Šta je novo?

Chieftec 420W problem

StormScion

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2005
Poena
380
Imam to napajanje sve je radilo ok , ali iz cistog mira evo pre nekoliko sati pocelo je da se "dere" ... Ako neko zna uzrok problema i ako moze da pomogne bio bi mu veoma zahvalan ...

btw ponekad nivo buke pada , sa temeperaturon nemam problema ... da nosim na reklamaciju ili sta ?

thx

Vidi onaj kuler od dole, mozda se nakupio prasine, pa ga lepo ocisti.

thx problem reshen ...

Nego kad smo već kod Chiefteca, ja imam jedan problem sa modelom od 360 W. Pošto mi ploča nema konektor za "system fan", ja sam ga povezao na obični konektor za dodatni fan na kućištu. Problem je što mi se sada ventilator u napajanju suviše sporo vrti, tako da je u kućištu prilično toplo, ne alarmantno, ali toplo. Kako bih mogao da ubrzam ventilator u napajanju?

@morbius
Zar Chief nema termo regulaciju? Ako mu je toplo on se vrti brzo a ako mu je hladno on se vrti sporije.
Pogledaj da li ti iz napajanja izlaze crna i zuta zica (namenjene merenju broja obrtaja fana) ili crna, crvena i zuta?

Samo crna i zuta.

To je to

To su zice za merenje broja obrtaja (RPM).
U krajnjem slucaju mozes da ih skines sa ploce i videces da se fan i dalje vrti, ali je PRM 0.

Fan mozes ubrzati ako otvoris napajanje i direktno povesez zice. Odnosno samo premostis (izbacis) termo kontrolu.

Nazad
Vrh Dno