu komponentu, ali su citali review i kazu "to je sr*nje, uzmi _____" (dopisati po zelji)

Taj OCZ se nije bas proslavio (izgleda da nisu imali bas sjajnu kontrolu kvaliteta) i tvrdim da je taj Chieftec vise nego dostojna zamena, sto je i bilo pitanje koje je postavljeno.

2 godine napajanje je pistao, ponekad konf je samo odjednom ukljucio se, a kada je bio iskljucen konf, i npr na usb je bio jedan telefon, kada sam skidao telefon sa usb konf je ponovo ukljucio se i sl gluposti radio...

ponekad konf je samo odjednom ukljucio se, a kada je bio iskljucen konf, i npr na usb je bio jedan telefon, kada sam skidao telefon sa usb konf je ponovo ukljucio se i sl gluposti radio...

Jesi li probao sa drugim napajanjem i da li se ovo desava i sa njim, posto ovo zvuci kao neka zezancija sa wake up eventima u biosu, t.j pre bih to pripisao ploci nego napajanju.

Jesi li probao sa drugim napajanjem i da li se ovo desava i sa njim, posto ovo zvuci kao neka zezancija sa wake up eventima u biosu, t.j pre bih to pripisao ploci nego napajanju.

jesam. Toliko sam ama bas -izvinjavam se- pop*zdio, zamislite, ja nisam kuci seka me nazvala da nece da se upali konf ja mu kazem pogledaj dali su kablovi konektorima, kada one odjednom pocela vikati ``jao izvucila sam jedan usb kabl, ali evo sada je konf ukljucio..``:d:d

..ajd rekoh ja prica gluposti, onda kada sam stigao kuci proverio sam..i da ne poverujes..stavis fon na usb kabl, iskljucis konf, izvadis usb kabl iz telefona a racunar boot-uje :wall:

ili, jos bolje, iskljucio sam racunar sada nisam izvadio usb iz telefona, ajd probacu da ukljucim kada nece...:cigar:

Mislio sam da nisam dobro stavio one kablove sa kucista na maticnu, zeznu sam nesto ok...u medjuvremenu stigao je jedan chieftec od 350 i 400w, ovaj od 350w imao ventilatore od 80mm a ovaj od 400w 120mm. Tako da nisu bile identicne.

Zamneio sam napajanje - problemi su nestali, cak i onaj high pitching zvuk, a to sam mislio da je od graficke kartice. mada, imao sam radeon 9200,9500, 6800gt, 7950gt ali, *** ja sam mislio da je nestona plocu, zbog procesora...

svi su hvalili ovaj ocz ja sam totalno razocarao...NIKOME NE PREPORUCUJEM...

Ja sam bio ovde registrovan pod drugim nickom samo sam zaboravio lozniku, svejedno, na preporuku forumasa uzeo sam ovaj sxs 500w, pa kada se javio onaj zvuk, ja sam kontaktirao ocz, i pazi sada, neki sales manager mi je odgovorio, neki hans jorgen pretpostavljam da je iz svedske engleski kao ja u 3.razr. osnovne:laugh:, i kaze on meni da imam hotswap garanciju...da ga zamenim...a kazem ja probacu da zamenim ventilator, a on mi rekao da slobodno, zbog toga necu izgubiti garanciju, ali ako uspem kazem njima sa kojom procedurom sam uspeo jer i oni bi voleli to da znaju jer ima mnogo reklamacija za sxs seriju ali samo od 500w....

bump.

nema VX of 500w, samo od 450 i 550..

eh, da taj od 550.,)

interesuje me sta znate o tome dali imam pravo da trazim pare umesto drugog napajanja?
ipak sam kupi ocz a sada mi daju taj aps seriju sto ipak nije za pohvalu kako sam citao forume....

APS radi Sirfa, to je odvojena samostalna fabrika u odnosu na Sirtec.
Angazovali su ih i Lian Li za svoju seriju Silent Force napajanja ;)
Ako Lian Li ima poverenja u tu fabriku ... donesite dalje zakljucak sami ...

Jun.2008
Sirtec International (Hong Kong) Co., Ltd sold out 100% shares of Sirfa (Dongguan) Electronics Co., Ltd.

Poslednja izmena:
APS radi Sirfa, to je odvojena samostalna fabrika u odnosu na Sirtec.
Angazovali su ih i Lian Li za svoju seriju Silent Force napajanja ;)
Ako Lian Li ima poverenja u tu fabriku ... donesite dalje zakljucak sami ...

ma svejedno, jer bi uzeo ovaj corsair samo me interesuje dali imam pravo na pare ili ostaje samo zamena....

pa pitaj zamena uz doplatu njima je sve jedno

off topic :
momci prashtajte sa ovom upadicom , al mi nesto nije jasno sto se tice napajanja
ima li razlike u Chieftec CFT-750-14CS i Chieftec CFT-750-14C (bez `s`) ???
pitam ovo jer sam ja kupio Chieftec CFT-850-14C , pa ne znam u cemu je fora sa ovim `S` slovom ???

Poslednja izmena:
off topic :
momci prashtajte sa ovom upadicom , al mi nesto nije jasno sto se tice napajanja
pitam ovo jer sam ja kupio Chieftec CFT-850-14C , pa ne znam u cemu je fora sa ovim `S` slovom ???

Po 100-i put :), nema razlike, identicna napajanja!

off topic :

850tka i tako nema sa S pa se ne uzbudjuj. A chieftech ima obicaj da isto napajanje oznaci sa dodatnim slovom S i da ga prodaje po nizoj ceni. Inace su identicna. Samo se malo razlikuju. Tu i tamo. Ovo C je skuplje mozda jer su morali da prave naljepnicu za 80+, a za CS nisu morali.

...nece da mi vrate pare..ni necu dobiti chietech..vec su mi rekli d acu dobiti ponovo ocz...jedva cekam da pocen ponovo ponasati kao stari....ufff...

Nazad
Vrh Dno