Šta je novo?

Chieftec 360W

Jaruzelski

Slavan
Učlanjen(a)
24.03.2007
Poena
319
Planiram da uzmem jaci procesor, nesto iznad 5000+ i pitanje je sad da li ce moj stari dobri Chieftec 360W moci da potera masinu sa novim procesorom. Da ne bacam novce na novo napajanje... Inace ovaj Chieftec tera masinu bez problema, napajanje koristim vec 5 godina :)

Konfa u potpisu.

Poslednja izmena:
5 godina je dosta dug period, a pogotovo za napajanje koje radi non stop. I ja verujem da ce raditi, ali prvom prilikom kad skupis kesh menjaj napajanje!

Sljakace oke, ali sa apsolutno svakom ubacenom novom (citaj brzom, boljom... komponentom) ce ti biti veeelike sanse da ti, at least, smanji OC. WORD!

I to overklokovane?

***, pa je l' vi stvarno terate Dual Core masine i 8600 graficke sa 360W??? Jeste li probali da drzite komp pod opterecenjem duze vreme, CPU na 100% i slicno? Takodje imam Chieftec 360W iz 2003, ali se nisam usudjivao na tako nesto, ne samo zbog W, vec i zbog A. Vise se ne secam da li je passive ili active PFC, i koliko tacno A sme na 12V, ali cu morati da proverim...

@ KAMIKAZE

konfa iz potpisa na dtk napajanju 300w, staro 3god! napajanje je jedva mlako na dodir, a izbacuje hladan vazduh! mislio sam ga mijenjati, al' sam uzeo voltmetar da izmjerim napone i odustao od mijenjanja...
+12v - idle 12.14, full load 12.03! posto sam imao nekih problema sa spontanim restartima i BSOD, a mislio da je problem sa napajanjem, voltmetar je bio konstantno prikljucen na 12v granu 4 dana, i naponi su konstantni, kao sto sam i naveo, u full loadu 12.03!
PS. a restarte je pravio kaspersky 6, nakon uninstall-a i nabacivanja nod-a, sve je ok!

***, pa je l' vi stvarno terate Dual Core masine i 8600 graficke sa 360W??? Jeste li probali da drzite komp pod opterecenjem duze vreme, CPU na 100% i slicno? Takodje imam Chieftec 360W iz 2003, ali se nisam usudjivao na tako nesto, ne samo zbog W, vec i zbog A. Vise se ne secam da li je passive ili active PFC, i koliko tacno A sme na 12V, ali cu morati da proverim...

8600GT je relativno mali potrosac, kao i novi DC procesori. Mnogo su brzi od npr. starog p4 (presscot) i gf6800, a ne trose vise...
Greska je sto mnogi misle da brze komponente obavezno trose vise struje.

Da, stvarno teram... Ne greje se ni moje napajanje. Cak ni posle par sati igranja Crysisa nije bilo problema (sa oc grafikom, procesor ne oc-ujem)...

Ko riskira - profitira... ali ne uvek

OK za W, ali, koliko sam procitao, nove graficke traze vise od 20A na +12V, a na nalepnici mog Chieftec-a pise 17A. Osim toga, izgleda da je i passive PFC.

Nisam im'o muda da isprobam, pa sam puk'o lovu za jace napajanje :(

Nazad
Vrh Dno