Šta je novo?

Chieftec 450W

Maverick78

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
319
Konfa mi je iz potpisa pa me interesuje da li ce mi ovo napajanje biti dovoljno,posto bih proc. klokovao na nekih 2.4 i ubacio bih jos i neku brzu memoriju,planiram OCZ na 667. Eventualno bi se u nekoj skoroj buducnosti mjenjala i graficka,ne znam tacno koja ali ne vjerujem da ce biti 8800gts,znaci eventualno x1950pro,7900gs ili mozda 2600xt ako bi se pokazao kao OK... da li bi ovo napajanje bilo dovoljno za jednu od ovih novih grafickih? I da,kakva su generalno chieftecova napajanja,drug mi kaze da ima falsh chiefteca pa se bojim da ne ubodem tako nesto ili je to dezinformacija koju je i on negdje pokupio...? da napomenem da u ponudi sada nemam nista drugo osim chieftec,ali rado bih i ja uzeo mozda neki antec ili CM....btw. napajanje kosta 58 eura.

Generalno,Chieftec napajanja su dobra,pouzdana,kvalitetna...
Pomenuto napajanje bi trebalo da zadovolji tvoje potrebe,tako da mislim da ti ne treba nista jace...
A to za falsh napajanje...Zavisi gde uzimas ili od koga uzimas🙂

I ja sam otprilike predpostavio da ce biti dovoljan za sadasnju konfu,eto jos samo se nadam da ce biti dovoljan i za neki buduci upgrade sto se tice graficke,mislim na ovaj 2600xt ili mozda i 8600gts ne znam ni sam,ali ne vjerujem da ce biti 8800gts u svakom slucaju,skupo mi je to mnogo. trebalo bi da moze da izdrzi 8600gts ili 2600xt sta mislite?
ma uzecu jer firma je OK koliko znam,pa valjda ne bi trebalo da je neki falsh....

bezi od tog napajanja,lepo ti je drug rekao...

Nije falsh u smislu neshto prepakovano nego izuzetno losha Chiftekova serija napajanja,bolje uzmi neki CM ako nemash para za bolje i to je to...

Pih... pa zar je toliko lose...?:wall: :crash: a ja vec mislio ovo dan dva da kupim taj chieftec. ma ja bih uzeo neki CM ili antec ali nemam to u ponudi,a posto ne zivim u BG-u vec u manjem gradu ogranicen sam sa kupovinom.... eh lako bih ja da sam u BG-u ili nekom vecem gradu.... moglo bi se naruciti ali zaebancija je ako nesto ne daj Boze nije ok,vracaj opet postom i tako to,ovako ovde u radnji u kojoj kupim imam je tu nekako ispred nosa ako nesto nije OK,jedini je problem sto od boljih napajanja imaju samo chieftec-a,ovo ostalo je neka zito,codegen,ms industrial i tako taj shit....

shta ja znam,vidi da li neko moze da ti donese,ili da li shalju post expresom...A i kava je to firma koja ne moze da nabavi ni jedno drugo napajanje?

bezi od tog napajanja,lepo ti je drug rekao...

Nije falsh u smislu neshto prepakovano nego izuzetno losha Chiftekova serija napajanja,bolje uzmi neki CM ako nemash para za bolje i to je to...

ma da, sad je kao svaki chieftec izuzetno los, malo sutra 😉
postojala je losa serija(od 410w ako se ne varam)

recimo toyota je prosle(ili 2005.) povukla sa trzista nekoliko hiljada vozila, pa ne mozemo reci da je toyota generalno losa marka(bas naprotiv) 😉

chif 450w ja sasvim ok moj drug ga ima stabilni naponi tiho ima active pfc sta ces vise bolje je od nekog cm koji ce da se dere

dzidza_bidza jeste bas je Alti u pitanju,u ovoj mojoj carsiji samo sa njima rade,valjda jer im direktno dostavljaju robu sta znam,mada koliko mi se cini i nisu bas azurni,barem na sajtu,pise da imaju OCZ memoriju,a kad ih nazoves ono nema,a bas sam mislio da uganjam OCZ SOE 667...
nego da se vratim na napajanje,vidim ima vas dosta koji ga hvalite,pa sta znam, i meni lik kod kog kupujem,a inace smo bas i dobri prijatelji,kaze da ih je prodao masu i da se niko nije dosada zalio.... valjda necu ja biti neke kurate srece da ubodem neki fush... ma uzecu ga pa sta bude 🙂 pozdrav!

Chieftec je dokazani brend koji je mozda u jednom trenutku bio sa nekim serijama ispod ocekivanja ali generalno gledano je dobar no ljudi kao da jedva cekaju da nabljuju takve firme cim im se nesto slabije pojavi na trzistu.
Pomenuto napajanje ce ti gurati sve to sto imas plus planirani upgrade, no ako vec ides na Chiefteca uzmi 550w napajanje nije velika razlika pa budi miran na rednih 5godina.

hmmmm

Pa radice ti kako kolega kaze to napajanja 😉
nebrigaj Nije Shef losh...biju ga loshe price u poslednje vreme ali neznam zasto.. "u svakom zitu ima kukolja" nazalost

Ja imam 350w i gura mi sve iz potpisa 🙂 ...dobra firma, mozda cooler master sledeci put uzmem...dori su odnosi cene i (W) 😉

Sve u svemu neces pogresiti,ok tj.ako imas malo vishe kesha uzmi vishe (W) ! :wave:

Maverik da li si kupio napajanje i kako ti se čini na prvi pogled, da li je dovoljno tiho, koliko se greje, kakvi su naponi?
Inače moje mišljenje je da je Chieftec najsigurnija kupovina u cenovnom rangu do 100e. Preko 100e bih pucao na Silverstone, Corsair, Antec, Seasonic, Tagan.
LC power je mamac za naivne koji se zanose da se može kupiti napajanje od 600W za male pare.
Cooler Master takođe ne bih uzeo, čuo sam previše loših iskustava o tim napajanjima i čini mi se da za nekog ko baš neće Chieftec, a hoće napajanje do 100e da je Thermaltake mnogo sigurnija solucija od CM.
Ako neko voli da se kocka i da kupuje relativno jeftino napajanje koje ima puno W, onda je odlična solucija LC napajanjima, Spire napajanje, ima ga u Pakom, na papiru izgleda super, cena mu je povoljna, a sad kakvo je u praksi ne znam, ali po testovima sa neta, deluje dosta bolja kupovina od LC.

Chief 450 vec skoro 2 godine tera razne azdaje, klokovane, sa 3-4 harda, jake grafike....bez da stucne. Poslednjih 5 godina samo chief guram, prvo 300W, pa 360W i sad 450.

Da ne budem pogrešno shvaćen, pa da naglasim. Ne mislim da je Chieftec najbolja kupovina do 100e, nego najsigurnija u smislu ne moraš uopšte da čitaš review-e i da potrošiš više od sat vremena razmišljajući. Odeš i kupiš ga i najverovatnije nisi puno pogrešio i dobio si solidno napajanje za pristojnu cenu.
Sa druge strane, uvek se može iščačkati nešto bolje do 100e, možda Spire, Antec, Thermaltake.
Lično volim da eksperimentišem, da potrošim poslepodne čitajući review-e, tako da verovatno ne bih uzeo Chiefteca nego bih pokušao da iščačkam nešto bolje za te pare.
Ali se nikako ne slažem da je Chieftec krš, kanta, smeće i kako ga već sve neki kvalifikuju.

i corsair je extra recimo njihovo 620 izvuce kao neko oko 900w. a 520hx pa recimo oko 700 i kosta oko 100jura

Poslednja izmena:
A za sta bi ti koristio 900W??? Sta ima toliku potrosnju osim ako klimom hladis pc, a ona je ustekana u napajanje ,)

Normalan pc danas ti radi na blueberry napajanjima od tzv. 400W.

radi,radi donekle,i onda me zove prijatelj e izvini neshto mi smrdi u kompu nece vishe da se upali,ne znam shta mu je,i kad odem tamo ima i shta da vidim,pouvaljivali caletovoj firmi kineze i svi su pocrkali pre neki dan,sva sreca pa nishtra od komponenti josh nisu povukli inace bi bilo belaja...

Tako da od sad tek cu da forsiram pricu-shto skuplje,jace i kvalitetnije napajanje treba kupiti i biti bar koliko toliko siguran( sa nashom strujom nikad 100%)...

Ja bih na listu proizvodjaca o kojima treba razmisljati dodao i Enermax.

Svakako! Enermax pravi izuzetno dobra napajanja. Jedini problem je što su skupa, ne sećam se da sam video u nekom domaćem cenovniku Enera ispod 100e.

FXGT je napisao(la):
i corsair je extra recimo njihovo 620 izvuce kao neko oko 900w. a 520hx pa recimo oko 700 i kosta oko 100jura
Corsair 620HX i 520HX su prepakovana Seasonic napajanja, što znači da su jako dobra.
Čitao sam par testova o ova dva Corsair napajanja i nailazio sam samo na pohvale.
Po mom mišljenju je 520HX best buy napajanje na našem tržištu, mada ga ja nisam našao za 100e, nego za 110e. Trenutno sam u procesu upgrade konfe i menjaću i napajanje, kupiću baš 520HX.
FXGT gde ima za 100e? Ili si ti to zaokružio?

Poslednja izmena:

pise oko 100 znaci malo vise konkretno sam ga platio 105 u eurolinku ali se moras uclaniti u eklub inace je 107eura:smash:

Maverik da li si kupio napajanje i kako ti se čini na prvi pogled, da li je dovoljno tiho, koliko se greje, kakvi su naponi?
Inače moje mišljenje je da je Chieftec najsigurnija kupovina u cenovnom rangu do 100e. Preko 100e bih pucao na Silverstone, Corsair, Antec, Seasonic, Tagan.
LC power je mamac za naivne koji se zanose da se može kupiti napajanje od 600W za male pare.
Cooler Master takođe ne bih uzeo, čuo sam previše loših iskustava o tim napajanjima i čini mi se da za nekog ko baš neće Chieftec, a hoće napajanje do 100e da je Thermaltake mnogo sigurnija solucija od CM.
Ako neko voli da se kocka i da kupuje relativno jeftino napajanje koje ima puno W, onda je odlična solucija LC napajanjima, Spire napajanje, ima ga u Pakom, na papiru izgleda super, cena mu je povoljna, a sad kakvo je u praksi ne znam, ali po testovima sa neta, deluje dosta bolja kupovina od LC.

Uzeo sam ga danas i evo bas prikopcao... sta znam.... radi ok.... sto se tice buke...sta je to buka? 🙂 stvarno je jako tih ili se meni cini jer imam ugradjene jos dvije osmice i jednu dvanaesticu,pa mozda njega ne mogu fino da cujem. doduse kuleri su mi isto chieftecovi,i tihi su,a eto i pored njih se ne cuje napajanje.... za dalji rad cu vidjeti vremenom kako ce se ponasati,a valjda ce da bude sve OK... 🙂

radi,radi donekle,i onda me zove prijatelj e izvini neshto mi smrdi u kompu nece vishe da se upali,ne znam shta mu je,i kad odem tamo ima i shta da vidim,pouvaljivali caletovoj firmi kineze i svi su pocrkali pre neki dan,sva sreca pa nishtra od komponenti josh nisu povukli inace bi bilo belaja...

Tako da od sad tek cu da forsiram pricu-shto skuplje,jace i kvalitetnije napajanje treba kupiti i biti bar koliko toliko siguran( sa nashom strujom nikad 100%)...

Shiki bez uvrede, ali u "firmi" se podrazumeva neki sistem zastite, poput UPS-a bar.

Posto je tema Chieftec i njegova pouzdanost i izdrzljivost, pored veoma dobrog iskustva sa njima i svake preporuke, mogu da kazem i to da moj "nejaki" Chief tera konfu iz potpisa i orthosom sa prioritetom 10 nekih 30tak minuta, nakon cega se komp restartuje. Mislim da se to desava zbog napajanja, u igrama se isto desava, a ako ono nije u pitanju to stvarno ide samo u prilog Chieftecu i njegovoj pouzdanosti i kvalitetu. Nikakvi kilovati (KW) ni megavati (MW) nisu potrebni.

imao sam chief 360 i 400W...nikad problema.
Do duse negde sam citao (ima tome vec), mislim u SK, neki lik je bas detaljno i lepo testirao napajanja. Cheiftec od recimo 400W ne moze da tera 400W vec nesto manje. U tome je razlika izmedju CM i Chiefteca. Ali ko trosi recimo 250-300W (C2D,GF7XXX, 1hdd 1dvd) nece imati nikakvih problema

Nazad
Vrh Dno