Šta je novo?

Chieftec 360W problem sa bukom

T-Mac

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2004
Poena
309
Imam napajanje Chieftec 360W dual fan (ATX-1136H).

Problem je sto je veoma bucno. Inace kada upalim komp posle duzeg vremena ono je necujno ali nesto kasnije postane veoma bucno i toplo.

Shvatam da napajanje ocigledno ima kontrolu obrtaja fanova u zavisnosti od temperature ali posto po forumu i na netu citam kako je ultra tiho sta mislite da li je ovo problem mog primerka (posto mogu da zamenim za drugi)??
Ili mislite da je bolje da zamenim za Chiefa 360w sa jednim fanom (trebalo bi da je tisi)?

Takodje me zanima da li su ista napajanja HPC-360-302 i ATX-1136H ako ne koja je razlika?

Chief sa jednim fan-om (HPC-360-302) gotovo nigde vise neces naci,jer se vise ne proizvodi.Sto se tice razlika izmedju doticnih,nadam se da ima ljudi koji su zavirivali u oba,pa ce prokomentarisati.

mihailo je napisao(la):
Chief sa jednim fan-om (HPC-360-302) gotovo nigde vise neces naci,jer se vise ne proizvodi.Sto se tice razlika izmedju doticnih,nadam se da ima ljudi koji su zavirivali u oba,pa ce prokomentarisati.

Ja sam mislio da je HPC-360-202 sa jednim fanom, a HPC-360-302 sa dva kao i ATX-1136H. Zato pitam za razliku izmedju poslednja dva???
Ili su mozda u pitanju dve oznake za isto napajanje?

Ajde ako neko ima Chiefa 360W dual neka kaze da li je bucno kad se zagreje i da li se greje. Ne mogu da verujem da sam ga preopteretio, zamalo da uzmem ANS 300W.

T-Mac je napisao(la):
Ja sam mislio da je HPC-360-202 sa jednim fanom, a HPC-360-302 sa dva kao i ATX-1136H. Zato pitam za razliku izmedju poslednja dva???
Ili su mozda u pitanju dve oznake za isto napajanje?

Ajde ako neko ima Chiefa 360W dual neka kaze da li je bucno kad se zagreje i da li se greje. Ne mogu da verujem da sam ga preopteretio, zamalo da uzmem ANS 300W.
Sorry,moja greska u kucanju.Ne postoji HPC-360-302sa jednim fanom,vec samo -202.Hmm,morao bi u masini dosta potrosaca voziti da bi preopteretio Chief-a :zgran: Napisi sta sve od HW-a u masini imas,to se da sracunati i videti sta je u pitanju.

Poslednja izmena:
mihailo je napisao(la):
Sorry,moja greska u kucanju.Ne postoji HPC-360-302,vec samo -202.Hmm,morao bi u masini dosta potrosaca voziti da bi preopteretio Chief-a :zgran: Napisi sta sve od HW-a u masini imas,to se da sracunati i videti sta je u pitanju.

:wall: Zanima me da li je normalno da se fanovi toliko ubrzaju kad se zagreje da se zesce cuju. Ako je problem u gejanju chiefa sto dovodi do povecane buke (obrtaja fanova) onda je chief opterecen.
Inace imam:
Epox 8rda+:
AMD 2500+@3200+(1.65V) temp. u toplim danima 53-63 :mad: sa box fanom;
LIVE! 5.1;
msi fx5900xt;
2xHDD;
CDRW;
dvd.
Trebalo bi da je 360W dovoljno?

Ja sam izgleda veceras oslepeo :-( HPC360-302 je DF varijanta HPC360-202 i to si ti lepo rekao,ali HPC360-302 i ATX-1136H nisu dva ista napajanja sa razlicitom nalepnicom.ATX-1136H je za nijansu jaci PSU od -302 i verujem da i njega proizvodi Delta (kao i sva novija napajanja koja idu u Chieftec kucista) iako to nigde nije naznaceno.Sto se tice kvaliteta Delta napajanja,jos nije proslo dovoljno vremena da bi se mogao dati sud o izdrzljivosti/trajnosti/pouzdanosti.Ono u sta sam se uverio je da su voltaze priblizne idealnim kao i kod HPC serije napajanja.
Sto se tice tvoje makine,iz mog ugla gledanja to je otprilike to,sa doticnim ne bih terao vise iako luft postoji.Imam slican broj potrosaca kao ti (HPC 360-202) i napajanje je u idle hladno,igranje-mlako,ali bih u slucaju dodavanja jos jednog harda,int/ext optikanera ili sl. doticno napajanje zamenio 420-icom.Suma sumarum,mislim da nemas nekog posebnog razloga za brigu.

OK sad si mi malo pojasnio, ali mi i dalje ostaje problem sa bukom.

Jedva su me ubedili da se isprizim za chiefa posto sa pre toga mislio da otprilike postoje samo oni ANS/JNC kinezi za 20e a da su skuplji samo bacanje para koje se mogu iskoristiti za recimo graficku...

Ja sam jos mislio da ubacim neke 8x8 fanove ali kad me i ovaj chief :hump: od buke mogu samo da :wall:

Nego posto vidim da tvoj psu ima fan monitor reci mi da li tolom rada fan ubrzava i koliko i da li to dovodi do povecane buke??

Tacna oznaka stare 360-ce sa dva fana je 360-302-DF,
mada sam ja mogao da se zakunem da je 360-202-DF.

ATX-1136H i 360-202 su poprilicno tiha napajanja,
barem ova 2 koja su u mojoj blizini. :)

Stvar je u tome sto sam ja ubacio ATX-1136h u neko ANS kuciste. Da li moze to da bude problem???

Takodje cini mi se da se napajanje nalazi blizu ploce i CPU fana tako da ovaj unutrasnji fan na napajanju uvlaci topao vazduh oko CPU-a sto mozda dovodi do grejanja.

T-Mac je napisao(la):
Stvar je u tome sto sam ja ubacio ATX-1136h u neko ANS kuciste. Da li moze to da bude problem???

Takodje cini mi se da se napajanje nalazi blizu ploce i CPU fana tako da ovaj unutrasnji fan na napajanju uvlaci topao vazduh oko CPU-a sto mozda dovodi do grejanja.
Nema veze sto je ANS,DF-u je funkcija upravo da odvodi toplotu sa hladnjaka CPU-a i to je jedan od razloga sto je u radu topliji od "monofanskih" :D PSU-ova.Stvar nece biti gora kada okacis dodatne fan-ove,jer su mali potrosaci (u smislu povecanja temperature).Ja pored PSU fana imam 1 Chief AF-08 za HDD-ove,fan na 9800 Pro, 2 Spire fana na zadnjoj strani kucista i isti fan na hladnjaku procesora (WR4) i mogu ti reci da i pored toga sto je kuciste otvoreno nivo buke je minimalan,najvise se cuje malo cudo na North bridge-u (NF7-S).
Uostalom,kako si i sam rekao,ukoliko imas mogucnost da PSU zamenis,uzmi 202-ku i gotova prica.

mihailo je napisao(la):
...............Uostalom,kako si i sam rekao,ukoliko imas mogucnost da PSU zamenis,uzmi 202-ku i gotova prica.

Izgleda da ne mogu bas lako da zmenim za 202-ku.

Inace izvadio sam PSU iz kucista i ono se bukvalno ohladilo (posto je unutra bilo vrelo) i naravno postalo tise. Mislim da je ipak problem u ovom
ANS-u :smash:
Znaci razmak od PSU-a do CPU-a je 1cm (tu bi se grejao i SF), a kod chiefa je sigurno vise dako da bi verovatno bilo boje da uzmem chief limariju. Ja sam to odlozio jer mi se u pocetku nije svideo izgled
Da li se to prodaje zasebno??

Ajde posto sam na Bench-u video da ti prodajes razne chief stvari ako mozes posalji mi neke cene kucista bez PSU-a.

Vidim da niko nije pitao... a da li ti imas jos koji dodatni ventilator u kucistu da izbacuje topao vazduh? ako nemas, mislim da je onda toplota kriva, a ne napajanje |>

Imam jedan (za sada) ali i sa otvorenim kucistem nista se ne popravlja sa napajanjem i pored toga sto temperatura CPU-a opadne za oko 5 stepeni.

Uzeo sam chiefa temperatura procesora je pala bar za 5 stepeni i PSU je tisi ali pri duzem radu kada temp. CPU-a predje ~52 Psu ubrzava.
Ipak mi se cini da se dosta cuje u odnosu na to koliko duva.

mihailo je napisao(la):
Ja sam izgleda veceras oslepeo :-( HPC360-302 je DF varijanta HPC360-202 i to si ti lepo rekao,ali HPC360-302 i ATX-1136H nisu dva ista napajanja sa razlicitom nalepnicom.ATX-1136H je za nijansu jaci PSU od -302 i verujem da i njega proizvodi Delta (kao i sva novija napajanja koja idu u Chieftec kucista) iako to nigde nije naznaceno.Sto se tice kvaliteta Delta napajanja,jos nije proslo dovoljno vremena da bi se mogao dati sud o izdrzljivosti/trajnosti/pouzdanosti.Ono u sta sam se uverio je da su voltaze priblizne idealnim kao i kod HPC serije napajanja.
Sto se tice tvoje makine,iz mog ugla gledanja to je otprilike to,sa doticnim ne bih terao vise iako luft postoji.Imam slican broj potrosaca kao ti (HPC 360-202) i napajanje je u idle hladno,igranje-mlako,ali bih u slucaju dodavanja jos jednog harda,int/ext optikanera ili sl. doticno napajanje zamenio 420-icom.Suma sumarum,mislim da nemas nekog posebnog razloga za brigu.

Koliko se meni cini napajanje ATX-1136H proizvodi Enhance i vrlo je kvalitetno. Proverite na ovom sajtu: http://www.enhanceusa.com (mozda i gresim ali mi se cini da je njihov 1136H ono iz chiefa)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno