Šta je novo?

Chesta Greshka

• Začetnik teme Začetnik teme DaPimp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Stavio sam thread ovde jer mislim da je do OS-a a ne do neceg drugog.
Ova greska mi se pojavljuje na svakom 3 4 programu koji instaliram.
OS je XP pro integrisan SP2
Ako moze neko da mi pojasni ili cak kaze resenje ovog problema tj greske.
Hvala

Prilozi

• ScreenShot001.webp
    ScreenShot001.webp
    7.1 KB · Pregleda: 215
Tebi je izgleda rezistentan neki 16-bitni (DOS) program (ili neki 32-bitni program koji koristi neki 16-bitnio modul) koji puca. Proveri šta imaš u startup sekcijama.

wiz011 je napisao(la):
Tebi je izgleda rezistentan neki 16-bitni (DOS) program (ili neki 32-bitni program koji koristi neki 16-bitnio modul) koji puca. Proveri šta imaš u startup sekcijama.
Thnx
Evo poubijao sam sve procese (osim onih bez kojih se ne moze) i nista , odradio i restart i opet nista. Imao sam i pre takvih problema , ali resavao sam ih tako sto to sto ne shljaka prebacim u neki drugi folder najcesce desktop i pokrenem i odjenom radi 😛 Ali sad mi nije jasno sta je

Imao sam slican problem skoro,probaj da skines programcic SUBSYSTEMFIX,280 kB,meni je odradio posao,a ti probaj! :wave:

Uvek su zbunjujući problemi koji se javljaju stalno na istoj mašini i često upućuju na to da je po sredi neki hardverski problem (ne mora biti kvar, može biti nekompatibilnost neke komponente). Probaj sa savetom dr.tiristora.

Vidim na Google-u da i drugi imaju problem kao ti, ali nigde nisam video da neko zna šta je uzrok. :S:

Poslednja izmena:
Hvala momci , ali izgleda da leka nema .
Sto znaci da kao sto wizz kaze da je izgleda neki hardverski problem 🙁

Evo posle dva dana google-anja resih problem.
Postujem reshenje u slucaju da neko naleti na slican problem.

Application popup: 16 bit Windows Subsystem : An application has attempted to directly access the hard disk, which cannot be supported. This may cause the application to function incorrectly. Choose 'Close' to terminate the application.

This error is typically the result of an invalid entry in the command.com, autoexec.nt, or config.nt files, which NT maintains for compatibility with 16-bit applications. To resolve this error, restore the default versions of these files from the NT installation CD-ROM by performing the following steps:

1. Run cmd.exe (go to Start, Run, and type cmd.exe).
2. Navigate to the %systemroot%\system32 folder by typing

cd %systemroot%\system32

3. Rename the current command.com, autoexec.nt, and config.nt files and append the word "old" to the filenames by typing

rename command.com command.comold
rename autoexec.nt autoexec.ntold
rename config.nt config.ntold

4. Navigate to the i386 structure of your Windows installation path (e.g., d:\i386) by typing

cd /d d:\i386

(the /d lets you change the drive and path at the same time).
5. Expand the original files from the NT installation CD-ROM by typing

expand command.co_ %systemroot%\system32\command.com
expand autoexec.nt_ %systemroot%\system32\autoexec.nt
expand config.nt_ %systemroot%\system32\config.nt

6. Restart your computer, and run your 16-bit application again.

Samo jos jedno finalno pitanje. Da li ova tri fajla command.com, autoexec.nt, i config.nt da se stave kao read only ? Pitam zato sto posle par minuta pocnem dobijati istu gresku. Tj da li mogu da se stave kao read only i da se ne brinem da li ce to uticati na ostale aplikacije.
Hvala unpared.

UH ovo je izgleda neresiv problem , posle prebacivanja novih config command i autoexec fajlova , sve radi okay nekih 20 sekundi odmah nakon restarta. A zatim greska se ponavlja, iako sam stavio za ta tri fajla read only. Sto je najgore program nije 16-bitni nego je verovatno samo instaler ili pak neki deo koji pokrece instalaciju , i tako za par programa EOVIA.Amapi.Designer.v7.16 , Equity.Analyzer.v3.0.1 etc etc . Tu se javlja error za NTVDM CPU a to je koliko sam shvatio iz pretrazivanja foruma neki emulator 16 bitnih programa. Ali nigde resenja nema. Sve ove subsystem fix programe sam probao ali nista. Ako neko nadje resenje , ili je vec imao slican problem i resio , bio bi mu jako zahvalan da podeli znanje 😀
Unapred hvala

Ja se bojim da ćeš onda ipak rešenje morati da tražiš na hardverskom polju. Kao što rekoh, kad se neki neobičan problem uvek javlja na istoj mašini postoji jak razlog da se veruje da je upravo ta mašina uzrok.

Moguće je da imaš feleričnu instalaciju Windowsa na CD-u. Da li si probao da instaliraš neki drugi?

Moguće je da uvek instaliraš neki program koji pravi problem. Tu treba napraviti čistu instalaciju na potpuno očišćen hard pa vrlo kontrolisano i polako instalirati programe dok se ne utvrdi koji pravi problem.

Poslednja izmena:
Wiz011 Hvala , probao sam dve instalacije win-a , tako da ce biti da je ipak hardverski probem. Ali mi opet nije jasno sto odmah posle zamene onih fajlova i restarta u prvih 30sek - 1 minut , mogu da pokrenem tu instalaciju i da instaliram prog , ali posle toga , znaci posle minut opet ista greska.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno